China door de ogen van een local

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Banner China online

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

Grotten van Yungang bij Datong

Alle foto's van de grotten van Yungang

Een prachtige bezienswaardigheid van Datong (naast het Hangende Klooster) zijn de 'Yungang grottoes' (de grotten van Yungang). Het enorme complex bestaat uit fantastische overblijfselen van zandsteen sculpturen van ondermeer levensgrote beeltenissen van de Boeddha die stammen uit de Noordelijke Wei Dynasty (460-494 A.D).

Hoofdingang van de Yungang grotten bij Datong Het enorme Yungang complex

De grotten liggen in het westelijke gedeelte van Datong aan de zuidkant van de berg Wuzhou. De 45 belangrijkste opengelegde grotten strekken zich over een lengte van een kilometer uit van oost naar west. Er zijn meer dan 1100 nissen en meer dan 51.000 beelden van verschillende afmetingen. Deze wereldberoemde schattenpracht van kunst is de grootste in zijn soort in China.

Binnen in de Yungang grotten Duizenden kleine Boeddha's in de Yungang grotten

In 1961 verklaarde de Chinese overheid de Yungang grottoes tot een belangrijke culturele erfgoed en in december 2001 plaatste het Unesco World Heritage Committee de Yungang grottoes op de werelderfgoedlijst.

Grote zittende Boeddha bij de Yungang grotten Prachtige details in de Yungang grotten

Op deze pagina:

 

Vervoer naar de Yungang grotten

Wanneer je bij een Nederlands reisbureau een bezoek aan de Yungang grotten hebt geboekt zul je beschikken over georganiseerd vervoer met een gids en een chauffeur. In dat geval word je op een afgesproken tijd bij je hotel in Datong opgepikt om de attractie te bezoeken.

Altaar met wierook bij de Yungang grotten

Wanneer je op eigen gelegenheid naar Datong bent gereisd kun je de Yungang grotten op diverse manieren bezoeken. De meest eenvoudige wijze is door er met de taxi naartoe te gaan, of door ter plekke in Datong een gids en chauffeur te regelen. Een taxiritje vanaf je hotel in Datong naar de grotten kost doorgaans ongeveer 50 Yuan. Een goedkopere oplossing is door er met de bus naartoe te gaan. Vanaf het centrum van Datong reis je voor een paar Yuan naar de ingang van de Yungang grotten. Als je dezelfde dag nog enkele andere bezienswaardigheden wilt bezoeken dan raden wij aan om voor die hele dag een gids en chauffeur te boeken.

Enorme uit rotsen gehouwen Boeddha's  

Openingstijden

Het complex is dagelijks tussen 8.30 en 17.00 geopend (tijden kunnen variëren).

 

Entreekosten

De toegangsprijs bedraagt 150 Yuan. In tegenstelling tot diverse vergelijkbare attracties in China is een gids bij de Yungang Grotten geen vereiste. Je kunt complex dus volledig op eigen gelegenheid verkennen. Als je liever wel over een gids beschikt kun je deze ter plekke huren. Je vindt overigens diverse Engelstalige informatieborden op het terrein.

 

Video impressie Hangende Klooster

 

Kaart van het Hangende Klooster

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een mooie reis naar China kunt boeken. Populaire reisbureaus zijn; FOX, verre reizen van ANWB, De Jong Intra, VNC Asia Travel en 333Travel. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja China biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Bekijk hier het totale reisaanbod naar China.