Banner Van Verre Cambodja 300x250

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Schitterende privéreizen bij Fox, verre reizen van ANWB

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

Wat kost een vakantie naar Cambodja

Hieronder volgt een overzicht met de kosten die wij hebben gehad bij onze 6 daagse trip naar Cambodja:

Vliegtickets

Cheaptickets Reklame Banner

Wij hebben gevlogen vanaf Kuala Lumpur met luchtvaartmaatschappij AirAsia. Tickets zijn doorgaans erg goedkoop wanneer je ruim vooraf boekt. Boek je op het laatste moment dan kan de prijs van een retourtje Kuala Lumpur - Siem Reap oplopen naar RM750 (€155,-) per persoon. Soms heb je echter scherpe aanbiedingen bij AirAsia of Malaysia Airlines. Wij hebben gebruik gemaakt van zo'n aanbieding (twee weken voor vertrek) en betaalden RM375 (€77,-) per retourticket. Ik heb wel eens gelezen dat reizigers alleen maar de administratiekosten voor het AirAsia ticket betaalden en zo voor RM35 (€7,25) per persoon retour naar Siem Reap vlogen; dit soort mazzeltjes heb je echter alleen maar als je ver van tevoren je ticket boekt. Tickets naar Phnom Penh en Siem Reap schelen qua prijs meestal niet zoveel van elkaar. Doorgaans gelden vanaf andere luchthavens in Zuidoost Azië vergelijkbare ticketprijzen; afhankelijk of er budget luchtvaartmaatschappijen op vliegen.

Hotelovernachtingen

Tara Angkor Hotel in Siem Reap

De kosten van een overnachting liggen erg laag in Cambodja. In bijvoorbeeld Siem Reap kun je al voor $10 per nacht in een basic guesthouse verblijven. Wil je wat luxer overnachten, dan heb je voldoende prima (zeer goed beoordeelde) Bed & Breakfasts. Heb je liever een hotel met zwembad, dan zijn er ook nog voldoende goede 4 sterren (en ook nog betere) hotels in Cambodja te vinden. Prijzen hiervoor liggen meestal rond de $75 per nacht (dat met de aantrekkelijke dollarprijs nog steeds betaalbaar is).

Chauffeur en gids of Tuk Tuk

Vervoer met de Tuk Tuk

Je kunt in Cambodja op meerdere manieren reizen of dagtrips ondernemen. Via diverse tourbureautjes kun je vooraf een auto regelen met chauffeur en gids. Dit is de meest comfortabele manier; je hebt een gekoelde (airco) auto de chauffeur doet wat hij moet doen terwijl de gids alles kan uitleggen. Dit is wel de meest prijzige manier; hiervoor betaal je gemiddeld $25/$35 per dag. Alleen een chauffeur (die tevens Engelssprekende gids is) kost $25 per dag. De meest goedkope oplossing is de Tuk Tuk. Dit is een klein karretje met open achterzijde. Het is meestal zeer goedkoop vergeleken de eerder genoemde opties; je betaalt namelijk meestal 'maar' $12,50 tot $15 per dag.

Tuk Tuk tijdens regentijd

De Tuk Tuk is superleuk om mee te maken; hoewel je tijdens de regentijd (mei - september) beter een dichte auto kunt nemen. Verder is het erg stoffig in Cambodja (vooral in het gebied rond Siem Reap) en dus niet aan te raden wanneer je hier allergisch voor bent (of bijvoorbeeld astma hebt). Er zijn een aantal Tuk Tuk rijders die overal enorm worden aangeraden; zij hebben veel kennis van de tempels en spreken daarnaast ook nog eens erg goed Engels. Verder rijden ze voorzichtig en leveren dus een toptrip. Ze zijn echter zo populair dat ze vaak weken of maanden vooraf al 'volgeboekt' zijn.

Toegangsprijzen

Toegangskosten Angkor Wat Cambodja

Het grote Angkor complex kun je alleen maar bezoeken wanneer je entreegeld betaald. Een toegangskaart kost $37 voor één dag. Je betaalt $62 voor een toegangskaart voor drie dagen (die je over 1 week kunt verspreiden) en $72 voor 7 dagen (1 maand geldig). Deze prijzen gelden vanaf 1 februari 2017 (nu is het nog resp. $20, $40 en $60). Bij sommige andere tempels wordt ook entree gevraagd, maar die kosten liggen meestal rond 1 of 2 USD per persoon.

Eten en levensonderhoud

Lokaal gerecht Fish Amok

In Cambodja eet je al voor $1 tot $4 dollar per maaltijd tussen de locals. Eet je in restaurants dan liggen de prijzen meestal wel wat hoger; meestal vanaf $10 per maaltijd. De overige kosten van levensonderhoud liggen erg laag. Kleding en boeken zijn enorm goedkoop in Cambodja en daarbij komt nog dat sommige kleding van de marktjes gewoon origineel is (vraag alleen niet hoe het daar is terechtgekomen).

Visumkosten

Online Visum evisum Cambodja

Als je op reis gaat naar Cambodja, heb je een visum of reistoestemming nodig om dit land binnen te mogen reizen. Het toeristenvisum Cambodja heeft een geldigheidsduur van 90 dagen en een maximale verblijfsduur van 30 dagen. Je kunt het visum eenvoudig online aanvragen, je ontvangt het vervolgens per e-mail. Naast het invullen van het aanvraagformulier, dien je tevens een pasfoto en paspoortscan te uploaden. De totale kosten bedragen +/- €50 per persoon en betalen kan makkelijk via iDEAL.

Reisverzekering

Er bestaan twee typen reisverzekeringen; de kortlopende reisverzekering en de doorlopende reisverzekering. De premie van de kortlopende reisverzekering wordt bepaald aan de hand van het aantal dagen dat je in het vakantieland verblijft (vanaf ongeveer €1 per dag). Bij een doorlopende reisverzekering betaal je een vaste jaarpremie (meestal vanaf zo'n €30 per jaar). Over het algemeen doen reislustige Nederlanders er verstandig aan om een doorlopende reisverzekering (al dan niet inclusief annuleringsdekking) af te nemen. Niet te veel betalen en toch goed verzekerd op reis? Vergelijk en vind jouw reisverzekering.

Totaalkosten

Zo kwam onze 6 daagse trip voor 2 personen vanaf Maleisie naar Cambodja neer op:

  • Vliegtickets: €145,-
  • Hotelovernachtingen (5 nachten): €150,-
  • Chauffeur/gids (4 dagen): €70,-
  • Toegangsprijzen (Angkor en andere entrees): €55,-
  • Maaltijden: €70,-
  • Visumkosten: €64,-
  • Reisverzekering: €30,-
  • Totaalkosten: €584,- (€292,- per persoon).

Vlieg je vanaf Nederland, dan heb je vaak al wel een vliegticket naar Cambodja voor zo'n €650 als je goed zoekt en als je op het juiste moment boekt.

Zoek je goedkope vliegtickets, of bus- en treintickets binnen Cambodja, Vietnam of Laos?

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar Cambodja kunt boeken. Populair zijn; 333travel, FOX, verre reizen van ANWB, Sawadee en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets, de losse hotelovernachtingen bij Agoda en de losse tours (bouwstenen) bij Riksja Cambodja. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Cambodja.