Vlieg in stijl met China Eastern

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Banner China online

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel
China door de ogen van een local

Attracties in Yangshuo

Alle foto's van Yangshuo

Op deze pagina:

 

Fietsen in de omgeving

De omgeving van Yangshuo is adembenemend mooi. Een van de leukste manieren om de omgeving te verkennen is per fiets. Je kunt op diverse plekken in het dorp een fiets huren. Ook de meeste hotels en guesthouses verhuren fietsen. Prijzen liggen meestal rond de 20 tot 30 Yuan per dag. Controleer vooraf je fiets goed, want het zou jammer zijn als je op een slechte fiets zit (of erger; een klapband zoals wij hadden). Neem ook het kaartje van de verhuurder mee (of van je hotel/guesthouse), zodat je deze eventueel kunt laten bellen bij pech. Een erg leuke tocht is het deel tussen Yangshuo en de Yulong rivier. Je fietst dan richting de Drakenbrug, en terug fiets je door diverse lokale dorpjes en langs prachtige bezienswaardigheden. Bij de Drakenbrug kun je bij een van de tentjes een prima lunch nuttigen. Zo heb je overigens in alle dorpen wel wat tentjes waar je terecht kunt voor maaltijden, snacks en een drankje.

Fietsen in en rond Yangshuo 1 Fietsen in en rond Yangshuo 2 Fietsen in en rond Yangshuo 3  

Yangshuo River Cruise

De Yangshuo River Cruise is de meest populaire attractie van Yangshuo. Onderweg kun je vanaf het water van het prachtige Karstgebergte genieten. Omdat de Li rivier van Guilin naar Yangshuo stroomt, is dit in bijna alle gevallen de gebruikelijke vaarroute. Je kunt de rivier cruise in de directe omgeving van Yangshuo doen, maar ook vanaf Guilin, waar de boten bij de Zhujiang Wharf vertrekken. Omdat de stad Guilin meestal het beginpunt is van een bezoek aan Yangshuo, is de rivier cruise een leuke manier om tussen Guilin en Yangshuo te reizen.

De prachtige rivier bij Yangshuo

Er zijn diverse verschillende soorten river cruises, in luxe boten, in enorme boten en in kleine bamboevlotten. Tickets variëren meestal tussen €10 en €40 per persoon (voor een 'enkeltje' Guilin naar Yangshuo). Bagage kan op de boot worden meegenomen en de tour duurt ongeveer 4 tot 5 uur. Afhankelijk van het type river cruise krijg je ook een lunch aan boord.

Bamboevlotten op de Li-river

Je kunt ook riviertochtjes maken in de omgeving van Yangshuo. Langs de rustige Yulong River kun je bijvoorbeeld prima kajakken en varen op bamboevlotten.

Tijdens de wintermaanden is de waterstand van de Li rivier vaak erg laag. Dit betekent dat je niet het volledige traject per boot kunt afleggen, maar alleen maar een stuk van zo'n 10 kilometer over een dieper deel van de rivier.

 

De lichtshow Impression Sanjie Liu

Een van de grootste attracties van Yangshuo is de lichtshow Impression Sanjie Liu op de Li rivier, net buiten het centrum van Yangshuo. Er is een amfitheater gebouwd aan de oever van de Li rivier, van waaruit je een geweldige lichtshow te zien krijgt. Reken echter op een flinke entreeprijs. De goedkoopste staanplaats kost al 200 Yuan pp (afhankelijk van de koers circa €20), een iets betere zitplaats is 400 Yuan en de duurste VIP plaatsen kosten 600 pp (circa €60).

Impression Sanjie Liu 1

Deze 'gouden' show mag je niet missen als je in Yangshuo bent. De show begint om 20.00 en tickets kun je op diverse plekken in Yangshuo (waaronder bij je hotel) kopen. Vaak zit bij het ticket ook vervoer naar het amfitheater inbegrepen. In het weekend zijn er in het hoogseizoen twee voorstellingen in de avond (19.40 en 21.00), ga dit vooraf na. In de wintermaanden wordt de voorstelling niet dagelijks uitgevoerd.

Impression Sanjie Liu 2 Impression Sanjie Liu 3  

Tocht op bamboevlot

Een van de meest populaire attracties rond Yangshuo is een tocht op een bamboevlot. Dit kan op diverse locaties langs de Yulong rivier. Je hebt om de paar kilometer opstapplekken, waar je direct bij een bamboevlot eigenaar betaalt. Bij de opstapplek kun je vaak ook snacks en drankjes kopen. Eenmaal op het vlot ga je in een rustig tempo stroomafwaarts naar het eindpunt. Onderweg worden er zo nu en dan foto's van je gemaakt, in de hoop dat je deze dan wilt kopen. Je kunt ook vaak je fiets kwijt op het bamboevlot. Je kunt dus eerst stroomopwaarts een stuk fietsen, en vervolgens met het bamboevlot weer terug naar het beginpunt in de omgeving van Yangshuo.

