China door de ogen van een local

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Banner China online

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

Reisvormen vakantie China

Er zijn diverse manieren om naar China te reizen. Zo kun je alles vooraf in Nederland laten organiseren of zelf regelen. Ook kun je op budget wijze door China reizen (met de backpack). Veel reizigers kiezen China omdat je er fantastische fietsvakanties kunt doen. Hieronder volgt een omschrijving van de verschillende reisvormen die mogelijk zijn wanneer je naar China met vakantie gaat.

Op deze pagina:

 

Georganiseerde rondreis door China

Nederland reisbureaus met reizen naar ChinaDe meest gebruikelijke manier om China te verkennen is per georganiseerde rondreis. Er zijn in Nederland diverse reisbureaus die prachtige rondreizen op basis van een vooraf bepaald reisprogramma aanbieden. Je hebt deze rondreizen in twee varianten; de groepsreis en de individuele rondreis. In het geval van de groepsreis reis je met een Nederlands of een internationaal gezelschap. Sommige reizigers verkiezen dit boven een individuele reis omdat je met een leuke groep reist met de kans om leuke mensen te leren kennen.

Andere reizigers vinden het prettiger om samen te reizen, met een eigen gids en chauffeur. Voor hen is er een uitgebreid aanbod met individuele rondreizen. Het voordeel bij individuele reizen is dat er makkelijk wijzigingen in het reisprogramma kunnen worden gemaakt, op basis van de eigen wensen. Bij een georganiseerde groepsrondreis staat dit altijd vast.

Bekijk hier een overzicht van alle Nederlandse reisorganisaties met prachtige rondreizen door China.

 

Maatwerk vakantie naar China

Een maatwerkreis wordt vooraf door het reisbureau samen gesteld en met de reizigers afgestemd. Je kunt zelf input leveren en het reisbureau neemt deze wensen mee in het reisplan. Het enige dat je in de eerste instantie doorgeeft zijn de reisdata, je budget en eventuele globale of speciale wensen. Je kunt - wanneer je er tijd voor hebt - makkelijk bij diverse reisbureaus offertes voor een maatwerk reis aanvragen.

 

Stedentrip China

Hoewel de meeste toeristen naar China gaan om meerdere hoogtepunten van het land te bezoeken, zijn er ook reizigers die het moeten doen met een korte reisperiode (vanwege werk etc). In dat geval kiezen zij voor een stedentrip; met eventueel enkele uitstapjes in de directe omgeving. Populaire stedentrip bestemmingen in China zijn Beijing, Shanghai, Chengdu (ook hier wordt direct op gevlogen) en natuurlijk Hongkong. Elk van deze steden zijn in een dag of 5 prima te verkennen. Wanneer je de omgeving ook op je gemakt wilt verkennen, kun je beter minimaal een dag of 8 richting China reizen.

 

Treinreis naar China

Een treinreis van Nederland naar China is meer dan alleen een manier om naar het land te reizen. Vanaf het moment dat je in Nederland op het treinstation de trein pakt, begint een bijzonder avontuur dat je helemaal via Moskou naar Beijing brengt. Je kunt kiezen uit de populaire Trans Siberië Express en de Trans Mongolië Express. Beide routes zijn prachtig en hebben elk hun eigen hoogtepunten. Je kunt op diverse plekken uit de trein, om bijvoorbeeld gebieden binnen Rusland of Mongolie te verkennen. Direct voorbij de Chinese grens kun je meteen het prachtige Datong bezoeken, met het prachtige hangende klooster en de Yungang grotten. Na de aankomst in Beijing begint de echte vakantie in China meestal pas, en er zijn diverse reisbureaus die je prima kunnen helpen met het regelen van de treinreis en de verdere maatwerk rondreis door China (bv. Tiara Tours).

Bijna alle hoogtepunten van China zelf zijn ook per trein te bereiken. Dit maakt de trein een prima alternatief om naar en door China te reizen voor mensen met vliegangst.

 

Backpacken in China

Backpacken in China is prima mogelijk. China heeft bij elke populaire bestemming voldoende budget accommodatie. In sommige gevallen gaat het dan om zeer basic accommodatie, maar in andere gevallen heb je voor een laag bedrag een werkelijk fantastisch verblijf. Populaire backpack bestemmingen binnen China zijn Yanghuo, Chengdu en Pingyao. In de grote steden vind je ook altijd voldoende guesthouses, maar je betaalt meestal wel wat meer per overnachting dan op het platteland.

