Banner Van Verre Cambodja 300x250

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Schitterende privéreizen bij Fox, verre reizen van ANWB

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

Siem Reap

Siem Reap is een forse stad in Cambodja; toch doet het geheel nog steeds kleinschalig aan. Het is er lekker Aziatisch rommelig; honderden brommertjes, fietsen, voetgangers, tuktuks, auto's, taxi's en bussen rijden allemaal langs elkaar op de toch vrij brede wegen van deze stad. Vroeger was Siem Reap een klein dorp; dat langszaam uitgroeide tot een van de toeristische centra van het land. Ga je naar Phnom Penh voor de recente (gruwelijke) geschiedenis; reizigers bezoeken Siem Reap voor vooral het enorm oude en enorm grote tempelcomplex Angkor. Siem Reap betekent overigens 'Siam verslagen' dat duidt op de gewonnen veldslag in vroegere tijden. Dit is overigens tevens de reden dat alleen Bangkok Air direct vanaf de Thaise hoofdstad Bangkok op Siem Reap vliegt; Thai Airlines vliegt er niet op.

Hieronder een korte impressie van Siem Reap; de toegangspoort naar het enorme Angkor complex. Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus die reizen naar Siem Reap aanbieden. Boek je vakantie naar Cambodja voordelig bij Riksja Cambodja!

Siem Reap bevat een wirwar van straten en straatjes; langs de grote straten vind je diverse grote 3 tot 5 sterren hotels en langs de kleinere straatjes vind je vooral de gezellige Bed & Breakfasts. Voor elk type reiziger dus wat wils. Wij verbleven tijdens ons verblijf in Siem Reap in diverse guesthouses en hotels, om een leuke indruk van de verschillende accommodatie te krijgen (zo begonnen wij ons verblijf in het leuke Golden Mango Inn en eindigden we ons verblijf in het luxe Viroth). Wij betaalden 'maar' $17 per nacht voor onze kamer met airco, televisie en wireless internet in Golden Mango Inn. Er is echter voldoende accommodatie dat nog goedkoper is (vanaf enkele dollars kun je ook al redelijk prima, hoewel erg basic verblijven). Viroth was iets duurder; namelijk $90 per nacht. Hieronder een foto genomen vanuit het zwembad bij Viroth.

Zwembad Viroth Bed and Breakfast

De meest gebruikte vervoermiddelen zijn tuktuks, taxi's en minibusjes bij grotere gezelschappen. De tuktuk kost binnen de stad maximaal 2 tot 3 dollar voor een trip. De taxi is iets duurder; en vooral aan te raden tijdens de droge (en daardoor stoffige) maanden of tijdens flinke plensbuien (en die kunnen er in de tropen prima vallen). De tuktuk is erg leuk; je voelt je echt tussen de locals (in tegenstelling tot bijvoorbeeld Maleisie hoef je je hier ook bijna niet te schamen wanneer je op zo'n tuktuk zit).

De meeste kleinere winkeltjes vind je langs de de oude markt - Psar Chaa - aan Pokambor Avenue. Hier kun je heel goed terecht voor je souvenirs, maar ook voor kleding, tassen etc. Er wordt beweerd dat er ook echte (authentieke) merkkleding verkocht wordt dat rechtstreeks afkomstig is uit de fabrieken van de diverse grote merken. Naast de markt vind je in dit gebied tevens de zgn 'Pubstreet' met vele restaurants (westers en lokaal), barretjes en zeer goedkope accommodatie. Ook vind je hier diverse reisburaus, boekwinkels, pinautomaten, banken, supermarktjes, massageshops en internet cafes. Dit gebied is vooral erg populair onder backpackende jongeren. Vlakbij Pubstreet heb je ook nog 'Pubstreet Alley'; een steegje met diverse gallerijen, kleine winkeltjes, barretjes en restaurantjes. Hier hangt vooral een erg relaxte sfeer.

