BBI Travel IJsland

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Onvergetelijke avonturen bij Askja Reizen

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Met TUI op vakantie naar IJsland
IJsland samen met een local verkennen
Ontdek IJsland met Riksja

Deildartunguhver heetwaterbron

Deildartunguhver is een heetwaterbron in IJsland die je kunt bezoeken als onderdeel van de rondreis door IJsland (langs de ringweg nr. 1). Bijzonder aan de hete bron is dat het de grootste doorvoersnelheid van welke heetwaterbron in Europa heeft. Elke seconde stroomt er ruim 180 liter kokend heet water uit de aarde naar boven.

Deildartunguhver informatieborden Deildartunguhver kokend water

Voordat het hete water werd 'opgevangen' liep het kokende water via allemaal kleine riviertjes door de omgeving. Nu voorziet het een enorme hoeveelheid huishoudens van warm water en verwarming (o.a. Borgarnes, Akranes en diverse boerderijen in de omgeving).

Deildartunguhver waterleiding Deildartunguhver waarschuwingsbord

Deildartunguhver wordt ook wel de grootste hot spring van Europa genoemd.

De attractie ligt op zo'n 15 minuten rijden vanaf de ringweg nr. 1. Kom je vanaf Borgarnes in het zuiden, of vanaf het noorden aanrijden; in beide gevallen neem je de afslag 50, die je langs weg nr. 50 vanzelf langs de attractie brengt. In de nabije omgeving heb je ook nog de prachtige Hraunfossar en Barnafoss watervallen.

Kaart

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar IJsland kunt boeken. Populair zijn; BBI Travel, Sawadee Reizen en De Jong Intra. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com. Bekijk hier het totale reisaanbod naar IJsland.