China door de ogen van een local

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Banner China online

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

Banpo Village Museum

Alle foto's van het Banpo Village Museum

Naast het indrukwekkende Terracottaleger is het ook leuk om een bezoek aan het Banpo Village Museum te brengen, waar de geschiedenis van een 6000 jaar geleden bestaand Chinees dorp in beeld is gebracht.

Op deze pagina:

 

Neolithische tijd

Het Banpo Museum is het eerste prehistorische 'site-museum', gebouwd in 1958, waar restanten en culturele relikwieën van de Neolithische tijd in China zijn blootgelegd. Banpo was een matriarchaal dorp van een Yangshao cultuur uit de Neolithische tijd. Het is verdeeld in drie sectoren: de Residentie, de Pottery en de Begraafplaats. Diverse overblijfselen zijn hier te bewonderen, een groot stuk van een kasteelgracht, een smalle sloot en veel huis-tuin-en keuken gerei. Ook via een metersgroot videoscherm kun je een goede indruk krijgen van het primitieve volk dat hier woonde in de omgeving van de Gele Rivier (Yellow River Valley). Er is een brede wandelpromenade aangebracht boven de opgravingen, zodat je een goed zicht hebt op de diverse opgegraven objecten.

Banpo Village Museum 1 Banpo Village Museum 2

Dit museum is, in tegenstelling tot de meeste bezienswaardigheden in China, nu eens niet overdreven druk bezocht. Je kunt de tijd nemen om door het grote park te slenteren, de oude bijna vergane hutjes te bekijken en bijna te verdwalen in de (aangelegde) bushbush. Om de entreeprijs hoef je het ook al niet te laten, een kaartje kost slechts 35 Yuan (afhankelijk van de koers circa €3,50).

Banpo Village Museum 3 Banpo Village Museum 4  

Vervoer naar het Banpo Village Museum

Je kunt makkelijk vanaf het centrum een taxi naar het Banpo Village Museum pakken. Het museum ligt langs Banpo Road (dichtbij de E3 Ring Road), in het oosten van de stad. Er gaan ook bussen (o.a. bus nummer 15 en 913) die kant op, maar hoewel het een goedkope oplossing is om er te komen kost deze manier wel veel meer tijd.

 

Openingstijden

Het Banpo Village Museum is dagelijks geopend tussen 8.00 en 17.00.

 

Toegangsprijs

De toegangsprijs bedraagt 35 Yuan (en 25 Yuan van december t/m februari).

 

Video Banpo Village Museum

 

Kaart Banpo Village Museum

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een mooie reis naar China kunt boeken. Populaire reisbureaus zijn; FOX, verre reizen van ANWB, De Jong Intra, VNC Asia Travel en 333Travel. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja China biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Bekijk hier het totale reisaanbod naar China.