BBI Travel IJsland

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Onvergetelijke avonturen bij Askja Reizen

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Met TUI op vakantie naar IJsland
IJsland samen met een local verkennen
Ontdek IJsland met Riksja

Fljˇtsdalur Hostel

Het Fljotsdalur hostel ligt echt in de middle of nowhere. Wij kwamen er op onze eerste nacht in IJsland aan, direct vanaf Keflavik Airport. Het was meteen alsof we op een onbewoonde plek aankwamen. Helemaal aan het einde van een gravelweg gaat een steil pad de heuvel op. Op die heuvel vind je het hostel. Let erop dat gewone auto's de heuvel niet op kunnen. Je parkeert beneden en loopt de laatste 50 meter omhoog. Als je met een 4x4 rijdt, kun je wel tot aan het hostel naar boven rijden.

Fljˇtsdalur Hostel voorzijde

De eigenaar Paul is een aardige Brit, hij woont al tig jaar in IJsland en is al jaren bezig de oude boerderij helemaal op te knappen. Omdat hij in de wintermaanden in de UK woont, heeft hij elk jaar maar een paar maanden om weer flink wat werk te verrichten.

Fljˇtsdalur Hostel ingang

Het hostel is erg kleinschalig en basic, maar ook best sfeervol. Vanaf het raam in de gezamenlijke woonkamer heb je fantastisch uitzicht op de Eyjafjallajökull gletsjer. Hier ligt tevens de vulkaan met dezelfde naam die in 2010 het complete Europese vliegverkeer liet platleggen.

Fljˇtsdalur Hostel kamer

Overal waar je kijkt zie je sneeuw en ijs, ook in de zomer zijn de toppen van de omringende bergen nog bedekt met een laag sneeuw.

Fljˇtsdalur Hostel woonkamer

Het hostel heeft een mooie gezamenlijke keuken en een grote koelkast waar je de boodschappen in kwijt kunt. De slaapkamers zijn vrij basic maar prima. In de woonkamer liggen diverse boeken met informatie over IJsland. Ook heb je er veel folders met informatie over attracties en bezienswaardigheden.

Fljˇtsdalur Hostel keuken

Achter het huis ligt een mooie tuin. De buitendouche vind je hier ook. Om te douchen moet je warm water in een emmer meenemen naar de douche. Deze emmer vul je zelf in de keuken. Boven de douche is een plastic bak die je kunt vullen. Als de bak voldoende gevuld is, kun je de kraan opendraaien en sta je onder een heerlijk warme douche in de buitenlucht. De douche is ruim genoeg dat je binnen het hok kunt uitkleden en afdrogen. Een zeer interessante manier om te douchen.

Fljˇtsdalur Hostel tuin en buitendouche

De weg die dichtbij het hostel loopt brengt je uiteindelijk bij Thorsmork; het prachtige wandelgebied waar je tevens de populaire Landmannalaugar trek kunt doen.

Details

  • Wifi: Nee
  • Keuken: Ja
  • Koelkast: Ja
  • Supermarkt in directe omgeving: Nee
  • Restaurants in directe omgeving: Nee
  • Benzinepomp in directe omgeving: Nee
  • Website / Tripadvisor

Kaart Fljˇtsdalur Hostel

Hieronder een overzicht met de hotels waar wij in IJsland verbleven.

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar IJsland kunt boeken. Populair zijn; BBI Travel, Sawadee Reizen en De Jong Intra. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com. Bekijk hier het totale reisaanbod naar IJsland.