BBI Travel IJsland

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Onvergetelijke avonturen bij Askja Reizen

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Met TUI op vakantie naar IJsland
IJsland samen met een local verkennen
Ontdek IJsland met Riksja

Keriš vulkaan en kratermeer

Een van de attracties binnen de Golden Circle is het kratermeer van de Keriš (Kerid) vulkaan. Dit is een prachtig kratermeer waar je heerlijk kunt wandelen. Het voordeel is dat het kratermeer in een kuil ligt, waardoor je niet hoeft te klimmen om van het uitzicht in het kratermeer te genieten (prima bezienswaardigheid voor reizigers die minder goed ter been zijn).

Kerid kratermeer 1 Kerid kratermeer 2

Bij de parkeerplaats heb je een informatiebord met uitleg over de vulkaan en hoe het kratermeer is ontstaan. Als je naar de rand van de vulkaan loopt (20 meter vanaf de parkeerplaats) heb je meteen fantastisch zicht op het kratermeer. Je kunt vervolgens de hele kraterrand rondlopen. Ook kun je aan de linkerzijde het smalle pad langs de rood gekleurde kraterwand naar het lager gelegen meer aflopen. Bij het blauwgroene water heb je een bankje waar je kunt relaxen.

Toen wij het meer bezochten regende het keihard. Let erop dat de paden dan glad kunnen zijn.

Kerid kratermeer 3

De vele Golden Circle dagtours bezoeken allemaal het Kerid kratermeer. Je kunt de attractie ook makkelijk zelf bezoeken. Het Kerid kratermeer ligt grofweg tussen Geysir/Gullfoss en het stadje Selfoss in. Je rijdt in zo'n 15 minuten vanaf de krater naar Selfoss. Vandaar is het ongeveer 40 minuten rijden naar Reykjavik.

Kaart

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar IJsland kunt boeken. Populair zijn; BBI Travel, Sawadee Reizen en De Jong Intra. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com. Bekijk hier het totale reisaanbod naar IJsland.