China door de ogen van een local

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Banner China online

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

4-daagse autotrip van Guiyang naar Yangshuo

Foto's van de etnische minderheden van China

Als je echt van avontuur houdt - en een beetje afzien niet erg vindt - dan is de volgende trip zeker de moeite waard. Van Guiyang naar Yangshuo met de auto kom je langs verschillende dorpen en steden waar het Chinese platteland nog volop te beleven en te genieten valt. Waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Natuurlijk ontkom je er niet aan dat hier de toeristenindustrie ook al zijn sporen heeft nagelaten, maar de Minority People (minderhedenbevolking) van deze streek doen hun uiterste best om zichzelf via het toerisme van een inkomen te voorzien en tegelijkertijd zo authentiek mogelijk te blijven. Wij verbleven in Guiyang overigens in het prachtige Empark Grand hotel, maar je hebt ook diverse andere goede hotels in de stad.

Guiyang

Op deze pagina:

 

Kaili

Miao etnische minderheid bij Kaili

Kaili is een prachtig stadje ten oosten van Guiyang. Hier maak je kennis met de Miao etnische minderheid in China. In dit gebied wonen veel Chinese etnische minderheden, waarvan de Miao en Dong de meest bekende zijn. Kaili heeft zelf een paar leuke attracties, zoals het Miao museum en de zondagmarkt. De grootste reden om naar Kaili te reizen (of er te overnachten) is vanwege de vele prachtige Miao dorpen in de nabije omgeving.

Lees hier alles over de Miao etnische bevolkingsgroep in China.

 

Zhaoxing

Zhaoxing

Zhaoxing ligt (grofweg) op de weg tussen Guiyang en Sanjiang. Het is een van de mooiste Dong dorpen in de regio. Het dorp is vooral bekend om de 5 prachtige drumtorens, en de 5 even zo mooie 'wind and rain' bruggen. Hoewel Zhaoxing niet altijd even gemakkelijk bereikbaar is, zul je een bezoek aan de stad met grote zekerheid aan je lijstje met hoogtepunten van China toevoegen.

Lees hier alles over Zhaoxing.

 

De Dong in het Chengyang district

Dong bij Ma'an

Een van de beste plekken om kennis te maken met de Dong, een van de 55 etnische minderheden in China, is door naar het kleine plaatsje Ma'an te reizen. Ma'an ligt in de gemeente Chengyang, ten noorden van de Dong-hoofdstad Sanjiang.

Lees hier alles over de Dong etnische bevolkingsgroep in China.

De reis van het Chengyang district naar Longji duurt ongeveer 2/3 uur per auto of bus.

 

Longji rijstterrassen

Longji rijstterrassen

Lees hier alles over de rijstterrassen bij Longji.

De reis van de rijstterrassen bij Longji naar Guilin duurt ongeveer 2,5/3 uur per auto of bus. Wanneer je de boot over de Li rivier naar Yangshuo wilt nemen, kun je misschien beter een overnachting in Guilin overwegen. Er zijn voldoende attracties in de stad om je een dag bezig te houden. Daarbij zijn de hotels er ook zeer gunstig geprijsd.

 

Guilin

Guilin

Guilin is een grote stad in de regio, maar een relatief kleine stad voor Chinese begrippen (met maar een paar miljoen inwoners). Guilin is voor veel reizigers het startpunt voor een fantastisch deel van de vakantie in deze regio van China. De stad heeft diverse hotels (in alle klassen, waaronder luxe 5-sterren hotels) en er zijn voldoende attracties om je er minimaal een volle dag te vermaken. Voor de omgeving kun je beter direct doorreizen naar Yangshuo (en het karstgebergte langs de Li rivier).

Lees hier alles over Guilin.

 

Yangshuo

Yangshuo

Yangshuo is een fantastisch mooi natuurgebied midden tussen het karstgebergte. Je kunt er heerlijk relaxen en de omgeving is prima per fiets te verkennen. Er zijn diverse prima guesthouses, en ook een aantal mooie hotels. Na Yangshuo is het gebruikelijk om weer naar Guilin terug te keren en van daaruit de trein of het vliegtuig naar de volgende bestemming te pakken. Veel toeristen reizen vanaf Guilin naar Hongkong om daar hun vakantie af te sluiten.

Lees hier alles over Yangshuo.

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een mooie reis naar China kunt boeken. Populaire reisbureaus zijn; FOX, verre reizen van ANWB, De Jong Intra, VNC Asia Travel en 333Travel. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja China biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Bekijk hier het totale reisaanbod naar China.