China door de ogen van een local

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Banner China online

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

The Hanging Monastery (Hangende Klooster) bij Datong

Alle foto's van het Hangende Klooster

Een van de mooiste bezienswaardigheden van Datong (naast de Yungang Grotten) is the Hanging Monastery (Xuankong Si Tempel), een houten tempelcomplex tegen de heilige berg Mt. Hengshan aan gelegen. Dit prachtige hoogtepunt van China is gebouwd in de periode van de Noordelijke Wei Dynastie (tussen de 4e en 6e eeuw na Christus). De Boeddhistische (met Confucianistische en Taoïstische kenmerken) tempel is tegen de bergwand aan gebouwd en 'hangt' op zo'n 75 meter hoogte. Binnen in het complex vind je meerdere hallen met diverse prachtige beelden.

Hangende klooster van een afstand 1 Hangende klooster van een afstand 2

Bouwkundige experts noemen het hangende klooster een architectonisch wonder. Het complex heeft ruim 1500 jaar de wind, kou en andere elementen van de natuur overleeft. Hoewel het lijkt alsof het klooster daadwerkelijk hangt, is het geheel op een zeer slimme wijze gebouw en wordt het complex gedragen door de onderliggende rotsen (via honderden enorme balken). Het hele complex ligt verder verscholen tegen de bergwand en is hierdoor beschermd tegen wind, sneeuw en overstromingen.

Binnen het hangende klooster in Datong 1 Uitzicht vanaf het hangende klooster in Datong

Op deze pagina:

 

Vervoer naar de Hanging Monastery

Wanneer je bij een Nederlands reisbureau een bezoek aan het hangende klooster hebt geboekt zul je beschikken over georganiseerd vervoer met een gids en een chauffeur. In dat geval word je op een afgesproken tijd bij je hotel in Datong opgepikt om de attractie te bezoeken.

Wanneer je op eigen gelegenheid naar Datong bent gereisd kun je het hangende klooster op diverse manieren bezoeken. De meest eenvoudige wijze is door er met de taxi naartoe te gaan, of door ter plekke in Datong een gids en chauffeur te regelen. Een taxi brengt je voor ongeveer 150 Yuan vanaf Datong naar de tempel en weer terug. Een goedkopere oplossing is door er met de bus naartoe te gaan (kost maar een paar Yuan) maar die doet er wel veel langer over. Je zult dan het laatste deel nog steeds gebruik moeten maken van de taxi. Als je dezelfde dag nog enkele andere bezienswaardigheden wilt bezoeken dan raden wij aan om voor die hele dag een gids en chauffeur te boeken.

hangende klooster in Datong  

Openingstijden

De tempel is dagelijks geopend tussen 8.00 en 18.00 (tijden kunnen variëren). Het klooster ligt op een klein uurtje rijden (65km) van het centrum van Datong. Het hangende klooster is een zeer populaire attractie, waardoor het er vaak erg druk kan zijn. Wil je deze drukte vermijden bezoek het complex dan zo vroeg mogelijk in de ochtend (of juist in de namiddag).

 

Entreekosten

De toegangsprijs bedraagt 130 Yuan.

 

Video impressie Hangende Klooster

 

Kaart van het Hangende Klooster

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een mooie reis naar China kunt boeken. Populaire reisbureaus zijn; FOX, verre reizen van ANWB, De Jong Intra, VNC Asia Travel en 333Travel. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Riksja China biedt een aantal handige bouwstenen. Boek je tickets bij Cheaptickets en de losse hotelovernachtingen bij Booking.com of Agoda. Bekijk hier het totale reisaanbod naar China.