Vlieg in stijl met China Eastern

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Banner China online

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel
China door de ogen van een local

Binnenlandse vluchten in China

Vliegen is de snelste en meest praktische manier om door China te reizen, vooral wanneer het gaat om grote afstanden. Vliegen door China is op zich niet duur, hoewel het alternatief; reizen per trein veel goedkoper is (helemaal wanneer je een nachttrein neemt en daarmee een hotelovernachting bespaart). Bijna alle grote attracties zijn per vliegtuig te bereiken en tussen de grote steden wordt diverse keren per dag heen en weer gevlogen. Wanneer je maar kort in China verblijft, kun je het beste zoveel mogelijk bestemmingen met het vliegtuig bezoeken.

Op deze pagina:

 

Grootste binnenlandse luchtvaartmaatschappijen

De drie grote internationale luchtvaartmaatschappijen Air China, China Southern en China Eastern vliegen tussen diverse binnenlandse bestemmingen. Daarnaast zijn er nog vele tientallen regionale luchtvaartmaatschappijen.

 

Laagste prijs bij laat boeken

Wanneer je vliegtickets koopt, dien je er rekening mee te houden dat vluchten vaak vlak voor de vertrekdatum goedkoper worden. Soms vlieg je voor minder dan 50% van de reguliere prijs. Wel loop je in dat geval het risico dat een vlucht naar keuze vol zit. Ruim vooraf boeken levert zekerheid op, maar je betaalt vaak het hoogste bedrag. Vaak gaan ticketprijzen zo'n twee maanden voor vertrek omlaag. Wij boeken meestal zelf onze tickets via Ctrip.com.

 

Voorafgaand aan de vlucht

Zorg er altijd voor dat je ruim op tijd op de luchthaven aanwezig bent. Bij binnenlandse vluchten is het raadzaam om je koffers zo'n twee uur vooraf in te checken. De gate sluit meestal zo'n 30 minuten voordat het vliegtuig vertrekt. Afhankelijk van de grootte van de luchthaven moet je ook nog rekening houden met de wandeling naar de vertrekgate.

Vliegtuigen in China hebben regelmatig vertraging, vooral wanneer je tussen de grote steden vliegen. Het traject Shanghai - Beijing is bijvoorbeeld berucht om de vele dagelijkse vertragingen.

Wanneer je vanaf Hongkong vliegt naar bestemmingen binnen China kun je beter niet vanaf de Hongkong Chek Lap Kok luchthaven vertrekken. Die vluchten worden als internationale vluchten gezien, en hier betaal je veel meer voor een ticket. Beter is het om dan naar de Shenzhen Bao'an luchthaven te reizen en van daar te vliegen wat als een binnenlandse vlucht wordt gezien (hetzelfde geldt voor Macao en de luchthaven bij Zhuhai).

 

Luchthavens in China

Over het algemeen zijn luchthavens in China modern en van alle gemakken voorzien. Informatieborden zijn meestal in de Chinese taal, hoewel je aan de hand van je vluchtnummer en vertrektijd prima kunt achterhalen waar je moet zijn. Ook kun je vaak bij de informatiebalie terecht met vragen, hoewel je niet verbaasd moet zijn wanneer men er maar mondjesmaat Engels spreekt.

Luchthavens van de miljoensteden zijn meestal hypermodern. Je hebt er winkels, restaurants en vaak ook een of meerdere airport hotels waar je kunt verblijven wanneer je lang op je vlucht moet wachten. Prijzen op de luchthaven zijn meestal duurder dan erbuiten, niemand kijkt vreemd op wanneer je je eigen eten meebrengt.

 

Vervoer van de luchthavens naar je hotel

De meeste luchthavens zijn direct aangesloten op het metronetwerk. In steden zonder metro kun je vaak gebruik maken van de speciale airport pendelbussen die de hele dag door tussen de luchthaven en het centrum van de stad rijden. Vaak dien je eenmaal in de stad aangekomen nog een taxi naar je hotel te nemen. Wanneer je dit teveel moeite vindt, kun je ook direct bij de luchthaven een taxi nemen. Zorg er altijd voor dat je op de meter rijdt. Weigert de chauffeur dit, ga dan op zoek naar een andere taxi. Vind je het prima om voor een vaste prijs te rijden, zorg er dan wel voor dat de prijs reëel is.

Vervoer vanaf je hotel in China naar de luchthaven doe je meestal met de taxi. Laat ze bij de lobby een taxi regelen en aan de chauffeur uitleggen dat je naar de luchthaven gebracht wilt worden. Geef ook direct het juiste Terminal nummer door indien hier sprake van is.

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een mooie reis naar China kunt boeken. Populaire reisbureaus zijn; FOX, verre reizen van ANWB, De Jong Intra, VNC Asia Travel en 333Travel. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja China biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Bekijk hier het totale reisaanbod naar China.