BBI Travel IJsland

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Onvergetelijke avonturen bij Askja Reizen

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Met TUI op vakantie naar IJsland
IJsland samen met een local verkennen
Ontdek IJsland met Riksja

Eyjˇlfsstadir Guesthouse

Eyjˇlfsstadir Guesthouse is een gezellig en mooi guesthouse in het oosten van IJsland, langs de ringweg nr. 1. Het guesthouse ligt zo'n 9 kilometer ten zuiden van Egilsstadir; de grootste 'stad' in het oosten van IJsland.

Eyjˇlfsstadir Guesthouse

Op een paar honderd meter achter het guesthouse ligt het Lagarfljot meer. Vanaf de 1e verdieping van het guesthouse heb je hier een mooi zicht op.

Het guesthouse is erg mooi. Het geheel lijkt net gerenoveerd en er hangt een knus sfeertje. Beneden heb je diverse kamers in verschillende varianten. Op de eerste verdieping heb je ook nog een flink aantal kamers. De kamers grenzen telkens aan een gemeenschappelijke ruimte met banken en tijdschriften. Ook vind je hier de douches en toiletten (telkens 2 van elk per verdieping).

Gemeenschappelijke ruimte van het Eyjˇlfsstadir Guesthouse

De douche en het toilet was nieuw en modern aangekleed. Het water was lekker warm, maar rook duidelijk naar zwavel (de bekende geur van rotte eieren wat vaak voorkomt in IJsland). Als je er eenmaal gewend aan bent geraakt, merk je het nauwelijks (tip: gebruik een douchegel/shampoo op basis van citroen).

Toilet van het Eyjˇlfsstadir Guesthouse

De kamer was basic maar perfect. De bedden sliepen prima en je hebt vanuit elke kamer een prima uitzicht op de omgeving.

Een van de kamers in het guesthouse

Er is gratis wifi beschikbaar in het hele gebouw, en beneden kun je de hele dag door koffie of thee drinken. Helaas was er geen gezamelijke keuken, en worden er ook geen maaltijden aangeboden. Je moet dus naar Egilsstadir voor de lunch of het avondeten. Wel hebben ze er heet water, en kun je altijd een soepje in elkaar draaien. Het ontbijt was basic maar prima voor IJslandse begrippen.

Bijzonder aan het guesthouse is dat de locatie op zondag als kerk dient. Er is een kerkzaaltje op de eerste verdieping. De kerkdienst begint om 11 uur. Enkele kamers grenzen aan deze open kerkzaal, wat best speciaal maar ook een beetje vreemd is.

Kerkzaaltje Eyjˇlfsstadir Guesthouse

Op nog geen 100 meter lopen heb je een mooi klein riviertje met een prachtige waterval. Je komt er door achter bij het guesthouse over het kleine weiland naar de uiterste rechterzijde te wandelen; het laatste stuk loop je door een kort stuk met struiken en boompjes.

Waterval dichtbij Eyjˇlfsstadir Guesthouse

Details

  • Wifi: Ja
  • Keuken: Nee
  • Koelkast: Nee
  • Supermarkt in directe omgeving: Ja, 9,4km in het dorp Egilsstadir
  • Restaurants in directe omgeving: Ja, 9,4km
  • Benzinepomp in directe omgeving: Ja, 9,4km
  • Website / Tripadvisor
  • BOEK HIER

Kaart Eyjˇlfsstadir Guesthouse

Hieronder een overzicht met de hotels waar wij in IJsland verbleven.

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar IJsland kunt boeken. Populair zijn; BBI Travel, Sawadee Reizen en De Jong Intra. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com. Bekijk hier het totale reisaanbod naar IJsland.