BBI Travel IJsland

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Onvergetelijke avonturen bij Askja Reizen

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Met TUI op vakantie naar IJsland
IJsland samen met een local verkennen
Ontdek IJsland met Riksja

Blue Lagoon geothermaal bad

Op deze pagina:

 

Algemene informatie over Blue Lagoon

Blue Lagoon is een geothermisch zwembad in IJsland. Het is een van de meest populaire attracties van het land. Omdat het zo dichtbij de hoofdstad Reykjavik ligt (en tevens dichtbij de internationale luchthaven bij Keflavik) is het ook een populaire bezigheid voor reizigers met korte stopover in IJsland.

Blue Lagoon geothermaal bad

Het geothermale zwembad is erg geliefd onder liefhebbers van wellness en het zwavelrijke water zou ook erg goed zijn voor mensen met huidproblemen. Het geothermale bad wordt gevoerd met water uit de dichtbij gelegen Svartsengi geothermale krachtcentrale. De temperaturen varieren van warm tot heet; met op sommige plekken temperaturen van rond (of boven) de 40 graden. Dit zijn plekken die je meestal snel zult vermijden; tenzij je van superhete douches houdt.

Een bezoek aan Blue Lagoon betekent dat je een paar uur lang heerlijk zult badderen in het hete water. Omdat het een buitenbad is, zal de korte afstand tussen het hoofdgebouw met de omkleedruimtes en het bad zelf afhankelijk van de tijd van het jaar vrij koud zijn. In mei was het nog berekoud in IJsland; je ziet iedereen hard rennen om snel in het water te zijn.

Blue Lagoon relaxen

Bij de ingang van de kleedkamers hangen duidelijke informatieborden met hoe het allemaal werkt bij een thermaal bad in IJsland. De regels zijn duidelijk en vrij strict. Je moet vooraf naakt een douche nemen en jezelf (op de aangewezen plekken) reinigen met speciale zeep. Daarna trek je je zwemkleding aan en loop je achterlangs naar het buitenbad. Je spullen kun je in je kluis achterlaten, bij het kopen van het entreebewijs krijg je meteen een armbandje met een sleutel voor de kluis mee.

Het bad is enorm groot. De bodem is niet vlak, want het is geen aangelegd bad. De bodem is echter wel glad. Sommige plekken zijn vrij ondiep, het diepste deel is zo'n 1.60 meter diep.

Blue Lagoon zwembad

De grote vraag die je jezelf zult stellen is: "Moet je Blue Lagoon nu absoluut bezoeken tijdens een reis door IJsland?"
Het antwoord is Ja. Het is een druk bezochte toeristische attractie, maar tevens een absolute topervaring om er rond te zwemmen. De enige reden die je kan hebben om Blue Lagoon over te slaan is wanneer je al tussentijds naar Myvatn Nature Baths bent geweest; een vergelijkbare (maar kleinere) en goedkopere versie van Blue Lagoon.

Blue Lagoon ligt binnen het Grindavik lavaveld op het schiereiland Reykjanes in het zuidwesten van IJsland. Vanaf de hoofdstad Reykjavik rijd je er in ongeveer 45 minuten naartoe (vanaf Keflavik in 20 minuten). Als je vanaf Amsterdam komt aanvliegen, zie je Blue Lagoon vanuit het rechterraampje liggen; vlak voordat je landt.

Blue Lagoon vanuit vliegtuig  

Tips

  • Bezoek Blue Lagoon op de dag van aankomst of op de dag van vertrek. Het geothermale bad ligt namelijk dichtbij de internationale luchthaven Keflavik; waardoor het makkelijk te combineren valt.
  • 's Avonds is het vaak rustig bij Blue Lagoon. De grote groepen zijn dan alweer vertrokken en er hangt meestal een erg relaxt sfeertje.
  • Is je haar behandeld? Vermijd dan het zwavelrijke water op je haar. Ga niet met je haar in het water (onder water) want dit zal je coupe verpesten.
  • Zorg ervoor dat je sieraden in de kluis hebt opgeborgen. Sieraden kunnen door het water verkleuren.
  • Lees vooraf de vele positieve reviews op Tripadvisor door. Dit geeft een nog beter beeld van wat je er kunt verwachten.
  • Smeer de silica modder dat op de bodem van het geothermale bad ligt op je gezicht als gezichtsbehandeling. Een bezoek aan Blue Lagoon is niet compleet als je dit niet gedaan hebt.
Blue Lagoon gezichtsbehandeling  

Hotels in de omgeving van Blue Lagoon

Op het terrein van Blue Lagoon ligt het Blue Lagoon Clinic Hotel. Dit is een mooi hotel, maar daar betaal je ook flink voor. Op 1 kilometer van het bad - in Grindavik - vind je het Northern Light Inn. Keflavik en Reykjavik liggen beiden op korte reisafstand van Blue Lagoon, je kunt dus prima een overnachting in een van deze plekken overwegen. Enkele interessante hotels in de omgeving van Blue Lagoon zijn:

 

Vervoer naar Blue Lagoon

Als je met een huurauto door IJsland rijdt is het zwembad makkelijk te vinden. Kom je vanaf Reykjavik, volg dan weg nr. 41 richting Keflavik. Op een bepaald moment zie je borden en neem je de afslag naar weg nr. 43. Vanaf dat moment zie je overal de borden richting Blue Lagoon.

Vanaf het BSI busstation in Reykjavik kun je elk uur (tussen 9.00 en 18.00) de bus naar Blue Lagoon pakken. Let erop dat de laatste bus om 21.00 terug naar de hoofdstad gaat. Er gaan ook bussen tussen Keflavik Airport en Blue Lagoon. Ga altijd vooraf de bustijden na, aangezien deze kunnen wisselen vanwege het seizoen. In het hoogseizoen (tussen 1 juni en 31 augustus) zijn ruimere vertrektijden van toepassing. Ga de actuele vertrektijden na op de website van Reykjavik Excursions (www.re.is, de grootste busvervoerder van het land). Een busretourtje vanaf Reykjavik kost 3200kr per persoon (juni 2013).

 

Video impressie

 

Openingstijden

Blue Lagoon is dagelijks geopend tussen 9.00 en 21.00 (1 juni - 30 juni, 16 aug - 31 aug). In het hoogseizoen tussen 9.00 en 0.00 (1 juli - 15 aug) en in de winterperiode tussen 10.00 en 20.00 (1 sept - 31 mei). Na sluitingstijd mag je nog uiterlijk 45 minuten in het zwembad blijven.

 

Toegangsprijzen

Een bezoek aan Blue Lagoon is niet goedkoop. Een entreekaartje kost tussen €33 en €40 per persoon, afhankelijk van het seizoen. Voor een kind betaal je €15. Je kunt ook een visitor pass kopen; dit is handig voor wanneer je met anderen Blue Lagoon bezoekt, maar zelf geen interesse hebt om er te zwemmen. Zo'n ticket kost €10. Als je geen badhanddoek of zwemkleding hebt meegebracht, dan kun je deze huren bij de ingang. Op de website van Blue Lagoon kun je de overige prijzen bekijken. Ze bieden bijvoorbeeld ook hele pakketten (zoals toegang inclusief uitgebreide spa behandeling) aan.

 

Adres Blue Lagoon

 

Kaart

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar IJsland kunt boeken. Populair zijn; BBI Travel, Sawadee Reizen en De Jong Intra. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com. Bekijk hier het totale reisaanbod naar IJsland.