China door de ogen van een local

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Banner China online

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

Reisvoorbeeld 1: Rondreis China vanaf Beijing, 3 weken

Hieronder volgt een reisvoorbeeld van een zelf georganiseerde rondreis die start en eindigt in Beijing.

Vliegtickets

Tickets naar Beijing kun je makkelijk rechtstreeks via KLM, China Airlines en diverse andere maatschappijen boeken. Op websites als Cheaptickets en Worldticketcenter kom je ook regelmatig scherpe aanbiedingen tegen. Indien mogelijk raden we aan om heen op Beijing te vliegen, en terug vanaf Shanghai te vliegen. Bij diverse luchtvaartmaatschappijen is dit prima mogelijk; en het bespaart een reis tussen Shanghai en Beijing.

Visum

Een visum vraag je enkele maanden vooraf aan via de Chinese visumdienst in Nederland. Je krijgt normaal gesproken een visum voor 30 dagen; alleen bij uitzonderingen kun je een visum met langere geldigheid krijgen.

Reisroute

Omschrijving

De dag van aankomst in Beijing, en de 2e dag in de hoofdstad zijn dagen om bij te komen en te relaxen. Je kunt op deze dagen al een aantal attracties in het centrum van de stad bezoeken, zoals de Verboden Stad, het Plein van de Hemelse Vrede, de Hutongs, Shopping malls en enkele prachtige tempels. De derde dag staat in het teken van de Chinese Muur. Je kunt dit makkelijk regelen via je hotel, zij zorgen er dan voor dat je 's ochtends opgehaald wordt en dat je de hele dag van deze prachtige attractie kunt genieten. De 4e dag check je uit je hotel, en reis je richting het treinstation voor de nachttrein naar Xi'an.

In Xi'an draait het allemaal om het prachtige terracottaleger van keizer Qin. De dag van aankomst kun je gebruiken om de prachtige muur van Xi'an te bezoeken. Als er voldoende tijd is kun je ook nog wat mooie tempels bezoeken, en natuurlijk wat shoppen in het centrum. De volgende volledige dag staat in het teken van het terracottaleger. Je vertrekt 's ochtends vroeg (hoe eerder je vertrekt des te rustiger het er nog is). In de namiddag kun je in het centrum slenteren, en in een van de lokale eettentjes van het heerlijke eten genieten.

Na Xi'an staat Chengdu op het programma. Reis je per trein, dan is het een lange tocht. Per vliegtuig doe je er maar een paar uur over. Chengdu is vooral bekend vanwege de reuzenpanda's. Je hebt er diverse onderzoekscentra waar je de panda's kunt bezichtigen. De omgeving van Chengdu is verder erg mooi, met voldoende attracties om je er enkele dagen prima te vermaken.

Yangshuo is een heerlijk relaxt dorp tussen de karstgebergten. Je kunt er prima langs de meest pittoreske vergezichten wandelen en fietsen. Het dorp zelf is vooral erg in trek onder backpackers, de prachtige natuur staat er centraal.

Vanaf Yangshuo reis je via Guilin met de trein naar Shanghai. Shanghai is een prachtige metropool, met voldoende attracties om je er prima enkele dagen te vermaken. Natuurlijk staat een bezoek aan de Bund centraal, en ook een trip naar de Shanghai Tower. Je kunt verder heerlijk shoppen langs de pedestrian street, met diverse malls en winkels.

De leukste manier om tussen Shanghai en Beijing te reizen is per hogesnelheidstrein (bullit train). Deze hypermoderne trein brengt je in 4 uur van de ene naar de andere stad, en is leuk om eens mee te maken. De laatste dag kun je nog wat shoppen in Beijing, voordat je weer in het vliegtuig naar Nederland stapt.

Aandachtspunten

Hoewel deze reis prima in 3 weken mogelijk is, hangt het vooral van je eigen reistempo af. Sommige reizigers vinden het fijn om op elke bestemming lekker tot rust te komen, of om er voldoende rustpunten te hebben. Voor hen zouden al deze bestemmingen in 3 weken als een haastreis kunnen overkomen. Andere reizigers vinden het reizen (per vliegtuig of trein) zelf ook fantastisch.

Bij een vakantie van 3 weken inclusief vluchtdagen houd je dus voor het gemak 19 reisdagen (18 nachten) over. Alle bestemmingen in het lijstje zijn minimaal 4 overnachtingen waard, maar dat zou niet mogelijk zijn binnen de 3 weken.

Het exacte aantal overnachtingen per bestemming kun je op je eigen wensen afstemmen. Wanneer je vanaf Shanghai naar Amsterdam vliegt, bespaart dit weer een overnachting of een volle reisdag.

Excursies kun je in de meeste gevallen ter plekke boeken. Wil je echter vooraf zekerheid dan kun je bijvoorbeeld bij Riksja China enkele bouwstenen boeken; hierbij kun je ook direct het vervoer naar de attractie door het reisbureau laten boeken.

Regel je liever alles zelf, dan dien je ter plekke of vooraf vliegtickets en/of treintickets te kopen. Sommige trajecten zijn prima per trein af te leggen. De trein is goedkoop, comfortabel en je ziet zo nog wat van de omgeving waar je doorheen reist. Het vliegtuig is soms ook erg goedkoop (vooral dichtbij de vertrekdatum mits het vliegtuig niet vol zit) en vooral erg snel en comfortabel.

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een mooie reis naar China kunt boeken. Populaire reisbureaus zijn; FOX, verre reizen van ANWB, De Jong Intra, VNC Asia Travel en 333Travel. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja China biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Bekijk hier het totale reisaanbod naar China.