Gratis Reistips ebook

eBook Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Unieke wandelreis door Tsjechië

Wandel je met ons mee?
Wil je ook graag naar buiten om heerlijk te wandelen en van mooie uitzichten te genieten? Wij nemen je graag mee op onze unieke wandelreis door Tsjechië! Deze wandelreis zal voornamelijk plaatsvinden in de regio Kladské Pomezi, net onder de Poolse grens, iets ten oosten van het Reuzengebergte (Krkonoše). De natuurliefhebber komt hier volop aan zijn trekken. Het Green Valley Park, waar je voor het grootste deel zult overnachten, ligt ingeklemd tussen enkele prachtige natuurreservaten.

artikel-tsjechie-2015-1

artikel-tsjechie-2015-2

De Rotsen van Adršpasšsko-teplické is een natuurgebied van zandstenen rotsformaties, die ontstaan zijn door eeuwen van erosie en verwering. Deze grillige rotstorens hebben mooie namen zoals de Geliefden en hun kus, Suikerbrood, IJsbeer. De echte sportievelingen kunnen de rotsen beklimmen in volledige uitrusting. Wie het wat kalmer aan wil doen, kan tal van toeristische wandelroutes volgen. Of een rondvaart maken op het Adršpach meer, dat diep tussen de rotsen ligt. Het gebied heeft tevens een kleine en grote waterval. Tegenwoordig is het gebied een toeristische natuurattractie bij uitstek.

artikel-tsjechie-2015-3

artikel-tsjechie-2015-4

Ook natuurreservaat Broumovské stěny biedt vele betoverende plekjes. De mooiste delen zijn toegankelijk dankzij een dicht net van gemarkeerde toeristische wandelpaden. Ook zijn er fiets- en mountainbikeroutes. Hvězda (Ster) is het drukstbezochte uitkijkpunt in dit gebied, met een barokke kapel en restaurant.

artikel-tsjechie-2015-5

Het Reuzengebergte (Krkonoše) is bekend om zijn vele skioorden en vakantieplaatsen. Een aanrader is het dorpje Pec pod Snezkou, in het dal van de Upa. Een goed uitgangspunt is om de hoogste top Sněžka (1602 meter) van het Reuzengebergte te bereiken. In Pec pod Snezkou is tevens een museum, waar de bezoeker alles te weten kan komen over de geschiedenis, flora en fauna van het Reuzengebergte. Spindleruv Mlyn is vooral bekend als bron van de Elbe. De wandeling naar de bron, ongeveer 5 km, is geweldig mooi.

artikel-tsjechie-2015-6

Van zondag 26 april tot en met zondag 3 mei 2015 kun je genieten van een 8-daagse wandelreis waarbij wij je door verschillende prachtige plekken van Noord-Tsjechië en Oost-Duitsland begeleiden.
Deze reis bevat een vol programma met georganiseerde wandelingen en excursies, je geniet dan ook het meest van deze reis met een goede conditie. Het arrangement is inclusief de heen- en terugreis per luxe touringcar en overnachtingen in een hotel en op het Green Valley Park. De excursies, ontbijtbufetten, lunches en diners zijn inbegrepen. Overige drankjes zijn voor eigen rekening. Op het Green Valley Park verblijf je in een van de huisjes met een samen te stellen groepje.

artikel-tsjechie-2015-7

artikel-tsjechie-2015-8

Wandel met ons mee in Noord-Tsjechië en Oost-Duitsland.
Voor maar €575,- per persoon geniet je all-in van 26 april tot en met 3 mei 2015 van dit heerlijke wandelarrangement.

De highlights van deze reis:

  • Wandeling door Oost-Duitsland, een lokale gids zal onder andere vertellen over een opgegraven dorp.
  • Wandeling nabij Janovicky, waar we een gezellige picknick houden en een bezoek zullen brengen aan ondergrondse werken uit de Tweede Wereldoorlog.
  • Dineren in typische Tsjechische restaurants.
  • Wandeling van Starostin naar Sokolowsko.
  • Bezoek aan een hotel waar in 1936 koningin Wilhelmina en prinses Juliana twee weken verbleven tijdens hun wintersportvakantie.
  • Een barbecue met live muziek.
  • Spectaculaire route door de rotsen met mooie uitzichtpunten.
  • Wandeling door Sächsische Schweiz.

Wil je reserveren of heb je vragen over de reis? Neem dan contact op met Erik de Bie van Partycentrum ’t Maoske in De Moer.
Telefoon: 013-515 9295
E-mail: info@maoske.nl

Reageer