Je dient als backpacker wel rekening te houden dat je bij de aanvraag van je visum over een uitreisticket dient te beschikken, en dat je ook een overzicht met hotelovernachtingen en een reisplan moet kunnen opleveren. Dit betekent dat je in China wellicht niet over de vrijheid om te gaan en staan zult beschikken, dit in tegenstelling tot de meeste andere landen in Azië en Zuidoost-Azië. Verder dien je er rekening mee te houden dat een visum maar 30 dagen geldig is, en dat het niet makkelijk is om een multi-entry visum te krijgen (of een visum dat langer dan 30 dagen geldig is).

 

Vakantie met kids naar China

China is erg goed met kinderen te bezoeken. Er zijn diverse hoogtepunten die ook erg leuk zijn om met de kids te bezoeken. Er zijn diverse reisbureaus die gespecialiseerd zijn in vakanties met de kleintjes. Enkele voorbeelden zijn Fox Familiereizen en Sawadee Familieavontuur.

 

Zelf organiseren van een vakantie in China

Je kunt goed zelf een vakantie naar China samenstellen. Je begint met het kopen van de vliegtickets. Omdat je het goedkoopst op Beijing vliegt, kun je de reis daar het beste beginnen. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen kun je makkelijk vanaf een andere stad in China terug naar Nederland vliegen. Dit kan in je voordeel uitpakken bij het vaststellen van je reisplan. Wanneer je het vliegticket geboekt hebt begin je met het boeken van enkele hotelovernachtingen in Beijing of zelfs al op de overige bestemmingen. De reden hiervoor ligt in het feit dat je bij de visumaanvraag een kopie van je vliegticket en een globaal reisplan inclusief hotelovernachtingen moet kunnen tonen.

Zodra je reisplan gereed is start je de visum procedure. Wanneer het visum binnen is kun je eventueel overige zaken vastleggen, dit is overigens geen vereiste (het visum is toch al binnen). Je kunt bij diverse Nederlandse reisbureaus losse bouwstenen boeken. Dit zijn losse trips naar de hoogtepunten van het land, vaak inclusief vervoer vanaf de bestemming waar je bent voor de trip (bv vanaf Beijing) en vervoer naar de volgende bestemming. Je kunt zo ook prima meerdere bouwstenen logisch op elkaar afstemmen.

Het boeken van bouwstenen is een manier om zelf weinig ter plekke te hoeven regelen. Het bespaard een hoop geregel in een land waar je vaak te maken zult hebben met een taalbarrière. Je betaalt ook voor de extra service, wanneer je alles zelf zou regelen ben je vaak goedkoper uit.

Ga bij het samenstellen van je reisplan na dat China een bijzonder groot land is, en dat het vaak in de 30 dagen die je hebt alleen maar mogelijk is om een deel van de hoogtepunten van het land te bezoeken. Neem niet teveel attracties in je reisplan op, om te vermijden dat je alleen maar aan het reizen bent. Houd er bij het reizen per trein rekening mee dat sommige trajecten makkelijk meer dan 20 uren kosten. Vliegen is sneller en meer comfortabel, maar ook duurder. Boek binnenlandse vliegtickets zo vroeg mogelijk op de vertrekdatum voor de beste prijzen (en het grootste risico dat een vlucht vol zit).

 

Fietsvakantie in China

Vooral in het zuiden van China is het leuk om bepaalde populaire gebieden per fiets te verkennen. Je kunt hier makkelijk een fiets huren en je laten adviseren rond een meerdaagse fietstocht. Populaire gebieden in China om per fiets te verkennen zijn Yangshuo, Chengdu en het gebied rond Kunming. In de grote steden kun je ook vaak wel ergens een fiets huren, wat een fantastische manier is om de stad te ervaren. Lees alles over een fietsvakantie in China.

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een mooie reis naar China kunt boeken. Populaire reisbureaus zijn; FOX, verre reizen van ANWB, De Jong Intra, VNC Asia Travel en 333Travel. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja China biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Bekijk hier het totale reisaanbod naar China.