China door de ogen van een local

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Banner China online

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

Feng Shui

Wat is Feng Shui? Een simpele vraag die moeilijk te beantwoorden is. Feng Shui is een eeuwenoude kunst en wetenschap die meer dan 3,000 jaar geleden ontwikkeld is in China. Het is een complexe hoeveelheid aan kennis die laat zien hoe je de energie van een bepaalde ruimte in evenwicht kunt brengen om er zo voor te zorgen dat de mensen in deze ruimte verzekerd zijn van gezondheid en geluk.

Feng betekent wind en Shui betekent water. In de Chinese cultuur worden wind en water geassocieerd met een goede gezondheid, dus een goede Feng Shui staat voor geluk, terwijl een slechte Feng Shui pech of ongeluk betekent.

Op deze pagina:

 

Taoïsme staat aan de basis

Feng Shui is gebaseerd op de Taoïstische visie en het begrip van de natuur, in het bijzonder het idee dat het land leeft en gevuld is met Chi, oftewel energie. De oude Chinezen geloofden dat de energie van het land het koninkrijk zouden kunnen maken of breken. De theorieŽn van Yin en Yang, evenals de vijf Feng Shui elementen, zijn enkele van de fundamentele aspecten van een Feng Shui -analyse die afkomstig zijn uit het taoïsme.

Het belangrijk om te begrijpen dat er verschillende stromingen van Feng Shui zijn. Als je eenmaal het basisniveau onder de knie hebt, zul je krachtige resultaten te zien krijgen. Je zult ook begrijpen waarom Feng Shui veel gebruikt wordt in zowel huizen als kantoren over de gehele wereld.

 

Niveaus van Feng Shui

Feng Shui biedt een verscheidenheid aan Feng Shui -kuren om je leven te verbeteren. Van het Feng Shui gebruik van aquaria om voorspoed aan te trekken tot het gebruiken van kristallen en fonteinen; van het juiste gebruik van kleuren tot het Feng Shui gebruik van klokken, er zijn vele manieren om de energie in je huis of kantoor te verbeteren met Feng Shui. Hoewel sommige niveaus van Feng Shui makkelijk te begrijpen en toe te passen zijn, vereist de kern van kennis jaren van studie. Net zoals de traditionele Chinese geneeskunde is ook de kennis van Feng Shui diepgaand en complex.

 

Bijgelovige oplichterij?

Moderne Feng Shui wordt niet altijd gezien als bijgelovige oplichterij. Veel mensen geloven dat het belangrijk en zeer nuttig is om een voorspoedig en gezond leven te leven. Veel van de hogere niveaus van Feng Shui zijn niet makkelijk te beoefenen zonder de juiste connecties in de gemeenschap of een bepaald vermogen, omdat het inhuren van een deskundige, het veranderen van het architectuur of design, en het verhuizen van de ene plaats naar de andere financiële kosten vereist. Dit leidt ertoe dat sommige mensen van de lagere niveaus van Feng Shui hun geloof in het Feng Shui verliezen en zeggen dat het slechts een spel voor de rijken is.

Anderen doen aan een minder dure vorm van Feng Shui, zoals het ophangen van (goedkope) spiegels, vorken of wokken in deuropeningen, om negatieve energie af te buigen.

 

Voorbeelden van Feng Shui in de westerse wereld

In 2005 heeft Disney Feng Shui als een belangrijk onderdeel van de Chinese cultuur erkend, door de hoofdingang van Disneyland in Hongkong 12 graden te verplaatsen in hun bouwplannen. Momenteel is een van de meest bekende gebruikers van Feng Shui Donald Trump. Nadat hij een paar jaar geleden Aziatische klanten heeft verloren als gevolg van een blijkbaar slechte Feng Shui van zijn eigendommen, heeft hij een Feng Shui meester ingehuurd om de Trump Towers te analyseren.

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een mooie reis naar China kunt boeken. Populaire reisbureaus zijn; FOX, verre reizen van ANWB, De Jong Intra, VNC Asia Travel en 333Travel. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja China biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Bekijk hier het totale reisaanbod naar China.