Banner Van Verre Cambodja 300x250

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Schitterende privéreizen bij Fox, verre reizen van ANWB

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

Reistips Cambodja

Hieronder volgt een handig overzicht met reistips die van pas kunnen komen bij een reis naar Cambodja. De tips zijn gebaseerd op onze eigen ervaringen in Cambodja. Heb je ook een mooie tip, of op- en aanmerkingen, neem dan contact met ons op.

 • Wil je een mooi schilderij kopen? Ga dan naar de schilders zelf in plaats van de algemene markten in Siem Reap. Er is een straat die evenwijdig loopt aan de hoofdweg naar Angkor (Wat). Dit straatje bevat diverse ateliers van goede schilders. Wij hebben er een paar leuke kunstwerken gekocht. Wij kochten twee kleine schilderijtjes (15x15cm) en een groter werk (90x30cm) en betaalden hier $30 in totaal voor. We konden ongeveer $15 afdingen op alledrie de lijsten. De schilderijen van Angkor waren goedkoper, wij wilden wat abstracte schilderijen.
 • Wil je het Angkor gebied per tuktuk verkennen, neem dan vooraf een mondkapje mee zodat je gewoon kunt blijven ademen ondanks de enorme hoeveelheid stofdeeltjes in de lucht. Wij waren er tijdens het droge seizoen en dan is het erg gesteld met de luchtkwaliteit rond Angkor. Wij hadden om die reden besloten onze tochten alleen per auto te doen, en namen alleen in en rond Siem Reap de tuktuk.
 • Kijk uit bij het eten van groente. Men gebruikt veel pesticiden bij het verbouwen van deze groenten en niet iedereen kan hier even goed tegen.
 • Viroth is een erg leuke B&B (luxe met een prijs van $90 per overnachting) in het centrum van Siem Reap. De kamers zijn prachtig ingericht en er is tevens een mooi zwembad. Viroth heeft ook een restaurant op ongeveer 5 minuten lopen vanaf de B&B. Dit restaurant is perfect om de Cambodjaanse keuken te ontdekken. Gerechten zijn lekker en typisch Cambodjaans. Het is wel een op toeristen gericht restaurant, maar dat betekent niet dat de gerechten niet traditioneel zijn.
 • Drink geen water uit de kraan. Drink ook geen verhit water, het is beter om gewoon flessen water te kopen.
 • Als gevolg van de Franse overheersing vind je op veel plekken nog heerlijke Franse broodjes.
 • Low Cost Carrier AirAsia vliegt niet alleen vanaf Kuala Lumpur naar Siem Reap en Phnom Penh; de goedkope luchtvaartmaatschappij vliegt ook vanaf Bangkok naar Phnom Penh.
 • Koop vooraf de Lonely Planet of Insight Guide van Cambodja. Dit kan voordelig online bij DeZwerver. Overigens kun je in Cambodja zelf voor maar een paar dollar super mooie kopieën kopen van diverse reisboeken (vooral Lonely Planet).
 • Wanneer je in de regentijd naar Cambodja gaat doe je er verstandig aan een paraplu mee te brengen tijdens de dagtrips (kun je ter plekke kopen).
 • Laat je door je huisarts, GGD of door het LRC adviseren over het gebruik van Malerone in Cambodja. In sommige delen van het land komt Malaria voor.
 • Naast bescherming tegen Malaria is het ook belangrijk je tegen muggen in het algemeen te beschermen. In Cambodja komt Dengue voor en dit is een ernstige ziekte. Het enige middel dat werkt is muggenwerende spray of zalf waar het bestandsdeel DEET in zit.
 • Wanneer je vooraf online je visum aanvraagt betaal je $5 meer voor het visum; je vermijdt er echter de lange rij bij de immigratie na aankomst mee.
 • Wanneer je besluit om door Cambodja te fietsen; zorg dan voor een goede en stevige fiets aangezien het wegdek op veel plekken nogal te wensen overlaat. Je kunt op diverse (toeristische) bestemmingen binnen Cambodja ook fietsen huren (dagfietsen). Dit is vooral leuk in de omgeving van Angkor; dit gebied kun je dan leuk per fiets verkennen. Vergeet in de droge/warme maanden niet om zonnebrand en extra water mee te nemen.
 • Je kunt in Cambodja duiken. Scuba Nation is een duikcenter in Sihanoukville; dit duikcentrum heeft een Nederlandse eigenaar. Tijdens het regenseizoen wordt er niet tot nauwelijks gedoken omdat de weersomstandigheden te slecht zijn.

Zoek je goedkope vliegtickets, of bus- en treintickets binnen Cambodja, Vietnam of Laos?

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar Cambodja kunt boeken. Populair zijn; 333travel, FOX, verre reizen van ANWB, Sawadee en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets, de losse hotelovernachtingen bij Agoda en de losse tours (bouwstenen) bij Riksja Cambodja. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Cambodja.