BBI Travel IJsland

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Onvergetelijke avonturen bij Askja Reizen

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Met TUI op vakantie naar IJsland
IJsland samen met een local verkennen
Ontdek IJsland met Riksja

Dyrhˇlaey

Dyrhˇlaey is een klif in het uiterste zuiden van IJsland. Het ligt ongeveer 5 kilometer vanaf het plaatsje Vik. De omgeving van Dyrhˇlaey is vooral bekend vanwege de prachtige kliffen en van de rotspartijen die uit het water steken. Vanaf de kliffen kun je genieten van fantastisch uitzicht, waaronder op de gletsjers Eyjafjallaj÷kull en Mřrdalsj÷kull.

Prachtig zwart strand bij Dyrhˇlaey

Het vormt de perfecte broedplek voor diverse vogelsoorten, waaronder de populaire puffin (papegaaiduiker). Tussen mei en augustus wemelt het van de papegaaiduikers en dan worden er ook tours gegeven waarbij je de vogels (die wel wat weg hebben van pinguins) van dichtbij bekijkt. In diezelfde periode worden ook delen van het gebied gesloten voor toeristen, dit om de vogels rust te gunnen.

Vulkanische resten bij Dyrhˇlaey

Dyrhˇlaey is makkelijk te bereiken door langs de ringweg 1 bij weg 218 af te slaan. Als je deze weg uitrijdt kom je vanzelf bij het wandelgebied terecht.

Kaart

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar IJsland kunt boeken. Populair zijn; BBI Travel, Sawadee Reizen en De Jong Intra. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com. Bekijk hier het totale reisaanbod naar IJsland.