BBI Travel IJsland

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Onvergetelijke avonturen bij Askja Reizen

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Met TUI op vakantie naar IJsland
IJsland samen met een local verkennen
Ontdek IJsland met Riksja

66ºNorth

66ºNorth is een outdoor kledingmerk met oorsprong in IJsland. IJslanders zijn trots op het merk, en je ziet er dan ook iedereen mee rondlopen. Ook zie je overal reclame van het merk. Iceland Air heeft een regeling met 66ºNorth; op elke vliegtuigstoel zie je het logo van 66ºNorth. Het merk bestaat al ruim 85 jaar en de ruige natuur van het land staat altijd centraal in de ontwerpen.

66North reclame in het vliegtuig

66ºNorth is internationaal verkrijgbaar. Ook Nederland heeft een webshop waar je de kleding kunt kopen. Let er wel op dat het een vrij exclusief merk is, en dat de kleding van zeer hoge kwaliteit is; dit zie je duidelijk terug in de prijzen. In Nederland zie je over het algemeen niet veel mensen met kleding van het merk rondlopen. Een voordeel is verder dat je de betaalde belasting bij vertrek (op de luchthaven) kunt terugvragen. Meldt dit bij het afrekenen, zodat je meteen de juiste bon meekrijgt.

66North outlet in Akureyri 5

Aangezien het een outdoormerk is, verkoopt men vooral fleece truien, windvangers, regenkleding en winterkleding. Van oorsprong maakte men vooral speciale veiligheidskleding en werkkleding, later volgde de vrijetijdstak en winterkleding. Lees meer over de beste kleding om tijdens een reis door IJsland bij je te hebben.

66North outlet in Akureyri 6

In de winkels vind je naast de mooie kleding ook diverse accessoires (vaak ook van andere goede outdoormerken).

Outdoor accessoires

Winkels 66ºNorth in IJsland

In IJsland heb je diverse 66ºNorth winkels. In het centrum van Reykjavik heb je de grootste vestiging van het merk, aan de bekende winkelstraat Laugavegur. Er zijn ook nog diverse andere winkels die een greep uit het totale aanbod van het merk verkopen.

66North outlet in Reykjavik 1 66North outlet in Reykjavik 2

In Akureyri heb je binnen de vestiging tevens een outlet winkel met zo nu en dan scherpe aanbiedingen. De shop ligt aan de grote parkeerplaats in het centrum van het stadje, op loopafstand van de hoofdstraat.

66North outlet in Akureyri 1 66North outlet in Akureyri 2 66North outlet in Akureyri 4

Op de luchthaven heb je ook een winkel met een afdeling waar 66ºNorth verkocht wordt. Omdat het hier tax-free shoppen is, liggen de prijzen hier vaak iets lager. Een jas van 24000kr in de winkel in Reykjavik kostte 19000kr op de luchthaven van Keflavik.

66North op de luchthaven van Keflavik 1 66North op de luchthaven van Keflavik 2

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar IJsland kunt boeken. Populair zijn; BBI Travel, Sawadee Reizen en De Jong Intra. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com. Bekijk hier het totale reisaanbod naar IJsland.