BBI Travel IJsland

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Onvergetelijke avonturen bij Askja Reizen

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Met TUI op vakantie naar IJsland
IJsland samen met een local verkennen
Ontdek IJsland met Riksja

Godafoss waterval

Godafoss is een van de mooiste watervallen in IJsland. De waterval ligt in het noorden van IJsland, langs de bekende ringweg nr. 1, en is zo'n 12 meter hoog en 30 meter breed.

Godafoss waterval IJsland 1 Godafoss waterval IJsland 2

Er is een grote parkeerplaats en vandaar loop je in een minuut naar de waterval. Het zicht op de waterval is al prachtig aan de kant van de parkeerplaats, maar aan de andere kant is het zich misschien wel nog mooier. Om hier te komen, moet je een stuk teruglopen, en via de loopbrug de rivier oversteken (hier heb je tevens de benzinepomp en het guesthouse Fossholl). Vervolgens kun je langs een pad helemaal terug naar de waterval lopen. Ook kun je hier via een klein pad naar beneden lopen, om zo van onderaf de waterval te bekijken.

Godafoss waterval IJsland 3 Godafoss waterval IJsland 4 Godafoss waterval IJsland 5

De attractie ligt grofweg tussen de 2e grootste stad van IJsland, Akureyri, en het prachtige gebied rond het Myvatn meer in. Vanaf Akureyri is het zo'n 55 minuten rijden tot aan de waterval, vanaf Myvatn 45 minuten. Als je vanaf Myvatn komt aanrijden, zie je de waterval al in de verte liggen.

Godafoss waterval IJsland 6 Godafoss waterval IJsland 7 Godafoss waterval IJsland 8

Tips

  • Neem absoluut de tijd om even helemaal om te lopen naar de linkerzijde van de waterval. Niet alleen is het een leuke wandeling; je hebt vanaf de 'overkant' een fantastisch mooi uitzicht.
  • Als je vanaf de parkeerplaats richting de overzijde van de waterval loopt, kom je vanzelf langs openbare toiletten. Hoewel het toiletbezoek gratis is, kun je wel een kleine donatie achterlaten.
  • Aan de overzijde van Godafoss loopt een pad naar beneden. Dit is de enige plek waar je helemaal onderaan de waterval kunt komen.
  • In de zomermaanden zwemt de zalm bijna tot aan de waterval. Je kunt er dan zelfs vissen op verse zalm.
Godafoss waterval IJsland 9 Godafoss waterval IJsland 10

Hotels in de omgeving van Godafoss

Er zijn niet veel hotels in de directe omgeving van de prachtige Godafoss waterval te vinden. Het enige hotel dat pal naast de attractie ligt is het Fossholl Guesthouse. Dit guesthouse ligt op zo'n 500 meter lopen vanaf de waterval. Op het terrein heb je tevens een benzinepomp waar je ook boodschappen in het kleine winkeltje kunt doen.

Dichtsbijzijnde hotels vind je in Akureyri, rond Myvatn en in Husavik.

Kaart

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar IJsland kunt boeken. Populair zijn; BBI Travel, Sawadee Reizen en De Jong Intra. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com. Bekijk hier het totale reisaanbod naar IJsland.