China door de ogen van een local

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Banner China online

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

Shopping in Beijing

Beijing is een stad met bijna 20 miljoen inwoners. In elke wijk heb je diverse grote warenhuizen en shopping malls. De meeste toeristen zullen waarschijnlijk te kort in de stad verblijven om ze allemaal te bezoeken. Hieronder volgt een omschrijving van de meest populaire shopping regio's in de stad; Wangfujing en Xidan. Daaronder volgt informatie over de dag- en avondmarkten en over de beste plek om ICT-producten, computeronderdelen en andere gadgets en elektronica te kopen.

Op deze pagina:

 

Wangfujing Dajie

Wangfujing is met stip het meest populaire shopping gebied in Beijing. De shopping straat is een grote voetgangerszone, gemotoriseerd verkeer is er niet toegestaan. Hier vind je alle bekende internationale merken kom je hier tegen binnen diverse grote shopping malls. Enkele populaire malls binnen deze shopping regio zijn The Malls at Oriental Plaza en Sun Dong An Plaza. Je reist makkelijk met de metro naar Wangfujing (uitstappen bij station Wangfujing).

 

Xidan

Xidan is een van de meest populaire shopping regio's van Beijing. Het is vooral erg populair onder de lokale bevolking. Je vindt er vooral lokale winkels en minder internationaal bekende merken dan bij Wangfujing. Het is een grote winkelstraat met diverse shopping malls en warenhuizen op een lange rij. Bekende malls binnen dit gebied zijn Haoyou World Shopping Mall, 77th Street Plaza, Beijing Capital Times Square, Grand Pacific en Joy City. Je kunt prima met de metro naar Xidan reizen; stap hiervoor uit bij station Xidan.

 

Markten met nepartikelen

Er zijn in Beijing diverse markten waar je nepartikelen kunt kopen. In China wordt alles wat je maar kunt bedenken nagemaakt en op deze markten wordt het verkocht. Afdingen is essentieel wanneer je als toerist deze markten bezoekt. Ook loont het om zo'n markt met een local te bezoeken, want als je de taal beheerst gaat het afdingen ook veel makkelijker. Het is niet ongebruikelijk om na het horen van de prijs een tegenbod te doen van 15-25%. Weglopen is een manier om de verkoper tot een lagere prijs te dwingen, een ander manier is door net te doen alsof je in het groot wilt inkopen (en vervolgens 1 artikel koopt om thuis te testen). Bekende markten zijn: Silk Street, Xizhimen, Donghuamen en de Hong Qiao markt.

 

Zhongguancun IT City

Zhongguancun City - Zhongguancun Science & Technology Zone - wordt ook wel gezien als het Silicon Valley van China. Je hebt hier in totaal 5 grote ICT warenhuizen; Hailong markt, Zhonghai markt, Pacific markt (Taipingyang), Dinghao markt en de Kemao markt. Ook heb je er nog de Zhongguancun Plaza Shopping Mall en de Off-price Shopping Mall. Hier kom je om ICT-producten, computeronderdelen en andere elektronica en gadgets te kopen. Prijzen zullen voor toeristen niet altijd zo enorm goedkoop zijn, dit komt omdat je goed bekend moet zijn met afdingen in China. Verkopers zien al snel een zeer rijk persoon in elke westerse toerist, waardoor het vaak moeilijk is om de echte bodemprijs (lokale prijs) te krijgen. Als je hier duurdere elektronica wilt kopen, kun je het beste een lokale kennis meebrengen die voor je kan afdingen terwijl jij buiten het zicht blijft. Zhongguancun kun je met de metro bezoeken, uitstappen doe je bij het gelijknamige station Zhongguancun (lijn 4).

 

Kaart van Beijing

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een mooie reis naar China kunt boeken. Populaire reisbureaus zijn; FOX, verre reizen van ANWB, De Jong Intra, VNC Asia Travel en 333Travel. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja China biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Bekijk hier het totale reisaanbod naar China.