BBI Travel IJsland

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Onvergetelijke avonturen bij Askja Reizen

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Met TUI op vakantie naar IJsland
IJsland samen met een local verkennen
Ontdek IJsland met Riksja

Kamperen in IJsland

In IJsland heb je ruim 100 geregistreerde campings, ze worden vaak op borden aangegeven met 'Tjaldsvaedi'. Het grootste gedeelte hiervan is geopend tussen begin juni tot midden september, afhankelijk van de locatie. Verblijf op een camping is goed betaalbaar, een overnachting kost max. €10 per nacht. Een speciale brochure over campings is gratis verkrijgbaar bij de toeristen informatie centra in IJsland. Op de website Nat.is vind je veel informatie over kamperen in IJsland.

Kamperen in IJsland 1

Campings in IJsland

Campings in IJsland zijn doorgaans wat aan de karige kant, je moet dan ook niet rekenen op ultraluxe campingparken zoals we deze in Frankrijk en Spanje kennen. Een camping in IJsland is meestal niet meer dan een plek waar je de tent kunt opzetten. Vaak is er geen warm water, geen stroom, en kun je er ook niet douchen. Gelukkig zijn er voldoende zwembaden (soms gratis, en soms op het kampeerterrein zelf) en warmwaterbronnen waar je lekker kunt baden, het is dus handig om een camping in de directe omgeving van een zwembad te zoeken. Overigens heeft IJsland nauwelijks bomen, en vooral op de camping merk je dat een beetje beschutting wel handig zou zijn. Plaats in dat geval de auto naast de tent, zodat je een beetje uit de wind kunt zitten (en bv makkelijker kunt koken).

Kamperen in IJsland 2

Campings in IJsland hebben vaak wel Wi-Fi waar gasten gebruik van kunnen maken. Ook kun je bij de camping tours regelen om de omgeving te verkennen. De campings liggen vaak dichtbij diverse mooie attracties en bezienswaardigheden. Ook kun je vaak direct vanaf de camping genieten van het meest fantastische uitzicht.

Kamperen in IJsland 3

Regels op de camping sites

 1. Laat de camping achter zoals je hem bij aankomst wil aantreffen
 2. Verzamel vuil en afval en laat het achter in de aangeduide afvalruimtes
 3. Steek geen vuur aan in begroeide gebieden
 4. Verwijder geen begroeide stenen, en stapel ze niet op
 5. Vervuil geen water, rivieren, hete bronnen of water bassins
 6. Vernietig geen vegetatie
 7. Stoor de dieren niet
 8. Vernietig geen aarde formaties
 9. Verstoor de rust van de hooglanden niet
 10. Rij niet van de wegen of sporen af
 11. Blijf op gemarkeerde trekpaden waar het gevraagd wordt
 12. Respecteer de regels voor beschermde gebieden en volg instructies van de Nationale Parkopzichter
Kamperen in IJsland 4

De campingkaart

Erg handig is de campingkaart (Camping Card). Hiermee krijg je gratis toegang tot bij 50 campings in IJsland, of je nu met zijn tweeën reist, of met een compleet gezin (maximaal 2 volwassen en 4 kinderen). Je koopt de campingkaart vooraf online voor €99 inclusief verzendkosten.

Let erop dat voor sommige faciliteiten op de camping extra kosten in rekening kunnen worden gebracht (bv zwembad of elektriciteit). Ook betaal je nog een toeristenbelasting van 100kr (€0,64) per nacht.

Andere belangrijke dingen om rekening mee te houden zijn:

 • De kaart is het gehele jaar geldig, en je mag meerdere keren op dezelfde camping verblijven.
 • Tijdens het hoogseizoen zijn sommige campings vol.
 • Je mag maximaal 4 nachten achtereen op dezelfde camping verblijven.
 • Bij verlies moet je een nieuwe kaart kopen, dit kan ook in IJsland zelf.
 • Het campingseizoen duurt maar een paar maanden in IJsland. Openingstijden verschillen per camping, en kan het beste vooraf worden nagegaan.

De hoofdaanvrager moet altijd aanwezig zijn bij verblijf op een camping.

Kamperen in IJsland 5

Kampeerspullen huren

Wil je niet teveel zeulen op weg naar IJsland, dan kun je het ter plekke huren van kampeerspullen overwegen. Er zijn diverse verhuurders van spullen die van pas komen tijdens een reis door IJsland. Zo kun je bij Iceland Camping Equipment tenten, kookstellen, slaapzakken, kookgerei en tafels & stoelen huren voor schappelijke prijzen (geen eigen ervaring mee opgedaan, wij hadden alles bij ons). Het gaat overigens verder dan alleen kampeerspullen. Je kunt er ook zaken als GPS, telefoon met lokale simkaart en nog veel meer huren.

Een andere plek om spullen te huren is bij de Reykjavik Backpackers Rental Service. Naast campingspullen verhuren zij ook auto's en fietsen (de laatste vooral om Reykjavik op een leuke manier te verkennen).

Kamperen in IJsland 6

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar IJsland kunt boeken. Populair zijn; BBI Travel, Sawadee Reizen en De Jong Intra. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com. Bekijk hier het totale reisaanbod naar IJsland.