China door de ogen van een local

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Banner China online

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

Zhaoxing

Foto's van de etnische minderheden van China

De omgeving van Zhaoxing is schitterend met telkens prachtig uitzicht op hellingen met rijstvelden of theestruiken. Zhaoxing vormt een centrum van de Dong etnische minderheid in China, het dorp heeft zo'n 4000 inwoners en ligt in een prachtige vallei binnen het Liping District. Er wonen ruim 700 Dong families in het stadje. Zhaoxing is een eeuwenoud dorp waarvan een groot deel niet met de auto bereikbaar is. Veel reizigers vinden Zhaoxing het mooiste Dong dorp van allemaal.

Prachtig Dong dorp Zhaoxing

Het grootste gebouw in Zhaoxing is de drumtoren die 's avonds prachtig is verlicht.

Zhaoxing bij nacht

In totaal zijn er 5 prachtige drumtorens in het dorp.

Drumtoren van Zhaoxing

Zhaoxing heeft ook vijf bruggen. De prachtig gedecoreerde 'Wind and Rain' bruggen hebben niet alleen de functie van oversteekplaats; de ingebouwde paviljoens dienen tevens als beschutte verzamelplaats voor de bevolking om te ontspannen, gezellig samen te zijn en de sociale contacten in stand te houden. De omgeving van Zhaoxing is ook prachtig; je hebt hier diverse kleine Dong dorpen die allemaal na een korte maar mooie wandeling bereikbaar zijn.

Huizen in Zhaoxing

Hier vind je ook weer een aantal winkeltjes met sieraden en andere souvenirs. Maar verder is dit dorp echt middeleeuws. Hier zie je nog het echte Chinese plattelandleven. Langs de weg staan kraampjes (eigenlijk gewoon een houten tafel) met halve beesten en grote brokken vlees: de plaatselijke slager. Aan de waslijnen voor de sombere, donker gebeitste houten huizen hangen enorme indigoblauw geverfde katoenen lappen. Dit blijkt om traditionele klederdracht te gaan. De meterslange lappen worden om het lichaam gedrapeerd. De Dong dorpen in deze regio zijn vooral fantastisch om tijdens vieringen en festivals te bezoeken.

Plattegrond van Zhaoxing

Op deze pagina:

 

Accommodatie in Zhaoxing

Enkele bekende hotels in en rond Zhaoxing zijn: Zhaoxing County Hostel, Dongzhai Hostel, Gulou Hostel en het Wenhuazhan Hotel waar wij zelf verbleven. Ook in de stad Liping heb je nog een aantal hotels waar je prima kunt verblijven.

Het Wenhuazhan Hotel ligt nogal achteraf en is niet met de auto bereikbaar. Je moet er lopend via een aantal smalle dorpsweggetjes en langs kleine riviertjes naar toe. Het hotel is berekend op internationale gasten en de kamers zien er goed uit. Het avondeten is nogal eenvoudig, maar ja, je bevindt je hier dan ook op het echte platteland van China en niet in een grote metropool als Shanghai.

 

Reizen naar Zhaoxing

De afstand van Kaili naar Zhaoxing is ongeveer 300 kilometer. Dat lijkt niet zo veel, maar de tweebaansweg, die dwars door tientallen dorpjes loopt, heeft vreselijk te lijden onder het vele vrachtverkeer. Gaten in de weg, brokstukken steen die van de berghellingen zijn gerold, groepjes kinderen en mensen met koeien of een handkar die links en rechts van de smalle weg lopen zijn aan de orde van de dag. Onder die omstandigheden doe je over deze rit wel zo'n 9,5 uur. Het is beter om halverwege in een van de dorpen op zo'n 4 uur rijden van Kaili een overnachting in te lassen (bijvoorbeeld bij Rongjiang).

Zhaoxing is ook vanaf Guilin te bereiken. Het is wel een flinke tocht van ruim 5 tot 8 uur. Onderweg kun je wel bij de Longji rijstterrassen stoppen om van het prachtige uitzicht te genieten (hier kun je ook overnachten). Na Zhaoxing zou je bijvoorbeeld via Kaili naar Guiyang kunnen reizen (om daar weer het vliegtuig of de trein te pakken).

Op het complete traject tussen Guilin en Guiyang rijden bussen (geen directe bussen, je moet diverse keren overstappen). Je kunt zo makkelijk en betaalbaar (maar basic) je eigen 'etnische minderheden trip door China' samenstellen.

 

Video impressie Zhaoxing

 

Kaart van Zhaoxing

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een mooie reis naar China kunt boeken. Populaire reisbureaus zijn; FOX, verre reizen van ANWB, De Jong Intra, VNC Asia Travel en 333Travel. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja China biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Bekijk hier het totale reisaanbod naar China.