Banner Van Verre Cambodja 300x250

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Schitterende privéreizen bij Fox, verre reizen van ANWB

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

Met welke reisvorm naar Cambodja: Rondreis

De ideale rondreis door Cambodja is meestal onderdeel van een grotere totaalreis door Indochina. Veel reizigers boeken een combinatiereis door de landen Thailand, Cambodja, Vietnam en/of Laos. Meestal wordt Cambodja in één week bezocht. Enerzijds is een week te kort om het hele land te verkennen, aan de andere kant is het precies voldoende om een goed beeld te krijgen bij het land en tevens om alle noemenswaardige (Angkor) tempels te bezoeken. Een rondreis door Cambodja bestaat vaak uit uitersten. Je staat versteld van de enorme (oude) bouwwerken die tijdens het Angkor tijdperk gebouwd zijn. Je verkent tempels die ruim duizend jaar geleden de basis vormden voor toendertijd de grootste beschaving ter wereld. De grootste en meest populaire (en best bewaarde) tempel Angkor Wat vormt meestal één van de hoogtepunten van de rondreis.

Angkor Thom ingang zuiden

Aan de andere kant heeft een bezoek aan Cambodja vaak ook een sobere insteek. Een bezoek aan de hoofdstad Phnom Penh zal niet zijn zonder diverse herinneringen aan het verwoestende Rode Khmer regime waardoor eind jaren 70 bijna 2 miljoen Cambodjanen de dood vonden. Er zijn diverse musea in en rond Phnom Penh die je meestal rijdens de rondreis zult aandoen. Ook zie je regelmatig mensen op straat met duidelijk letsel als gevolg van het regime (geamputeerde benen door bijvoorbeeld landmijnen). Een uitgebreid bezoek aan Cambodja zou echter niet compleet zijn zonder een bezoek aan de musea in en rond Phnom Penh.

Killing Fields Phnom Penh

Sommige rondreizen doen ook nog het kustgebied aan, waar je lekker kunt genieten van witte stranden en een mooie zee waar je onder andere kunt duiken en snorkelen. Een rondreis is meestal volledig georganiseerd; dit betekent in Cambodja dat je beschikking hebt over een chauffeur met eigen auto of tuk tuk; dat maaltijden allemaal inbegrepen zijn (en tevens vooraf geregeld) en je dus niet bang hoeft te zijn dat je ziek zult worden van het voedsel. Ook zit de entree van de tempels en overige toegangsgelden al inbegrepen in de reissom (afhankelijk van het soort rondreis). Het retourticket vanaf Amsterdam zit er meestal ook bij; hoewel je ook rondreizen kunt boeken zonder de internationale vlucht.

Chauffeur met auto in Siem Reap Gids bij rondreis Cambodja

Zoek je goedkope vliegtickets, of bus- en treintickets binnen Vietnam, Laos of Cambodja?

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar Cambodja kunt boeken. Populair zijn; 333travel, FOX, verre reizen van ANWB, Sawadee en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets, de losse hotelovernachtingen bij Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Cambodja. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Cambodja.