China door de ogen van een local

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Banner China online

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

Attracties in Shanghai

Op deze pagina:

 

Belangrijkste tempels van Shanghai

Drie tempels zijn absoluut een bezoek waard; de Jade Buddha tempel, de Jing'an tempel en de Longhua tempel (met pagode). Jade Buddha ligt op een paar honderd meter lopen vanaf het Changshou metrostation (lijn 7). Naast de Jing'an tempel ligt een metrostation met dezelfde naam (Jing'an, lijn 2). De Longhua tempel ligt op een paar honderd meter lopen vanaf metrostation Longcao (lijn 3). Wat verder buiten de stad ligt nog de prachtige Dong Lin Jie tempel.

Jade Buddha tempel  

Oriental Pearl Tower

Een ander hoogtepunt is een bezoek aan de iconische Oriental Pearl Tower; de 468 meter hoge televisietoren in Pudong Park binnen het zakencentrum van de stad. De enorme toren is uitgegroeid tot het symbool van het moderne Shanghai; je ziet het duidelijk uitsteken binnen de skyline. Bezoekers kunnen de toren ook op. Je hebt diverse entreebewijzen; de duurste (150 Yuan) brengt je naar de bovenste bol op ruim 350 meter hoogte. Ook heb je er een ronddraaiend restaurant met fantastisch uitzicht over de stad. Oriental Pearl is dagelijks geopend tussen 8.30 en 21.30.

Oriental Pearl Tower  

Shanghai World Financial Center

Een wolkenkrabber met fantastisch uitzicht is het Shanghai World Financial Center; waar je naar het observatieplatform op 474 meter hoogte kunt. Dit is het hoogste gebouw van Shanghai.

 

Jin Mao toren

Een andere prachtige wolkenkrabber met een uitkijkpunt (88e verdieping) is de Jin Mao toren, de 2e hoogste wolkenkrabber van de stad.

Jin Mao toren en Shanghai World Financial Center  

Parken en gezellige wijken van Shanghai

Verder heeft Shanghai nog een aantal mooie parken, waarvan de Yuyuan Garden mooiste is. Ook de wijk Xin Tian Di met zijn authentieke bouwstijl en de gezellige theehuisjes (en terrasjes) is zeker een bezoekje waard. Niet ver van Xin Tian Di ligt Tianzifang, ook een gezellige en sfeervolle wijk waar het soms lijkt alsof de tijd er een beetje stil is blijven staan vergeleken de rest van Shanghai.

Xin Tian Di  

Waterdorpen

Verblijf je lang genoeg in Shanghai om ook de omgeving te verkennen, dan is een bezoek aan het waterdorp Zhujiajiao zeker de moeite waard. Het is de beste plek om de drukte van de stad even te ontvluchten. Het dorp zelf is prachtig en straalt een serene rust uit (ondanks dat het er best druk kan zijn met toeristen). Vooral mooi zijn de vele bruggen over de smalle kanalen. Je kunt er een boottocht ondernemen, al dan niet onder begeleiding van een Engels sprekende gids. Andere authentieke waterdorpen in de omgeving van Shanghai zijn: Tongli en Qibao.

 

River cruise langs de Bund

Een leuke attractie van Shanghai is een river cruise langs de Huangpu rivier (opstappen bij Shiliupu Ferry Terminal langs de Bund), waarbij je prachtig uitzicht hebt op de oude binnenstad en het moderne zakencentrum. Je kunt ook bij The Bund een ferry pakken om over te steken naar het zakencentrum. Wanneer je van de ferry komt is het wel een stukje wandelen naar het dichtstbijzijnd metrostation, maar ook dit is een leuke bezigheid in de stad. Je kunt ook van de Bund naar Pudong via de toeristische Bund Tunnel; een prachtige verlichte tunnel (een attractie op zich). Vanaf de Bund zelf heb je ook een prachtig uitzicht op de wolkenkrabbers van Pudong; vooral 's avonds is het er een sfeervol geheel.

River cruise langs de Bund  

People's Square

People's Square is ook een plek in Shanghai die je gezien moet hebben. Aan het plein liggen diverse overheidsgebouwen, afgewisseld met een flink aantal luxe hotels en department stores. Ook het Shanghai Museum vind je hier. Naast People's Square ligt People's Park; een groot park waar de lokale bevolking komt om te relaxen. Bij People's Square begint ook de autovrije winkelzone die helemaal tot aan de Bund loopt.

People's Park

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een mooie reis naar China kunt boeken. Populaire reisbureaus zijn; FOX, verre reizen van ANWB, De Jong Intra, VNC Asia Travel en 333Travel. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja China biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Bekijk hier het totale reisaanbod naar China.