China door de ogen van een local

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Banner China online

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

Klimaat van China

China is zo'n enorm groot land, dat er geen sprake is van één klimaat. Het land valt uiteen in diverse regio's met elk hun eigen klimatologische kenmerken. Het grootste gedeelte van het land heeft te maken met gematigd weer; waarbij 4 duidelijke seizoen centraal staan.

Klimaat van China

Op deze pagina:

 

Klimaat in het noorden van China

In het minder toeristische noordoosten van China duren de winters lang en de zomers kort. Hier heb je in de wintermaanden te maken met temperaturen van onder de min-20. In het uiterste noordoosten ligt de stad Mohe, waar het 's winters wel min-50 kan zijn.

 

Klimaat in het midden van China

In het midden van China - met onder andere Beijing, Xi'an, Datong en als grote attractie de Chinese Muur - is het klimaat al veel meer gematigd, met prettige zomers en winters waarbij de temperatuur rond het vriespunt ligt. Natuurlijk vormen de hooglanden en bergketens een uitzondering, daar is het vaak veel vochtiger en ook frisser vanwege de hoogte. Sommige hoger gelegen attracties zijn in de wintermaanden niet toegankelijk vanwege het slechte weer.

 

Klimaat rond Beijing

Het klimaat van de directe omgeving van Beijing heeft enige gelijkenissen met het Nederlandse klimaat. Uniek voor het gebied rond Beijing, Xi'an en Zhengzhou zijn de zandstormen die zo nu en dan 's winters en in het voorjaar voor veel overlast zorgen.

 

Klimaat in het zuiden van China

Het zuiden van China heeft te maken met een subtropisch klimaat. Er valt veel regen in de regio en 's zomers is het er warm, waardoor zonnebrand geen overbodige luxe is. Wanneer je niet van de hitte houdt, kun je deze regio het beste in het voorjaar of het najaar bezoeken. De attracties binnen de hoger gelegen gebieden in deze regio zijn tijdens het regenseizoen vaak gesloten of verminderd toegankelijk. Bekende plekken zijn Guilin, Yangshuo en de stad Guangzhou.

Het zuiden van China (de kustlijn) heeft een tropisch klimaat. Hieronder vallen populaire bestemmingen als Hongkong en Macau. Hier kan het in de zomer zeer warm zijn met temperaturen die makkelijk boven de 30 graden uitkomen. Het meest zuidelijk gelegen eiland van China, Hainan eiland, heeft jaarlijks te maken met een moessonperiode en een tyfoonseizoen. Hainan komt bijna jaarlijks in het nieuws vanwege overstromingen, noodweer, aardverschuiving en divers ander natuurgeweld.

 

Klimaat in het oosten van China

Ga je meer richting het oosten van China, dan kom je terecht tussen de uitlopers van het Himalaya gebergte. Deze hooglanden hebben te maken met soms zeer koude wintermaanden en redelijk frisse zomers. Wanneer je sommige gebieden in deze regio wilt bezoeken dien je vooraf goed na te gaan wat de beste reisperiode is.

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een mooie reis naar China kunt boeken. Populaire reisbureaus zijn; FOX, verre reizen van ANWB, De Jong Intra, VNC Asia Travel en 333Travel. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja China biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Bekijk hier het totale reisaanbod naar China.