China door de ogen van een local

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Banner China online

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

Guilin

Guilin is een middelgrote stad in het zuiden van China. De stad heeft een paar miljoen inwoners, maar reizigers ervaren het meestal niet als een miljoenenstad vergeleken diverse andere miljoenensteden in het land. De stad kent een subtropisch klimaat, met prettige temperaturen gedurende het hele jaar (gemiddeld zo'n 19 graden, in de winter temperaturen iets boven het vriespunt). Inwoners van Guilin zijn altijd erg trots op hun stad en verwoorden dit met: 'Liever een sterveling in Guilin, dan onsterfelijk in de hemel'.

Guilin ligt in een van de mooiste gebieden in China, de stad wordt omgeven door prachtige kalksteenbergen. In het verleden was de stad een enorm populaire toeristische bestemming, en tevens een van de eerste internationaal bekende toeristische bestemmingen in China. Toeristen die de prachtige omgeving van Guilin kwamen verkennen verbleven in de stad zelf, totdat dichter bij de hoogtepunten ook accommodatie geopend werden waardoor toeristen dichter bij de attracties konden verblijven. Guilin wordt momenteel om die reden vaker links gelaten, en reizigers komen er vooral aan vanaf andere bestemmingen in China en reizen direct door naar de omringende plaatsen (zoals Yangshuo). Guilin heeft een luchthaven en ook (nacht)treinen komen in Guilin aan.

Guilin vormt de perfecte uitvalbasis voor een prachtige reis door dit deel van China. Je kunt makkelijk een week of zelfs langer in deze omgeving verblijven en nog met pijn in je hart het prachtige gebied weer verlaten. Guilin heeft diverse hotels, variërend van basic tot zeer luxe.

De omgeving van Guilin is bekend vanwege twee grote hoogtepunten:

  • 1) Het prachtige Karstgebergte (kalksteenbergen) langs de rivieren Li en Yulong. Vooral tussen Guilin en het dorp Yangshuo waan je je in een sprookjeswereld.
  • 2) De magische Longji rijstterrassen ten noorden van Guilin waar 4 minderheidsvolkeren van China wonen.

Vanaf zo'n beetje elke grote stad in China wordt op Guilin Liangjiang International Airport gevlogen. Er zijn ook diverse internationale luchtvaartmaatschappijen die op de stad vliegen, waaronder de budget airliner AirAsia (vanaf Kuala Lumpur voor zeer schappelijke prijzen). Naast het vliegtuig reizen ook veel reizigers met de trein naar Guilin. Dagelijks arriveren en vertrekken er diverse dag- en nachttreinen op Guilin centraal treinstation.

Vanzelfsprekend heeft een stad als Guilin diverse grote shopping malls. De meeste winkelcentra vind je langs Zhongshan Road in het centrum van de stad. Naast grote malls heb je ook diverse markten in de stad, zoals de Wa Yao markt en de Xicheng Pedestrian Street markt. Je vindt ook veel winkels, restaurants en barretjes langs Zhang Yang Pedestrian Street.

Op deze pagina:

 

Attracties in Guilin

Guilin zelf heeft een aantal leuke bezienswaardigheden, maar die zijn niet vergelijkbaar met de grote attracties hieronder (de hoofdreden waarom reizigers überhaupt naar Guilin reizen). In de stad heb je een aantal musea, wat parken (zoals het 'Two Rivers and Four Lakes' park), enkele prachtige grotten (zoals de 'Reed Flute Cave' en de 'Seven Star Cave'), een paar winkelcentra, wat markten en diverse prima restaurants. In de directe omgeving van de stad heb je nog een paar Kalksteenbergen die je kunt beklimmen en tevens de bekende 'Elephant Trunk Hill' (een rotsformatie die op de slurf van een olifant lijkt). In de stad rijdt een speciale toeristenbus waarmee je voor een paar Yuan diverse attracties kunt bezoeken.

Attracties in de omgeving van Guilin

Hoewel er diverse attracties in de omgeving van Guilin te vinden zijn; springen er twee duidelijk tussenuit. De prachtige rivieren Li en Yulong die door het Karstgebergte bij Yangshuo kronkelen is een zo'n hoogtepunt in de omgeving van de stad. De andere zijn de fantastisch mooie Longji rijstterrassen. Een bezoek aan Guilin is niet compleet zonder deze twee hoogtepunten te bezoeken.

Vanaf Guilin kun je ook een dagtour naar de Crown Cave boeken; een prachtig grottenstelsel zo'n 25 kilometer vanaf de stad. Dichtbij de grotten heb je ook nog de Gudong waterval en het authentieke dorp Daxu.

Iets ten noorden van Guilin heb je ook nog de attractie Diecai Hill met enkele mooie grotten (met tevens een paar tempels).

 

Hotels Guilin

Hoewel Guilin best een leuke stad is, kom je er als toerist vooral voor de grote hoogtepunten in de omgeving (Yangshuo en Longji). Een verblijf in de stad is niet noodzakelijk, hoewel je er wel diverse luxe 5-sterren hotels hebt. Sommige reizigers zullen een nachtje in de stad verblijven zodat ze de volgende ochtend de boot naar Yangshuo kunnen nemen. Andere reizigers verblijven juist de avond/nacht voor vertrek nog in Guilin. Wanneer je de nachttrein neemt is dit echter overbodig.

Zoek de goedkoopste hoteldeals in Guilin op Agoda.nl of Booking.com.

 

Vervoer in en rond Guilin

Er zijn diverse buslijnen in Guilin. Om de hoogtepunten in en direct buiten de stad te bezoeken kun je het beste de (gratis) toeristenbussen nemen. Buschauffeurs in China spreken meestal geen woord Engels, en daardoor is het niet altijd even makkelijk te achterhalen welke bus je precies moet nemen.

Vanaf het centrale busstation vertrekken dagelijks diverse bussen naar Longsheng (Longji) en Yangshuo. Er gaat ook een bus direct vanaf het Guilin centrale treinstation naar Yangshuo. Vanaf de luchthaven kun je met een shuttlebus naar het centrum van de stad. Vanaf het Chief busstation vertrekken dagelijks diverse bussen naar Yangshuo en Longji. Wil je vanaf de luchthaven direct naar Yangshuo dan ben je aangewezen op de taxi (+/- 300 Yuan) of privé vervoer. Boten naar Yangshuo vertrekken vanaf de Zhujiang Wharf; gelegen op zo'n 40 minuten rijden ten zuiden van de stad.

De makkelijkste manier om door de stad te reizen is per taxi; die je bij de lobby van je hotel regelt (of gewoon langs de straat aanhaalt). Binnen en buiten de stad kun je de prachtige omgeving ook prima per fiets verkennen. Heb je bij een Nederlands reisbureau een trip naar Guilin geboekt, dan is het gebruikelijk dat je tijdens je verblijf over een gids en chauffeur (met auto) beschikt. Je kunt dit ook ter plekke voor enkele dagen huren (en direct de grote attracties op deze wijze bezoeken).

 

Video impressie Guilin

 

Kaart van Guilin

 

Handige websites

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een mooie reis naar China kunt boeken. Populaire reisbureaus zijn; FOX, verre reizen van ANWB, De Jong Intra, VNC Asia Travel en 333Travel. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja China biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Bekijk hier het totale reisaanbod naar China.