Banner Van Verre Cambodja 300x250

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Schitterende privéreizen bij Fox, verre reizen van ANWB

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

Luchthaven Siem Reap

Luchthaven Siem Reap Cambodja 1

Siem Reap-Angkor International Airport is supermodern vergeleken diverse andere luchthavens in Zuidoost Azie. Het is de thuisbasis van Siem Reap Airways; een dochteronderneming is van Bangkok Airways. De luchthaven wordt gebruikt door verschillende internationale luchtvaartmaatschappijen, waaronder populaire maatschappijen als AirAsia, Malaysia Airlines, Singapore Airlines en Silk Airways.

Luchthaven Siem Reap Cambodja 2

Siem Reap Airport is wel een kleine luchthaven, kleinschalig opgezet maar modern en sfeervol aangekleed. Na aankomst loop je direct de immigratie binnen. Je kunt hier links om de hoek direct pinnen, mocht je geen dollars bij je hebben. Je betaalt $20 (+$1 voor de foto) voor je toeristenvisum met een geldigheid van 30 dagen. Dit visum kun je direct links van de ingang aanvragen. Wanneer je je visum hebt - of zoals wij vooraf al een evisum hebt geregeld - dan kun je doorlopen naar de immigratiecontrole zelf. Dit duurde in ons geval maar maximaal 5 minuten, onze tassen waren nog niet eens op de band verschenen.

Luchthaven Siem Reap Cambodja 3

In de grote hal heb je toiletten en een wisselpost; daarna loop je direct door naar de uitgang van de luchthaven. Hier werden wij netjes opgehaald door een medewerker van het hotel. Het ging allemaal heel gemoedelijk en prettig; dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de luchthaven van Denpasar (hoewel dat volgens mij een grotere luchthaven is). Buiten de luchthaven heb je nog wat tourbureautjes waar je eventuele tours of hotelovernachtingen kunt boeken. Verder heb je er nog een taxicounter; waar je voor vaste prijzen een taxi naar het centrum van Siem Reap kunt nemen.

Luchthaven Siem Reap Cambodja 4

Wij vlogen overigens met AirAsia vanaf Kuala Lumpur; vertrek om 7.00 in de morgen. Hiervoor moesten wij al om 4.45 op om op tijd op de luchthaven KLIA aan te komen (uiterlijk 45 minuten voor vertrek aanwezig, wij waren er al om 5.55. De vlucht duurde twee uur en verliep erg voorspoedig. Bij het verlaten van Cambodja moet je overigens een uitreisvisum kopen van $25, dus vergeet niet wat dollars achter de hand te houden (er kan ook met een creditcard worden betaald).

Zoek je goedkope vliegtickets, of bus- en treintickets binnen Cambodja, Vietnam of Laos?

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar Cambodja kunt boeken. Populair zijn; 333travel, FOX, verre reizen van ANWB, Sawadee en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets, de losse hotelovernachtingen bij Agoda en de losse tours (bouwstenen) bij Riksja Cambodja. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Cambodja.