China door de ogen van een local

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Banner China online

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

Luchthaven van Beijing

Beijing Capital International Airport is één van de drukste luchthavens ter wereld en ligt 32 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad. In aanloop naar de Olympische Spelen van 2008 is de luchthaven compleet gerenoveerd en tevens flink uitgebreid. Zo goed als alle internationale vluchten naar Beijing komen aan op deze luchthaven. Vanaf deze luchthaven wordt tevens naar bijna elke stad in China gevlogen die over een luchthaven beschikt.

Luchthaven van Beijing 1

Vanaf de luchthaven rij je in 45 minuten naar het centrum van Beijing, hoewel dit aanzienlijk langer duurt tijdens de spits. Bij de hoofduitgang staan taxi's op je te wachten die je op de meter voor ongeveer 75-120 Yuan naar het centrum rijden. De luchthaven is ook bereikbaar per metro via de Airport Express Line, een goedkoper (25 Yuan vast tarief) en sneller maar vaak zeer druk en hectisch alternatief. Avontuurlijke budget reizigers kunnen nog de lokale bus overwegen, maar het is in dat geval wel handig als je wat woordjes Chinees spreekt.

Luchthaven van Beijing 2

De luchthaven bevat banken waar je na aankomst direct Yuans kunt pinnen. Er is tevens een enorme shopping mall en er zijn diverse eetgelegenheden - variërend van lokaal tot westers - binnen het enorme complex aanwezig.

Luchthaven van Beijing 3

Bekijk hier de officiële website van Beijing Capital International Airport.

Kaart luchthaven Beijing

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een mooie reis naar China kunt boeken. Populaire reisbureaus zijn; FOX, verre reizen van ANWB, De Jong Intra, VNC Asia Travel en 333Travel. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja China biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Bekijk hier het totale reisaanbod naar China.