BBI Travel IJsland

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Onvergetelijke avonturen bij Askja Reizen

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Met TUI op vakantie naar IJsland
IJsland samen met een local verkennen
Ontdek IJsland met Riksja

Hoogseizoen, klimaat en beste reistijd in IJsland

IJsland is het hele jaar door prima te bezoeken. Hoewel de naam van het land IJsland is, valt het door de warme golfstroom van de Atlantische oceaan reuze mee met de temperaturen, helemaal als je het land vergelijkt met andere landen op dezelfde breedtegraad. Tijdens welk seizoen je het land wilt bezoeken hangt volledig van je eigen voorkeuren af. Elk seizoen heeft zijn eigen kenmerken, en geen enkel seizoen is hetzelfde.

Waarmee rekening te houden bij de seizoenskeuze?

Zomer

Zomer in IJsland

In de zomer gaat de zon niet of nauwelijks onder. Dit is dus niet het beste seizoen om het noorderlicht mee te maken. Hiervoor kun je beter in het voorjaar (maart) of najaar (september) naar IJsland afreizen. Wel is het tijdens de zomermaanden lekker warm in IJsland met temperaturen rond 18 graden. Ook is de meeste sneeuw in het binnenland verdwenen, waardoor dit de beste periode is voor een avontuurlijke 4x4 tour door de ongerepte binnenlanden. Vliegticketprijzen en prijzen van accommodatie zijn het hoogst in deze periode. Ook zijn sommige populaire hotels en guesthouses volgeboekt. In de zomermaanden heb je de meeste festivals in Reykjavik.

Herfst

Herfst in IJsland

De herfst is een mooie tijd om IJsland te bezoeken. De temperaturen zijn nog redelijk goed voor de tijd van het jaar, terwijl het 's nachts al wel weer veel sneller donker wordt. Dit is ook de reden dat de maand september misschien wel de beste maand is om het noorderlicht mee te maken (samen met maart). De mooi gekleurde landschappen maken het een goede tijd voor fotografen om er mooie foto's te schieten.

Winter

Winter in IJsland

In de winter heb je dagen zonder zon. Hierdoor is het er dan flink koud hoewel het eigenlijk nog meevalt qua temperatuur vanwege de warme golfstroming van de Atlantische oceaan. De winter is fantastisch als je van besneeuwde landschappen houdt. Ook de prachtige bevroren watervallen zijn dan een grote trekpleister. Het binnenland is in deze periode echter zo goed als onbegaanbaar. Een aantal skigebieden zijn geopend, en er zijn meerdere moderne liften in gebruik waar je er prima kunt skiën. Naast skiën kun je in IJsland ook prima langlaufen wel en dit is dan ook een zeer populaire bezigheid in de winter. Prijzen van vliegtickets en accommodatie zijn vaak het laagst in deze periode. Sommige afgelegen guesthouses, hostels en farmhouses zijn in deze periode gesloten. Het loont om vooraf beschikbare accommodatie te zoeken.

Lente

Lente in IJsland

De lente is een mooie tijd om IJsland te bezoeken. Veel accommodatie gaat dan weer open. Ook heb je grote kans het noorderlicht (Aurora Borealis) mee te maken tijdens de heldere en koude nachten. Verder is dit de tijd van jonge dieren. Alles staat in bloei en veel soorten trekvogels komen weer aan in het land. Dit is ook de periode dat je de Puffin kunt zien. Verder is het nog niet zo heel druk en hoef je niet perse accommodatie vooraf vast te leggen. Ticketprijzen liggen verder laag, maar wacht altijd de aanbiedingen af. Ook begint rond mei het walvisseizoen weer, met een grotere kans om walvissen te zien (beste kans tussen mei en september). Je kunt zelfs orca's spotten als je geluk hebt.

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar IJsland kunt boeken. Populair zijn; BBI Travel, Sawadee Reizen en De Jong Intra. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com. Bekijk hier het totale reisaanbod naar IJsland.