China door de ogen van een local

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Banner China online

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

Eilanden van China

China heeft enkele duizenden eilanden. Het grootste deel ervan is onbewoond. Een aantal eilanden worden door China geclaimd, maar vallen er niet officieel onder. De grootste en belangrijkste hiervan is Taiwan, dat al jaren in een machtstrijd met China verwikkeld is. Ook de kleinere eilanden rond Taiwan worden door China geclaimd. Hieronder volgt een overzicht met enkele van de grootste en meest bekende eilanden van China.

Op deze pagina:

 

Hainan

Het grootste eiland van China is Hainan. Hainan is een tropisch eiland ten zuiden van China. Hainan is de kleinste provincie van China, het hele eiland is maar 32.900 km2 groot. Je hebt diverse populaire badplaatsen op het eiland. Ook heb je er superluxe resorts op afgelegen gebieden.

 

Chongming

Een ander groot eiland is Chongming. Dit eiland ligt tegenover Shanghai, net boven de riviermonding van de rivier de Yangtze en is met een brug met Shanghai verbonden. Dagjesmensen uit de stad komen in het weekend naar de authentieke vissersdorpjes van Chongming om de drukte te ontvluchten.

 

Zhoushan

Het derde grootste eiland van China is Zhoushan eiland. Zhoushan ligt ten zuiden van Shanghai, dichtbij de stad Ningbo. Rondom het hoofdeiland Zhoushan liggen nog duizenden kleinere eilanden. Het eiland heeft een aantal interessante toeristische attracties.

 

Gulangyu

Tegenover de miljoenenstad Xiamen heb je nog het autovrije eiland Gulangyu. Je hebt er prachtige stranden, gezellige dorpjes en toeristen komen er vooraf voor het heerlijke eten. Het eiland is ook wel bekend onder de naam 'piano eiland', vanwege de ruim 20.000 piano's die je er hebt.

 

Hongkong eiland

Ook bekend is Hongkong eiland, met de gelijknamige miljoenenstad Hongkong. Rondom Hongkong eiland heb je nog diverse kleine eilanden, die je met een ferry vanaf Hongkong kunt bezoeken. Deze eilanden zijn rustig (vooral doordeweeks), hebben prachtige stranden, en zijn vooral bekent vanwege de goede visrestaurants.

 

Coloane & Taipa

Tegenover Hongkong ligt Macau, ook een speciale administratieve regio van de Volksrepubliek China. Macao bestaat onder andere uit de twee eilanden Coloane en Taipa, die beiden door landwinning gemaakt zijn tot wat ze nu zijn. Op beide eilanden vind je diverse attracties, zoals een aantal prachtige tempels en een paar parken.

 

Hebao

Op zo'n 100 kilometer ten zuidwesten van Hongkong ligt Hebao eiland. Dit is een subtropisch eiland met prachtige uitgestrekte stranden met een paar zeer luxe resorts.

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een mooie reis naar China kunt boeken. Populaire reisbureaus zijn; FOX, verre reizen van ANWB, De Jong Intra, VNC Asia Travel en 333Travel. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja China biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Bekijk hier het totale reisaanbod naar China.