Tocht op bamboevlot Diverse bamboevlotten  

The Li-river Crown Cave

Een andere attractie ligt circa 25 km ten noorden van Yangshuo: the Li-river Crown Cave, bekend als een van de mooiste ondergrondse grottenstelsels van de wereld. Diep onder de grond - waar je met een hypermoderne panoramalift naar toe wordt gebracht - bevindt zich een ondergrondse rivier en kun je de meest hoge stalagmieten en stalactieten bewonderen. Je krijgt een tour door deze sprookjesachtige wereld met een elektrisch aangedreven trein. De meeste toeristen boeken een complete tour vanuit Yangshuo of Guilin. Vanuit Yangshuo bereik je the Crown Cave als je met de auto richting Putao en vervolgens naar Yangdi rijdt. Terug neem je dan de one-side Ferry via de Li rivier naar Fresco Hill en van daaruit met de auto via Xingping weer terug naar Yangshuo.

 

Bergklimmen en abseilen

Een van de sportieve attracties in de directe omgeving van Yangshuo is bergbeklimmen c.q. abseilen. Er zijn verschillende cursussen voor beginnende klimmers en diverse professionele bedrijven die prachtige klimroutes hebben uitgelegd in de directe omgeving van Yangshuo. Hier kun je ook je uitrusting huren, wanneer je hier niet zelf over beschikt. Bar98 is een bekende ontmoetingsplek voor liefhebbers van de klimsport.

 

Yangshuo Cooking School

Een superleuk bezigheid in Yangshuo is het volgen van een kookcursus bij de populaire Yangshuo Cooking School. Niks is leukers dan enkele typisch Chinese gerechten zelf leren maken. Tijdens en na de cursus eet je op wat je zelf gemaakt hebt, en dit is heerlijk. De kosten liggen rond de 150 Yuan per persoon. Je wordt in de ochtend (meestal rond 9.00/9.30) opgehaald bij je hotel of guesthouse. De cursus start met een rondleiding over de dagmarkt van Yangshuo. Daarna ga je naar de kooklocatie, langs de prachtige Li-rivier. Hier ben je de hele ochtend bezig om een 5-tal heerlijke gerechten te bereiden. Er is ook een middagsessie.

Yangshuo Cooking School 1 Yangshuo Cooking School 2 Yangshuo Cooking School 3 Yangshuo Cooking School 4  

The Fisherman

Een andere attractie van Yangshuo is de beroemde Fisherman, die op zijn kleine bamboevlotje vis vangt met behulp van zijn twee speciaal daarvoor getrainde aalscholvers. Deze bijzondere man is zelfs een keer op de Nederlandse TV te zien geweest in een van de bekende reisprogramma's (Yourin Travel en 3 Op Reis). Als je geluk hebt kun je deze beroemdheid zomaar tegenkomen tijdens een wandelingetje over de markt langs de kade van de Li rivier in Yangshuo.

Cormorant fishing in Yangshuo

Deze manier van vissen wordt hier overigens dagelijks op deze wijze toegepast. Wanneer je zeer vroeg in de morgen opstaat zul je diverse vissers op de Li rivier met hun aalscholver aan het werk zien.

Twee getrainde aalschovers  

Tocht per brommer

Het gebied ten noorden van Yangshuo is fantastisch mooi, maar vrij heuvelachtig. Geoefende fietsers zullen het prachtig vinden om daar te fietsen (vergelijkbaar met een bergetappe), maar gewone reizigers verkennen dit gebied beter met een brommer. Je kunt overal in en rond Yangshuo brommers huren (let op: geheel op eigen risico). De standaard prijs per dag ligt rond de 60 tot 100 Yuan. Wanneer je Yangshuo aan de noordzijde verlaat, rij je in zo'n 25 minuten naar de eerste attractie; een prachtige theeplantage. Hier kun je een rondleiding doen en natuurlijk van het prachtige uitzicht genieten. Op weer zo'n 20 minuten rijden kom je bij een van de mooiste delen van de Li-rivier aan. Ook hier weer kun je genieten van prachtige vergezichten over het karstgebergte (vanaf de Guanyin berg). Let er bij het huren van een brommer in China op dat je mogelijk niet optimaal verzekerd bent. Als je weinig ervaring hebt met het rijden van brommers, kun je dit waarschijnlijk maar beter niet doen in verre bestemmingen als China.

Gehuurde brommer

Je rijdt vervolgens door de mooie omgeving richting het dorp Putao. Hier kun je in de omgeving nog een authentiek 'Stenen dorp' bezoeken. In Putao verkoopt elke winkel Chinees vuurwerk, wat leuk is om te zien. Je kunt daarna over de hoofdweg (veilige provinciale weg) weer in 20 minuten terug naar Yangshuo rijden. Onderweg heb je ook nog wat leuke bezienswaardigheden. Je kunt dit stuk ook binnendoor afleggen, door vanaf Putao richting de Yulong rivier te rijden.

Prachtig uitzicht over het karstgebergte

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een mooie reis naar China kunt boeken. Populaire reisbureaus zijn; FOX, verre reizen van ANWB, De Jong Intra, VNC Asia Travel en 333Travel. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja China biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Bekijk hier het totale reisaanbod naar China.