China door de ogen van een local

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Banner China online

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

Miao etnische bevolkingsgroep rond Kaili

Foto's van de etnische minderheden van China

De Miao zijn een van de 55 etnische minderheden in China. In vroegere tijden werden ze door de Han-Chinezen ernstig onderdrukt waardoor ze op de vlucht sloegen en overal rondzwierven totdat ze zich uiteindelijk in het zuiden en zuidwesten van China settelden.

Prachtige Miao brug

De Miao leven van landbouw, nijverheid en in toenemende mate toerisme. Diverse Miao-dorpen in de omgeving van Kaili staan bijna volledig in het teken van het ontvangen van toeristen; met diverse (dans)voorstellingen, muziek en andere toeristische bezienswaardigheden. De Miao zien er veel kleurrijker uit vergeleken de Dong, dorpen en huizen zijn meer versiert, en zelf dragen ze prachtige kleding en veel sieraden en versiersels (vooral borduurwerk).

Miao etnische bevolkingsgroep

De meeste leden van de Miao dragen al westerse kleding, maar een aantal gastvrouwen steken zich speciaal voor de toeristen in de prachtige, met de hand geborduurde klederdracht van hun volk.

Miao klederdracht weefmachine

Op deze pagina:

 

Kaili

Op zo'n 195 kilometer van Guiyang op de route naar Guilin (in de Guizhou provincie) ligt de stad Kaili met zo'n 400.000 inwoners. Kaili zelf niet zo heel bijzonder; de meeste attracties liggen allemaal in de omgeving van het stadje. In dit gebied draait het allemaal om de Miao etnische minderheid.

Miao etnische minderheid bij Kaili  

Bekende Miao dorpen

Enkele bekende Miao dorpen in de omgeving van Kaili zijn: Matang (met de Gejia subgroep van de Miao), Jidao, Nanhua, Langde, Leishan, Xijiang, Leigongshan, Datang (met de Short Skirt Miao), Qinggang, Taijiang, Fanpai, Shidong, Qingman, Zhenyuan (prachtig dorp, bekend van het drakenboot festival) en Shiqiao. Een bezoek aan deze dorpen is een uitstekende manier om de gebruiken en tradities van de Miao zelf mee te maken. Vergeet ook de zondagmarkt of avondmarkt niet, waar je van alles en nog wat (ook souvenirs) kunt kopen.

Miao woningen  

Accommodatie in en rond Kaili

Kaili heeft voldoende middenklasse hotels (verwacht er geen luxe 5-sterren hotels) die als prima uitvalbasis dienen om de prachtige omgeving te verkennen. Enkele prima hotels zijn: New Mill Inns, Kaili Grand Hotel, Grand Dragon Hotel (Teng Long Kai Yue), Luoqi Fashion Hotel, Haofeng Hotel, Jinkai Dihao Hotel, Crown Plaza Hotel, New Century Hotel en het Guo Tai Hotel waar wij zelf verbleven.

Accommodatie in en rond Kaili

Het Guo Tai Hotel is een redelijk middenklasse hotel in een redelijk modern gedeelte van de stad met allerlei winkels. Alleen tref je hier geen CFK of McDonald's aan. Als je iets te eten wilt kopen dan ben je aangewezen op een supermarkt die overigens wel van alles te koop heeft. Overigens kun je in het Guo Tai Hotel ook heerlijk en goedkoop eten.

 

Jidao Miao Dorp

Vanuit Kaili rijd je door een prachtig landschap met de zo oosters aandoende heuvels met rijstvelden in een uurtje naar het bergdorp Jidao waar de minderhedenbevolking van de Miao je (tegen een kleine vergoeding) graag rondleiden in hun dorp.

Jidao Miao Dorp

Er wordt hier veel handgemaakte kunst gemaakt en verkocht aan de toeristen die dit unieke dorpje via verschillende reisorganisaties weten te vinden.

 

Video impressie Miao

 

Kaart van Kaili

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een mooie reis naar China kunt boeken. Populaire reisbureaus zijn; FOX, verre reizen van ANWB, De Jong Intra, VNC Asia Travel en 333Travel. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja China biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Bekijk hier het totale reisaanbod naar China.