Pubstreet restaurantjes in Siem Reap

Langs de hoofdweg - National Highway 6 - vind je ook nog de Upper Market (Phsar Leu Thom Thmey). Hier komt vooral de lokale bevolking boodschappen doen, je vindt hier van alles en nog wat; van groente, fruit, vlees en vis, tot kleding en zelfs brommeronderdelen. Een andere lokale markt is de markt langs Route 60; hierlangs vind je elke avond een gezellige samenkomst van de lokale bevolking van Siem Reap. Op deze markt worden vooral veel tweedehands spulletjes verkocht; zoals kleding, schoenen, riemen en diverse andere spulletjes. Het is overdag niet te vinden, dan is het namelijk een braakliggende weg omringd door dorre weilanden. Het ligt vlakbij het Korean Exhibition Center.

Er zijn diverse leuke eettentjes en restaurants in Siem Reap te vinden. Wel moet je als toerist de eerste dagen even uitkijken met hoe lokaal je hier eet. Kom je uit een ander Aziatisch land dan zal het wel meevallen, maar wees altijd alert. Rond de Psar Chaa vind je diverse leuke - vooral westerse -restaurantjes waar je goed kunt eten. De prijzen variëren van zeer lokaal tot westers. Wij zijn bij een aantal leuke (en minder leuke) restaurants geweest; Samot, Abacus, Madame Butterfly, Viroth's en Kamasutra (als je van Indiaas eten houdt). Hieronder een foto van het beroemde lokale Khmergerecht Amok Fish.

Lokale markt in Siem Reap Amok Fish Khmer Cambodja

We hebben ook diverse keren onder de locals gegeten. We gingen naar een local restaurant en hier hing een gezellige sfeer. Dit had deels ook te maken met het feit dat een grote karaf Angkor bier 'maar' $1.20 kostte en dat de Cambodjaane jongeren karaf na karaf leegdronken en daardoor zichtbaar aangeschoten waren. Grappig was dat er een enorm scherm hing waarop recente films gespeeld werden. Het eten was er verder erg lekker. Wij probeerden naast een aantal lokale gerechten ook nog een speciale snack; lekkere sprinkhanen (gefrituurd). Dit is nog een redelijk normale snack vergeleken gefrituurde vogelspin, slang, kikker, tor en diverse andere insecten.

Mocht je lekker brood willen eten, probeer dan een stokbrood; een overblijfsel uit de Franse koloniale tijd (net als de vele typisch Frans ogende winkeltjes en huizen in het Old French Quarter). Je kunt het stokbrood op diverse plekken langs de weg kopen (je kunt tevens een belegde versie kopen) - Blue Pumpkin is een leuke lunchtent waar je heerlijk brood kunt eten. In het gebied rond de Psar Chaa vind je ook diverse bars en terrasjes, waar je tot 's avonds laat kunt genieten van een drankje. Hieronder een foto van een verkoopster van stokbroden (en ander brood) langs de weg net buiten Siem Reap.

Stokbrood langs de weg in Cambodja

Wanneer je vooraf of in Siem Reap een tour boekt is er een grote kans dat je een Apsara dansvoorstelling bezoekt. Deze traditionele dansen worden uitgevoerd door mooie danseressen; vaak jonge Cambodjaanse vrouwen die vooral een enorm elegante uitstraling hebben. De typische Khmer-dansen worden al duizeden jaren uitgevoerd; geliefd bij de koning maar ook bij het gewone volk. Een bekende plaats waar men de Apsara kan zien, is bij het Amazon Restaurant met theater. Tijdens het buffet-diner geniet je van diverse Apsara-dansen.

Apsara Dans Cambodja Straatbeeld Siem Reap Gefrituurde insecten Cambodja Tuktuk in Cambodja

Zoek je goedkope vliegtickets, of bus- en treintickets binnen Cambodja, Vietnam of Laos?

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar Cambodja kunt boeken. Populair zijn; 333travel, FOX, verre reizen van ANWB, Sawadee en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets, de losse hotelovernachtingen bij Agoda en de losse tours (bouwstenen) bij Riksja Cambodja. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Cambodja.