BBI Travel IJsland

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Onvergetelijke avonturen bij Askja Reizen

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Met TUI op vakantie naar IJsland
IJsland samen met een local verkennen
Ontdek IJsland met Riksja

Kaart van IJsland

Hieronder volgt een plattegrond van IJsland. Dit is handig om vooraf een goed beeld te krijgen van het land en waar alle hoogtepunten liggen. Je kunt zoomen en naar de satellietbeelden schakelen, waarbij je een goed beeld van de omgeving krijgt. Ook zie je op onderstaande kaart een flink aantal van de populaire attracties en bezienswaardigheden van het land.

Op de kaart zie je duidelijk de ringweg nr.1, de weg die rond het hele eiland loopt. De complete cirkel is zo'n 1339km. Als je rustig aan rijdt, en de vele hoogtepunten onderweg bezoekt, dan kun je de hele rondreis door IJsland in minimaal 6 dagen doen. Langer is echter beter, zelfs met 10 dagen ga je eigenlijk nog iets te snel langs alle toffe plekjes (daarbij moet je ook dan nog flink wat attracties overslaan vanwege tijdsgebrek).

Bekijk de kaart van IJsland in volledige schermgrootte.

Deze bovenstaande map van IJsland zul je onderweg niet kunnen gebruiken, tenzij je een telefoon, tablet of laptop met internet (via bv 3G verbinding) hebt.

Als je zelf met een huurauto het land gaat verkennen dan is het raadzaam om een GPS systeem met actuele kaart van IJsland mee te brengen (of te huren). Als je alleen de ringweg doet, is een landkaart van IJsland echter ook prima. Je hebt kaarten van heel IJsland, en kaarten van bepaalde delen van IJsland. De laatste zijn vaak veel meer gedetailleerd en daardoor handiger voor in de auto (als je geen GPS huurt/hebt).

Iceland Road Guide, wegenatlas IJsland

Enkele goed beoordeelde kaarten zijn:

  • Ferdakort heeft diverse wegenkaarten van de verschillende regio's, 1 van heel IJsland. De kaarten zijn zeer detailleerd en komen goed van pas wanneer je een bepaalde regio bezoekt (of wanneer je de hele ringweg rond gaat).
  • Mal og Menning heeft diverse wegenkaarten van de verschillende regio's, 1 van heel IJsland. De kaarten hebben iets minder detail, maar meer toeristische informatie.
  • The Iceland Road Guide (wegatlas van IJsland).
  • Freytag & Berndt biedt ook diverse wegenkaarten van IJsland (en regio's binnen IJsland) aan.

Reisboekhandel De Zwerver verkoopt diverse van de bovengenoemde wegenkaarten en wegenatlassen van IJsland. Je kunt de Ferdakort kaarten ook bij aankomst op de luchthaven kopen (bij het winkeltje direct tegenover de aankomsthal).

Ferdakort kaarten IJsland

Tips

  • Je kunt via Google Maps een route binnen IJsland plannen. Google Maps geeft dan een schatting van de reistijd. Neem deze schatting niet te letterlijk, want de weersomstandigheden kunnen nog wel eens een ijsbreker zijn. Over een stuk van zo'n 200km zegt Google Maps dat je dit in zo'n 1,5/2 uur kunt rijden. In de praktijk komt het vaak neer op het dubbele aantal uren, vooral omdat je nog diverse keren onderweg stopt om de bezienswaardigheden op de route te bekijken.
  • Als je via Google Maps een route plant (bijvoorbeeld een dag tot dag route) dan kun je dit uiteindelijk makkelijk printen en meebrengen als aanvulling op de kaart of GPS. Als je echter een laptop meebrengt (of tablet) is het beter om de screendumps in een document te plaatsen, en dit document vervolgens onderweg te openen (scheelt onnodig printen en dure inkt). Dit is zelfs aan te raden als je onderweg 3G of Wi-Fi hebt, want je zult zien dat je die kaart nodig hebt op plekken dat je nu net niet over een actieve internet verbinding beschikt).
  • Bij de luchthaven van IJsland - Keflavik Airport - liggen gratis kaarten van IJsland klaar.
  • Als je zelf een GPS hebt, dan kun je overwegen om de kaart van IJsland te kopen en in te laden. De meeste GPS fabrikanten bieden een kaart van IJsland aan (al dan niet als onderdeel van de grote Europa kaart).

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar IJsland kunt boeken. Populair zijn; BBI Travel, Sawadee Reizen en De Jong Intra. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com. Bekijk hier het totale reisaanbod naar IJsland.