Lotus Car Rental in Iceland
BBI Travel IJsland

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Onvergetelijke avonturen bij Askja Reizen

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Met TUI op vakantie naar IJsland
IJsland samen met een local verkennen
Ontdek IJsland met Riksja
Falljökull gletsjerwandeling Geysir en Strokkur in IJsland Prachtige Myvatn Meer Geothermisch zwembad Blue Lagoon Reykjavik Duiken in IJsland

Welkom bij Reisvormen IJsland. Op deze uitgebreide website vind je reisinformatie en reistips die je helpen bij het vinden en boeken van een mooie reis door IJsland. Verder vind je er informatie over toerisme in IJsland zelf; gebaseerd op onze eigen ervaringen in dit prachtige land. We hebben het volledige reisaanbod met reizen naar IJsland voor je op een rijtje gezet; hiermee ben je uitstekend in staat een prachtige vakantie naar het land uit te stippelen. Daarnaast hebben we de verschillende reisorganisaties nader toegelicht. De verschillende reisvormen zijn uitgewerkt, maar ook enkele van de grootste toeristische attracties. Verder gaan we in op de vervoersmogelijkheden in het land en vind je hier tevens een kostenvoorbeeld van een trip naar IJsland.

Top10 hoogtepunten IJsland

Top10 Hoogtepunten

Bekijk hier het overzicht met de allermooiste attracties van IJsland.
Lees meer

Reisaanbod IJsland

Reisaanbod

Er zijn diverse reisbureaus die fantastische reizen naar IJsland aanbieden. Bekijk hier het totale overzicht.
Lees meer

Alles dat je nodig hebt voor je vakantie naar IJsland

Graffiti in het centrum van Reykjavik

IJsland is een supermooi eiland dat ten noordwesten van Groot-Brittannië ligt (grofweg tussen Groot-Brittannië en Groenland in). Het eiland is ongeveer 103.001 km2 groot, en herbergt maar 318.000 inwoners. De hoofdstad Reykjavik is een hippe en populaire stad; het merendeel van de inwoners van IJsland woont dan ook in of rond de stad. IJsland is al jaren een populaire bestemming onder toeristen, vooral mensen die van actie en ruige natuur houden kunnen hier prima terecht voor een prachtige vakantie. Een weekje IJsland is al prima mogelijk; een lang weekend Reykjavik ook, maar het is vooral leuk om het land zelf ook te verkennen.

Uitzicht vanaf het vliegtuig

IJsland was jarenlang een vrij dure reisbestemming. Een vliegticket naar Reykjavik kostte vaak al gauw minimaal €500,- en daarnaast lagen de kosten voor het verblijf en levensonderhoud ook hoog in verhouding met de kosten in Nederland. Dit betekende dan al snel dat een weekje IJsland net zo duur uitpakte als meerdere weken Frankrijk, Spanje of Italië. Dit is tevens de reden dat IJsland niet voor iedereen de meest geschikte bestemming was. Slechte economische omstandigheden hebben hier echter in kort tempo flinke verandering in gebracht. In IJsland kwam in september en oktober 2008 de crisis hard aan. Voor toeristen een voordeel; voor de lokale bevolking een enorme klap. De euro is in korte tijd zoveel in waarde gestegen ten opzichte van de IJslandse Kroon, dat het land ineens veel beter betaalbaar is geworden. Het IJslandse verkeersbureau heeft dan ook sinds 2008 een bezoekersstijging van 40% mogen meemaken. Niet alleen zijn de prijzen van zaken die je er ter plekke regelt gedaald; ook de reizen via de reisbureaus zijn fors goedkoper geworden. Een mooi moment dus om dit fantastische land eens te bezoeken.

Mooie bergen en prachtige natuur

Momenteel heb je al een retourticket naar IJsland voor zo'n €350 per persoon. Wil je zelfstandig het eiland verkennen dan moet je rekenen op zo'n €400 per week voor een degelijke huurauto. Overnachtingen heb je al voor zo'n €15 per persoon als je het niet erg vindt om basic te overnachten. Hotels en guesthouses zijn echter flink duurder. Reken op zo'n €100 per nacht (per kamer) in het hoogseizoen. Eten in de supermarkt is even duur als in Nederland. Vanaf 2013 zijn prijzen langzaam weer wat hoger komen te liggen, maar nog steeds is het land goed betaalbaar.

Waterval bij Thingvellir nationaal park

IJsland is een ultieme vakantiebestemming. Natuurliefhebbers en liefhebbers van avontuur en ruige gebieden moeten IJsland hoog op de wensenlijst plaatsen. Je zult een reis door het land als een achtbaanrit van schitterende attracties ervaren. Je gaat van de ene absurd mooie bezienswaardigheid naar de andere. Kijk niet raar op als je op een dag vulkanen, gletsjers, watervallen, sneeuwlandschappen, stranden, enorme kliffen, verlaten maanlandschappen, prachtige meren, geothermische baden, fumaroles, modderputten, kratermeren, psuedokraters, walvissen, zeehonden en geisers ziet. Heb je IJsland nog niet bezocht? Start dan nu maar met het maken van plannen. Heb je IJsland al wel eens bezocht, dan wil je dit fantastische land vast enorm graag nog eens bezoeken.

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar IJsland kunt boeken. Populair zijn; BBI Travel, Sawadee Reizen en De Jong Intra. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com. Bekijk hier het totale reisaanbod naar IJsland.