China door de ogen van een local

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Banner China online

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

3-daagse stedentrip Beijing

Beijing is prima in 3 dagen te verkennen. Je hebt dan een leuke indruk gekregen van alle hoogtepunten en in de meeste gevallen zul je niet snel langer dan 3 dagen in de stad verblijven. Wanneer je in Nederland een georganiseerde rondreis hebt geboekt zit een bezoek aan de hoofdstad hier meestal automatisch bij. In dat geval staat het dagprogramma vast, waarbij je in enkele dagen alle hoogtepunten bezoekt. Wanneer je op eigen gelegenheid naar Beijing reist, kun je in drie dagen het volgende ondernemen:

Op deze pagina:

 

Dag 1 Beijing

Aankomst op de luchthaven, transfer naar hotel, inchecken en bijkomen van de lange reis. Afhankelijk van wanneer je op de dag aankomt heb je meestal nog wel wat tijd om in ieder geval een korte eerste indruk van de stad te krijgen. Neem vanaf je hotel de metro naar de Tempel van de Hemel. Dit prachtige tempelcomplex kun je in een uurtje bekijken om vervolgens de metro te pakken richting het Plein van de Hemelse Vrede (Tiananmen-plein). Hier heb je diverse prachtige bouwwerken, waaronder de Poort van de Hemelse Vrede, het mausoleum van Mao Zedong, het Monument voor de Volkshelden (enorme granieten obelisk), de Grote Hal van het Volk (parlementsgebouw), het Nationaal Museum en het spoorwegmuseum.

Dit enorme plein met de diverse hoogtepunten kun je in een uurtje bezichtigen, vervolgens steek je de weg over naar de Verboden Stad; een van de grote hoogtepunten van een bezoek aan China. Je kunt dit prachtige complex in ongeveer 2 uurtjes verkennen. Daarna verlaat je het terrein aan de noordzijde en sla linksaf richting het prachtig ontworpen Beihai park (10 minuten lopen). Vanaf dit park kun je eventueel nog de bordjes richting het Jingshan park volgen; ook een prachtig park (de volgorde van het bezoek van beide parken is om het even). Wanneer je het Jingshan park aan de oostzijde verlaat kun je hier overdag ook nog een paar zeer authentieke (en zeer lokale) Hutongs bezoeken. Is de avond al ingevallen dan kun je nog overwegen om van hieruit naar de Donghuamen avondmarkt te lopen (30 minuten door een smal park richting het zuiden) langs Beiheyan Dajie.

Een alternatief is om na het Jingshan park of na het bezoek aan de Hutongs weer terug naar de metro te lopen, om vervolgens even in het hotel bij te komen alvorens 's avonds de metro richting Wangfujing te nemen. Wangfujing is een groot en populair shopping gebied met diverse grote malls en veel (o.a. Westerse) eetgelegenheden.

 

Dag 2 Chinese Muur

Een bezoek aan Beijing bevat meestal standaard een bezoek aan de Chinese Muur. De muur ligt namelijk dichtbij de stad op nog geen uur rijden, afhankelijk van welk deel van de muur je precies wilt bezoeken. Wanneer het bezoek aan de muur geen onderdeel is van een vooraf georganiseerde reis kun je dit ook prima zelf via je hotel of via een tourbureautje in Beijing boeken. Let erop dat je niet voor de goedkoopste trip gaat, in veel gevallen kom je dan bedrogen uit. Zo zijn er trips die de hele dag langs allerlei toeristische shopping centra gaan om vervolgens pas aan het einde van de dag bij het meest toeristische deel van de muur aan te komen. Er zijn ook diverse kwaliteitstours waarbij je naar een prachtig en minder druk deel van de muur gaat en waarbij er tussentijds ook nog diverse andere prachtige hoogtepunten centraal staan. Vanzelfsprekend is een privé tour (met eigen gids en vervoer) duurder vergeleken de groepstours.

Mooie locaties om de Chinese Muur te bezoeken vind je bij Mutianyu en bij Jinshanling. In sommige gevallen wordt het bezoek aan de muur gecombineerd met een bezoek aan de Ming Tombes (Minggraven, UNESCO World Heritage Site).

Wanneer je vroeg in de morgen naar de Chinese Muur gaat (om bv de drukte te vermijden) dan heb je meestal nog een groot deel van de middag vrij te besteden. Je zou dan eventueel nog wat authentieke Hutongs kunnen bezoeken, het prachtige Olympische Stadion (Bird's Nest) of een van de shopping belts van de stad. Als je nog voldoende tijd (en puf) hebt kun je nog overwegen om de prachtige Lama tempel te bezoeken. Deze tempel is weer makkelijk met de metro (lijn 2) te bezoeken. 's Avonds kun je naar Guijie (een grote food street) om de traditionele Peking Eend te proberen. Een goede plek hiervoor is Guolin Home-style Restaurant.

 

Dag 3 Beijing

De laatste dag kan ook weer helemaal bol staan van de bezoekjes aan prachtige tempels en andere bezienswaardigheden. Je kunt het echter ook rustig aan doen door in de vroege morgen naar een van de prachtige parken te gaan (metro) om hier lekker samen met de locals te genieten van de ochtend. Daarna kun je nog wat shoppen bij Wangfujing en hier kun je dan tevens genieten van een fijne westerse lunch of juist een typisch lokale hap.

Wil je toch nog wat meer actie dan zijn de volgende attracties zeker de moeite waard; Zomerpaleis, het oude zomerpaleis, de beltoren en drumtoren, de Confucius tempel, de Botanische tuinen of een van de vele musea. Afhankelijk van wanneer je trein of vlucht gaat dien je nog uit te checken bij je hotel en reis je vervolgens naar een van de treinstations of naar de luchthaven voor het vervolg (of einde) van de reis.

 

Aanvullend

  • De meeste attracties kun je alleen tegen betaling bezoeken. Toegangsprijzen variëren van 10 Yuan tot 100 Yuan. Wanneer je bij een tourbureau een bepaalde trip boekt moet je vooraf nagaan of dit inclusief alle entreekosten zijn.
  • In de zomermaanden kan het in Beijing flink warm zijn. Wanneer je dan drie volle dagen door de stad loopt is het verstandig om altijd op pad te gaan met voldoende water en zonnebrand.
  • Bepaalde stadstours kun je meestal bij je hotel boeken, of bij een van de vele kleine tourbureautjes. Het kan echter ook vanuit Nederland, dan spreken we over zgn. bouwstenen.
  • In plaats van te kiezen voor vervoer per metro of taxi, is het ook erg leuk om een fietst te huren. Er zijn zelfs georganiseerde fietstochten door de binnenstad onder begeleiding van een officiële gids.
  • Wanneer je naar het treinstation of naar de luchthaven reist, kun je dit het beste met de metro doen. Houd er echter rekening mee dat de metro van Beijing verschrikkelijk druk kan zijn tijdens de spitsuren. Vooral wanneer je met tassen of koffers reist, is het vaak geen pretje.
 

Kaart van Beijing

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een mooie reis naar China kunt boeken. Populaire reisbureaus zijn; FOX, verre reizen van ANWB, De Jong Intra, VNC Asia Travel en 333Travel. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja China biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Bekijk hier het totale reisaanbod naar China.