China door de ogen van een local

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Banner China online

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

Terracottaleger van Qin Shi Huang in Xi'an

Alle foto's van het Terracottaleger

Het Terracottaleger bestaat uit circa 8.000 soldaten, honderden paarden en rijtuigen van klei en duizenden bronzen wapens, die zijn gevonden en uitgestald om de bezoeker een indruk te geven over de regeringsperiode van keizer Qin Shi Huang. Keizer Qin Shi Huang was de eerste keizer van China, en wordt gezien als de stichter van het huidige China. Hij was ook degene die tijdens zijn heerschappij besloot van de toen al bestaande losse muren een grote muur te maken; De Chinese Muur. Het enorme leger ligt ten oosten van de prachtige stad Xi'an en is de belangrijkste attractie in deze regio (en van heel China).

Terracottaleger in Xi'an 1 Terracottaleger in Xi'an 16

Op deze pagina:

 

Eerste ontdekking

De eerste ontdekking van het aardewerken leger vond plaats toen boeren in 1974 een put groeven in het dorp Xiyang. Niet lang daarna vond men een heel leger met duizenden soldaten en strijdwagens met paarden. Het leger was ruim 2000 jaar onder een dikke laag zand en stof bedekt.

Terracottaleger in Xi'an 3 Terracottaleger in Xi'an 9  

Unesco Werelderfgoedlijst

Het Terracottaleger is zo bijzonder dat het sinds 1987 op de Unesco Werelderfgoedlijst staat samen met de graftombe van keizer Qin Shi Huang, dat een paar kilometer verderop ligt. Wat vooral opvalt, zijn de gezichten en gezichtsuitdrukkingen van alle soldaten; elke soldaat heeft een uniek gezicht en zelfs de houding en de kleding verschilt per soldaat.

Terracottaleger in Xi'an 5 Terracottaleger in Xi'an 6  

3 overdekte hallen

De plaats waar het Terracottaleger van Qin Shi Huang is gevonden is inmiddels een museum in een paar kilometer groot park; geopend voor publiek in 1979. Afhankelijk van welke ingang je neemt liggen de opgegraven legers, opgesteld waar ze zijn gevonden in drie grote overdekte hallen (Pit 1, 2 en 3). Pit 1 is de grootste hal, met de meeste terracottasoldaten en diverse prachtige strijdwagens. Hoewel Pit 1 meer aardewerken beelden heeft, is Pit 2 de meest interessante van de 3 hallen. Hier vind je terracottasoldaten met enorm detail; deze opgravingen leverde de best bewaarde legers op. Pit 3 is het commandocentrum of hoofdkwartier; waar men weer een aantal zeer goed bewaarde soldaten kan bewonderen. Het beeld van de opperbevelhebber is nooit gevonden (er is twijfel of die er überhaupt was).

Terracottaleger in Xi'an 13 Terracottaleger in Xi'an 11  

Graftombe van keizer Qin Shi Huang

Het Terracottaleger ligt zo'n 30 kilometer ten oosten van Xi'an, en twee kilometer ten oosten van de graftombe van keizer Qin Shi Huang. Je kunt er goedkoop met de bus naartoe vanaf het busstation van Xi'an. De meeste reizigers zullen het terracottaleger op georganiseerde wijze bezoeken. Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus die een bezoek aan het terracottaleger van Xi'an aanbieden (meestal in combinatie met een bezoek aan de graftombe van keizer Qin Shi Huang). Voor de ingang staan allerlei kraampjes waar souvenirs, eten en drinken worden verkocht.

 

Vervoer naar het Terracottaleger

Een ritje vanaf Xi'an centrum naar het Terracottaleger kost ongeveer 100-120 Yuan. Omdat je natuurlijk ook weer terug moet loont het vaak om een chauffeur (en eventueel gids) voor de dag te huren. Ook dit kun je prima bij je hotel in Xi'an regelen, maar ook vooraf in Nederland (bijvoorbeeld door een losse tour/trip/bouwsteen te boeken).

Er gaat ook een lokale bus vanaf Xi'an naar het terracottaleger, neem toeristenbus nummer 5 (306) voor een paar Yuan.

Wanneer je zelf vervoer naar het terracottaleger regelt dien je uit te kijken dat je niet gefopt wordt door de vervoerders. Er zijn gevallen bekend waarbij je vele uren langer over de heen- en terugweg doet om langs zo'n beetje alle tourist traps van Xi'an te gaan (veelal shops, souvenirwinkels en fabrieken etc). Heb je hier geen trek in, zorg er dan voor dat je vooraf goed uitzoekt hoe je naar de hoofdattractie wilt reizen.

 

Toegangsprijs

Volwassen betalen 150 Yuan om het enorme complex te mogen betreden (120 Yuan in het laagseizoen van december t/m februari). Hierin zit tevens de toegang tot het Qin Shi Huang Mausoleum verwerkt. Er rijden de hele dag door shuttlebussen waarmee je op vertoon van je toegangsbewijs tussen het Terracottaleger en het Mausoleum kunt reizen.

Touristenbus nr 5 (306) brengt je makkelijk en goedkoop (7 Yuan) vanaf het centrum van Xi'an naar het Terracottaleger.

 

Openingstijden

De attractie is dagelijks geopend tussen 8.30 en 18.30. Ticket balies zijn geopend tussen 8.30 en 17.00 (16.30 in het laagseizoen).

 

Video impressie Terracottaleger

 

Kaart Terracottaleger bij Xi'an

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een mooie reis naar China kunt boeken. Populaire reisbureaus zijn; FOX, verre reizen van ANWB, De Jong Intra, VNC Asia Travel en 333Travel. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja China biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Bekijk hier het totale reisaanbod naar China.