China door de ogen van een local

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Banner China online

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

Shopping malls in Hongkong

De meeste producten zijn in Hongkong goedkoper dan in Nederland, maar vaak is het verschil niet zo groot. Dit komt mede door de euro die zwakker is geworden vergeleken met de Hongkong dollar. Reizigers kunnen de BTW op producten terugvragen, wat wel weer scheelt. Op populaire elektronica merken kan het op deze wijze zo'n 20% schelen. Wel kun je het beste vooraf uitzoeken of het merk wereldwijde garantie biedt; anders kom je bedrogen uit wanneer je eenmaal terug in Nederland een probleem hebt met het apparaat.

Op deze pagina:

 

Populaire shopping malls

Enkele populaire winkelcentra in Hongkong zijn: IFC Mall, Pacific Place, Festival Walk, Cityplaza, APM, Harbour City, Langham Place, Elements, Times Square, Citygate Outlet en New Town Plaza.

 

Elektronica

Verder heb je ook nog diverse malls die helemaal in het teken staan van elektronica. Zo heb je een straat met elektronica malls in de wijk Wanchai, en ook een in de wijk Sham Shui Po (Kowloon). Hier heb je tevens een aantal malls waar je moet zijn voor computers en computerspullen (Wanchai Computer Centre, Mongkok Computer Centre en Golden Computer Arcade). Spelcomputers en accessoires koop je het beste bij Oriental Shopping Centre. Langs Fa Yuen Street heb je vooral veel shops met sportartikelen.

 

Namaak langs Nathan Road

Nathan Road is bekend (en berucht) om de vele namaak; je koopt er spullen voor een prikkie, maar de kwaliteit laat vaak nogal te wensen over.

 

Temple Street

Temple Street is een niet te missen attractie in Hongkong. Elke avond verandert deze straat in een grote gezellige bende met marktkraampjes (o.a. souvenirs en andere hebbedingetjes), optredens en veel kraampjes waar je lekkere snacks kunt kopen. Ladies Street in de wijk Mong Kok is vergelijkbaar, en komt dagelijks vanaf 19.00 helemaal tot leven.

 

Sales

Er zijn diverse periodes met uitverkoop in Hongkong. De belangrijkste twee volgen elkaar meestal naadloos op; Kerstmis en Chinees Nieuwjaar. De uitverkoop loopt dan soms op tot ruim 70% korting. Omdat de Chinezen in Hongkong vooral zelf veel kopen in de weken voorafgaand aan Chinees Nieuwjaar, is dit van oudsher de tijd dat de kortingen een hoogtepunt bereiken. Er is ook nog een uitverkoop in de maanden juli en augustus, tijdens het Hongkong Shopping Festival.

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een mooie reis naar China kunt boeken. Populaire reisbureaus zijn; FOX, verre reizen van ANWB, De Jong Intra, VNC Asia Travel en 333Travel. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja China biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Bekijk hier het totale reisaanbod naar China.