BBI Travel IJsland

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Onvergetelijke avonturen bij Askja Reizen

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Met TUI op vakantie naar IJsland
IJsland samen met een local verkennen
Ontdek IJsland met Riksja

De Golden Circle van IJsland

De Golden Circle of Gouden Cirkel is een populaire toeristische regio in IJsland. Het is een grote cirkel vol met attracties. De regio ligt ten oosten van de hoofdstad Reykjavik, en de eerste bezienswaardigheden liggen op zo'n 40 minuten rijden. De naam Golden Circle is toepasselijk gekozen, omdat reizigers alle hoogtepunten in de regio binnen één dag kunnen bezoeken, vaak als dagtour vanaf de hoofdstad. De Golden Circle tours zijn vooral geschikt voor reizigers die een stopover in Reykjavik hebben. Je kunt zo in een dag al een enorm aantal van de mooiste attracties van IJsland bezoeken.

Kleine afbeeldingen Golden Circle

Grootste attracties binnen de Golden Circle

De grootste attracties binnen de Golden Circle zijn het Thingvellir Nationaal Park, Geysir & Strokkur en alle andere geisers in het Haukadalur geothermale gebied, het prachtige kratermeer Kerid, de enorme waterval Gullfoss en afhankelijk van het soort dagtour een bezoek aan het geothermale bad Blue Lagoon (waar de dag meestal mee wordt afgesloten).

Geisers in IJsland

Naast deze hoogtepunten van IJsland zijn er vaak ook nog stops bij het dorp Hveragerši, de Skįlholt kerk en de Nesjavellir geothermische centrale.

Aanvullingen op de Golden Circle

De meeste reisbureaus bieden ook uitbreidingen aan op de Golden Circle. Zo kun je ervoor kiezen om tevens de watervallen Seljalandsfoss en Skogafoss te bezoeken. Ook staat soms de Solheimajokull gletsjer en Dyrhólaey op het programma. In dat geval heb je meestal een overnachting in het zuiden van IJsland, bijvoorbeeld in het dorpje Vik.

Seljalandsfoss waterval

Een ander reisprogramma bevat een bezoek aan Arkanes, Borgarnes, de enorme heetwaterbron Deildartunguhver en de prachtige watervallen Hraunfossar en Barnafoss.

Hraunfossar waterval

Diamond Circle

Naast de Golden Circle heb je ook nog de Diamond Circle. Dit is een cirkel met veel attracties in het noorden van IJsland, rond het Myvatn meer. Ook hier heb je een aantal van de mooiste bezienswaardigheden van IJsland. Belangrijke hoogtepunten zijn Dettifoss & Selfoss, het Viti kratermeer, Dimmuborgir, Grjotagja, Hverarönd, Hverfjall, Asbyrgi, Husavik en het Jardbodin geothermale bad.

Hverarönd bij Myvatn

Vanwege de afstand vanaf Reykjavik is het vaak minder druk bezocht. Reizigers die een heel rondje langs de ringweg nr. 1 van IJsland afwerken, komen vanzelf langs de attracties in de Diamond Circle. Er zijn reisbureaus in Reykjavik en Akureyri die de dagtour (of meerdaagse tour) aanbieden. Akureyri is meestal het startpunt van de georganiseerde tours.

Golden Circle Tours

Vanuit Reykjavik worden diverse Golden Circle Tours aangeboden. Bekende reisbureaus met kwalitatief hoogwaardige tours zijn Arctic Adventures, Iceland Travel en Nordic Visitor. Deze tourbureaus hebben allemaal een kantoor in Reykjavik. De kantoren van Iceland Excursions en Arctic Adventures liggen langs de hoofdstraat Laugavegur. Reykjavik Excursions vind je in het BSI busstation.

Iceland Excursions in centrum Reykjavik

Het voordeel van een tour is dat je bij je hotel in Reykjavik wordt opgehaald of op een makkelijk te vinden centrale locatie in de stad verzameld. De hele dag is goed georganiseerd en naast de grote attracties, zijn er nog diverse andere interessante stops. Ook is er een professionele gids die van alles weet te vertellen over de bezienswaardigheden.

Op eigen gelegenheid verkennen

De Golden Circle kun je ook prima op eigen gelegenheid bezoeken. Vanaf BSI busstation vertrekken dagelijks meerdere bussen die het hele gebied langsrijden. Nog beter is een huurauto. De meeste attracties liggen niet meer dan 40 minuten rijden van elkaar verwijderd. Wanneer je de regio op eigen gelegenheid verkent, betekent dit dat je in je eigen tempo kunt rondrijden. Ook kun je zo de plekjes bezoeken nadat de touringcars alweer vertrokken zijn. Je kunt ook langer of korter bij de attractie blijven, of de attractie 's avonds laat (vaak ben je er dan helemaal alleen) bezoeken.

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar IJsland kunt boeken. Populair zijn; BBI Travel, Sawadee Reizen en De Jong Intra. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com. Bekijk hier het totale reisaanbod naar IJsland.