China door de ogen van een local

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Banner China online

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

Attracties in Xi'an

Op deze pagina:

 

Het terracottaleger van keizer Qin Shi Huang

Terracottaleger in Xi'an 4

De meest populaire attractie van Xi'an - en wellicht van heel China - is het terracottaleger van keizer Qin Shi Huang. Een bezoek aan deze attractie vormt een hoogtepunt van een reis door China, en zou zeker niet overgeslagen mogen worden. Lees meer over het terracottaleger van keizer Qin Shi Huang.

 

Banpo Village Museum

Banpo Village Museum 5

Ook populair is het Banpo Village Museum, waar een compleet dorp van meer dan 6000 jaar oud is nagebouwd. Lees meer over het Banpo Village Museum.

 

Bell Tower & Drum Tower

In hartje Xi'an vind je verder nog een groot plein met hierop de prachtige Bell Tower.

Bell Tower Xi'an

Even verderop ligt de Drum Tower. Vanaf beide bouwwerken heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. In de avond zijn beide torens mooi verlicht. Wanneer je beide gebouwen bezoekt betaal je 40 Yuan. Bezoek je alleen een van beide gebouwen, dan betaal je 27 Yuan. Beide gebouwen zijn dagelijks geopend tussen 8.00 en 22.00 (tussen 8.00 en 17.30 van november t/m maart).

Drum Tower Xi'an  

De stadsmuur van Xi'an

Een must-see in Xi'an is de prachtige, brede stadsmuur waar je overheen kunt lopen en zelfs overheen kunt fietsen. De stadsmuur van Xi'an is niet zomaar een muur, het is een enorm brede en lange muur rond het stadscentrum, gebouwd in de 14e eeuw en de grootste stadsmuur ter wereld.

 

Great Wild Goose Pagoda

Een andere populaire attractie in Xi'an is de 'Great Wild Goose Pagoda'; een van de grootste boeddhistische pagoden in China. Je vindt de pagode in het zuiden van de stad, ernaast ligt het park Tang Paradise met enkele prachtige tuinen. Op 10 minuten lopen vanaf de pagode vind je verder nog het interessante Shaanxi historisch museum.

 

Small Wild Goose Pagoda

Naast de grote Wild Goose pagode, heb je in Xi'an ook nog de kleine Wild Goose pagode (Small Wild Goose Pagoda). Bezoekers kunnen naar het uitkijkplatform op de 13e 'verdieping'. In de nabije omgeving vind je ook de Jianfu tempel en het Xi'an Museum.

 

Huangdi Mausoleum en de Xuanyuan tempel

Ook populair zijn het Huangdi Mausoleum en de Xuanyuan tempel die je beiden vindt binnen een prachtig park op ongeveer 2,5 uur rijden (165km) ten noorden van Xi'an in het dorp Huangling.

 

Yangling graftombe

Zo'n 20 kilometer ten noorden van Xi'an bij het dorp Zhangjiawan ligt de bekende Yangling graftombe; het mausoleum van keizer Liu Qi (tussen 188 en 141 v.C.). Hier is een compleet miniatuur koninkrijk nagebouwd.

 

The Great Mosque binnen de islamitische wijk

Xi'an vormde het eindpunt van de zijderoute, de link tussen AziŽ en de Arabische landen & Europa. Islamitische handelaren introduceerde hier de Islam en veel settelden zich in Xi'an. De moskee van Xi'an (The Great Mosque) is een van de grootste en belangrijkste moskees in China. Uniek aan de moskee is dat het ontwerp een mix vormt van Chinese en Islamitische invloeden. Binnen de islamitische wijk heb je verder een keur aan leuke lokale en internationale restaurants. De Great Mosque ligt dichtbij de Drum Tower in hartje Xi'an.

 

Tang Dynastie muziek- en dansvoorstelling

De Tang Dynastie (618 - 907) was een van de meest welvarende dynastieŽn van China ooit. De prachtige Tang Dynastie muziek- en dansvoorspelling geeft een prachtige indruk van die periode. Een bezoek aan Xi'an is niet compleet zonder een bezoek aan deze voorstelling (dat tevens een dinnershow is). De voorstelling kun je op diverse locaties bijwonen. Tang Dynasty Palace (Tang Yue Gong, No.75, Chang'an Road, Xi'an, 20.30 - 21.40) is de meest populaire. Ook populair is de Shaanxi Song & Dance Theater (Shaanxi Sheng Gewujuyuan, No. 165, Wenyi Road, Xi'an, 20.00 - 21.00). De entree bedraagt 370 Yuan per person inclusief dumpling maaltijd (+/- 220 Yuan zonder maaltijd).

 

Forest of Stone Steles Museum

Dichtbij de South Gate (zuidelijke poort van de muur die het centrum van Xi'an omringt) vind je het bos van de stenen tabletten (Forest of Stone Steles). Hier vind je ruim 3000 stenen tabletten met inscripties. Dit museum is dagelijks tussen 8.00 en 18.45 (in de wintermaanden tot 18.00) geopend en de entree bedraagt 75 Yuan.

 

Mt. Huashan

De berg Huashan ligt zo'n 120km ten oosten van Xi'an is een van de vijf heilige bergen in China. Rondom de berg heb je prachtige wandelpaden, waar je minimaal een dag heerlijk kunt wandelen. Je vindt er diverse Taoïstische tempels, waarvan Yuquan Yuan de grootste en meest populaire is. Er zijn diverse toppen die je kunt beklimmen om van prachtige vergezichten te genieten. Je kunt ook van de kabelbaan gebruik maken. De 'East Peak' is bekend vanwege de prachtige zonsopkomst. Onderaan Mt. Huashan kun je bij de tourbureautjes een gids huren waarmee je 's nachts in de het donker de berg op kunt. In de vroege ochtend kun je er dan van een spectaculaire zonsopkomst genieten. Je komt er gemakkelijk door vanaf het Xi'an North Railway Station de trein naar Zhengzhou te nemen en uit te stappen bij station Huashan Bei (Huashan North). Vanaf dit station neem je de shuttlebus naar de voet van Huashan.

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een mooie reis naar China kunt boeken. Populaire reisbureaus zijn; FOX, verre reizen van ANWB, De Jong Intra, VNC Asia Travel en 333Travel. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja China biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Bekijk hier het totale reisaanbod naar China.