Banner Van Verre Cambodja 300x250

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Schitterende privéreizen bij Fox, verre reizen van ANWB

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

Met welke reisvormen naar Cambodja: Backpacken

Cambodja is een prima land om te backpacken. Het land is echter niet zo goedkoop als de diverse omringende landen als Thailand, Maleisie, Vietnam en Laos. De dollar is naast de Riel de munteenheid waar het om draait in Cambodja. Hoewel Cambodja een arm land is, ben je toch wel wat geld kwijt bent aan overnachtingen en levensonderhoud. Het land is prachtig om zelf te verkennen. Het openbaar vervoer is er goed geregeld, je reist op praktische wijze het hele land door. Tussen bijna alle steden in het land rijden express bussen, op deze wijze kun je gemakkelijk rondreizen als backpacker. Je kunt makkelijk vanaf de toeristische centra naar de buurlanden reizen (Thailand en Vietnam zijn erg makkelijk bereikbaar per bus). Overnachtingen heb je er al vanaf 10 dollar, meestal gaat het dan om een basic lodge, bed & breakfast of guesthouse. Er zijn ook dure hotels waar je voor een veelvoud verblijft.

Backpacken door Cambodja Jasmine Lodge

Tourtjes in Cambodja zijn - afhankelijk van het type vervoer - best betaalbaar. Zo heb je al een tuktuk met rijder voor 10 tot 12 dollar per dag. Je kunt de rijder zelf aangeven waar je naartoe wilt die dag; hij rijdt je er direct naartoe. Ook kun je aan hem vragen waar je betaalbaar (local) kunt eten; meestal vinden ze het erg leuk om je mee te nemen naar de plekken waar ze zelf normaal gesproken (buiten de deur) eten. In sommige gevallen word je uitgenodigd om thuis mee te eten; wees wel altijd alert en ga niet zomaar met de eerste en beste local mee naar zijn huis.

Backpacken door Cambodja tuk tuk

Vanuit Nederland vlieg je met diverse luchtvaartmaatschappijen naar Siem Reap International Airport of Phnom Penh International Airport. Van hieruit kun je het avontuur door Cambodja beginnen. Vliegtickets bedragen doorgaans gemiddeld € 750,- inclusief luchthavenbelasting. Het loont om de prijzen van vliegtickets naar de omringgende landen vooraf uit te zoeken. Vanaf Amsterdam vlieg je bijvoorbeeld meestal goedkoop op Bangkok of Kuala Lumpur. Vanaf beide steden reis je weer voor lage bedragen door naar Siem Reap of Phnom Penh.

Backpacken door Cambodja rugzak

Zoek je goedkope vliegtickets, of bus- en treintickets binnen Vietnam, Laos of Cambodja?

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar Cambodja kunt boeken. Populair zijn; 333travel, FOX, verre reizen van ANWB, Sawadee en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets, de losse hotelovernachtingen bij Agoda en de tours (bouwstenen) bij Riksja Cambodja. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Cambodja.