China door de ogen van een local

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Banner China online

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

Inentingen en vaccinaties bij een vakantie naar China

Op deze pagina:

 

Aanbevolen vaccinaties

De volgende vaccinaties worden aangeraden bij een vakantie naar China:

 • DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
 • Hepatitis A
 • Buiktyfus (bij een vakantie van meerdere weken)

De volgende vaccinaties zijn niet verplicht en worden meestal niet aangeraden, maar wanneer je veelvuldig reist of langdurig in Azië en Zuidoost-Azië verblijft, kan het zeker geen kwaad je ook te vaccineren voor:

 • Hepatitis B
 • Rabiës (hondsdolheid)
 • Tuberculose

Neem altijd voor vertrek contact op met je huisarts, de plaatselijke GGD, het tropeninstituut of een vaccinatiebureau. Sla hun adviezen niet in de wind. Jaarlijks hebben veel reizigers te maken met vakanties die verpest zijn vanwege het oplopen van een ziekte.

 

Malaria in China

In bepaalde gebieden binnen China komt malaria voor. Als je maar kort in een malariagebied binnen China verblijft, kun je het beste Malarone slikken, bij langer verblijf (mocht je door heel Azië en Zuidoost-Azië reizen) dan is Lariam een beter (betaalbaar) alternatief. Ook hier geldt weer dat je het beste vooraf informatie kunt inwinnen bij huisarts, de plaatselijke GGD, het tropeninstituut of een vaccinatiebureau.

 • Malarone: +/- €4,75 per pil. 1 per dag, 1 dag vooraf starten, minimaal 7 dagen na vertrek uit malariagebied doorslikken.
 • Lariam: +/- €4,50 per pil. 1 per week, 3 weken vooraf starten, minimaal 4 weken na vertrek uit malariagebied doorslikken.
 

Dengue

In China komt ook Dengue (knokkelkoorts) voor. Dengue is een ernstige ziekte die door muggen (de zgn. Dengue mug) wordt overgedragen. Er is geen vaccinatie of ander middel tegen, behalve het muggenwerende middel DEET (wat niet altijd effectief werkt). Zorg er in elk geval voor dat je DEET bij je hebt en ga vooraf na of je tijdens je reis in risicogebieden verblijft. Wanneer dit het geval is dien je vooral vochtige, warme en vooral smerige steegjes in de grote steden te vermijden. Ook kun je bij basic accommodatie het beste onder een klamboe slapen. Bij de wat meer luxer accommodatie in het zuiden van het land raden we aan de airco te gebruiken.

 

Kosten vaccinaties China

Prijzen kunnen per vaccinatiebureau variëren.

 • DTP +/- €20,00
 • Hepatitis A +/- €47,50
 • Buiktyfus +/- €27,00
 • Consult +/- €20,00
 • Vaccinatiepaspoort (gele boekje) +/- €2,50
 

Vergoedingen vaccinaties door zorgverzekeraars

In veel gevallen wordt minimaal een deel van de kosten voor vaccinatie door de zorgverzekeraar vergoed; afhankelijk van het type zorgverzekering. Ga altijd vooraf na of de vaccinaties worden vergoed. Niet alle verzekeraars vergoeden de malariakuur. Ga makkelijk via de website zorgplaneet na wat je polisvoorwaarden zijn. De bedragen of percentages die genoemd worden zijn maximum bedragen en gelden over het algemeen per persoon per kalenderjaar. Een belangrijke eis om in aanmerking te komen voor een vergoeding is dat je de vaccinaties haalt bij een LCR erkend vaccinatiecentrum (o.a. GGD). Enkele zorgverzekeraars die een goede policy m.b.t. vergoedingen hebben zijn: Agis, Avéro Achmea, CZ, Delta Lloyd, Groene Land Achmea, IZA, Ohra en Menzis.

 

Handige adressen

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een mooie reis naar China kunt boeken. Populaire reisbureaus zijn; FOX, verre reizen van ANWB, De Jong Intra, VNC Asia Travel en 333Travel. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja China biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Bekijk hier het totale reisaanbod naar China.