China door de ogen van een local

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Banner China online

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

Vervoer naar China

Reizen naar China kan op diverse manieren, hoewel een retourvlucht op een van de grote steden waarop internationaal gevlogen wordt de meest gebruikelijke is.

Wanneer je naar China reist dien je over een geldig visum te beschikken. Dit visum kan alleen voorafgaand aan je reis naar China worden aangevraagd. Wanneer je een reis via een Nederlands reisbureau boekt, helpen zij je meestal met de visumaanvraag. Het visum is normaal gesproken 30 dagen geldig, wat ook meteen de maximale duur van je reis naar China inhoudt. Alleen in uitzonderingen kun je een visum met langere geldigheid aanvragen. Vanaf de datum van verstrekken van het visum heb je 3 maanden om naar China te reizen. Een visum haal je bij de Chinese Visum Service in Nederland. Lees meer over de visum procedure.

Hoewel het niet aangeraden wordt kun je ook in het buitenland een visum voor China aanvragen. Dit kost echter vaak veel tijd en is veel minder praktisch dan wanneer je het vooraf in Nederland regelt. Ga in het land waar je op dat moment verblijft naar de Nederlandse ambassade om het visum aan te vragen. Houd er wel rekening met het een flink aantal dagen duurt eer je over het visum beschikt (en verder gelden dezelfde strikte regels m.b.t. visum).

Op deze pagina:

 

Met het vliegtuig naar China

De meest gebruikelijke manier om naar China te reizen is per vliegtuig. Er vertrekken dagelijks vluchten vanaf Schiphol Amsterdam naar diverse bestemmingen binnen China. De meest gebruikelijke vliegroute is van Amsterdam naar Beijing. In veel gevallen eindigt je reis dan ook weer in Beijing voor het vliegtuig terug. Je kunt echter ook gemakkelijk vanaf een andere bestemming dan Beijing terug naar Nederland vliegen. Begin bijvoorbeeld je reis in Beijing en eindig je reis in Hongkong of Shanghai.

Reis je langer dan 30 dagen, dan is het misschien een idee om ook nog wat andere landen binnen Azië en Zuidoost-Azië te bezoeken. Vanaf China vertrekken dagelijks diverse vluchten naar de omringende landen als Vietnam, Laos, Cambodja, Thailand, Maleisie, Singapore en zelfs Zuid-Korea en Japan.

Goedkope tickets vinden wij zelf altijd via Cheaptickets.nl, Worldticketcenter.nl of direct bij de luchtvaartmaatschappijen.

 

Per trein naar China

Normaal gesproken reis je per vliegtuig naar China. Een erg avontuurlijk alternatief is een reis per trein naar Nederland, via Rusland naar Beijing. De Trans Siberië Express en Trans Mongolië Express zijn twee treinen die via verschillende routes van Moskou naar Beijing reizen. De absolute Nederlandse expert op het gebied van de reis per trein naar China is Tiara Tours. Wij hebben destijds onze treinreis naar Beijing (inclusief ons complete verblijf in China) ook via hen laten organiseren.

 

Vanaf Nepal via Tibet naar China

Veel avontuurlijke reizigers dromen ervan om Nepal en Tibet te bezoeken. Nu is het in theorie mogelijk om van Nepal naar Tibet te reizen. Het grote probleem is echter dat de Chinese overheid liever geen toeristen in Tibet wil hebben. Wanneer je dus in Nederland je reisplan inlevert voor de aanvraag van je reguliere visum dien je het verblijf in Tibet hier dus buiten te houden (bij het boeken van een complete rondreis inclusief Tibet wordt alles verder door het reisbureau geregeld). Als je in Nepal bent kun je hier vandaan naar Tibet reizen. Het grote nadeel is echter dat je maar een visum met geldigheid van 14 dagen krijgt wanneer je China binnen komt. Andersom (van China via Tibet naar Nepal) is het prima mogelijk, maar regel dan je trip naar Tibet ter plekke in China, bijvoorbeeld in Kunming of Chengdu.

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een mooie reis naar China kunt boeken. Populaire reisbureaus zijn; FOX, verre reizen van ANWB, De Jong Intra, VNC Asia Travel en 333Travel. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja China biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Bekijk hier het totale reisaanbod naar China.