Banner Van Verre Cambodja 300x250

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Schitterende privéreizen bij Fox, verre reizen van ANWB

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

Kbal Spean of Valley of a thousand Lingas

Kbal Spean - valley of a thousand lingas - ligt in het Kulen gebergte ten noordoosten van Siem Reap. Je rijdt er in een uurtje naartoe. Wij zagen tijdens onze trip ook diverse mensen op de tuktuk, maar die moeten het op sommige momenten zwaar hebben gehad vanwege de stoffige omgeving. Vanaf het startpunt (parkeerplaats met eettentjes) loop je in ongeveer 45 minuten naar het bovenste deel van de rivier. Bij het startpunt heb je toiletten, waar je op vertoon van de Angkor toegangskaart kosteloos gebruik van kunt maken. Vergeet niet voldoende water mee naar boven te nemen. Het pad is prima begaanbaar; het is op sommige stukken pittig. De gehele klim is op zich prima te doen, je hoeft niet over een topconditie te beschikken. De laatste bezoekers worden overigens tot 15.30 toegelaten; het is daarom raadzaam om in de morgen naar Kbal Spean te gaan.

Eenmaal boven aangekomen zie je direct de mooiste afbeeldingen die uit de stenen gehouwen zijn; in de rivierbedding. De 'lingas' (afbeeldingen met verwijzingen naar het Hindoeisme) werden in de rivierbedding gemaakt om het water vruchtbaar te maken. Dit water liep namelijk helemaal vanaf Kulen naar Angkor en omgeving; waar het water het hele rijk vruchtbaar maakte. We liepen nog even een stuk stroomopwaarts, maar daar zagen we niks bijzonders. Daarna dus maar rustig naar beneden; richting de waterval. Omdat we er tijdens het droge seizoen waren, was de rivier enigszins opgedroogd. We zagen op diverse plekken prachtige afbeeldingen in de stenen. Je moet wel echt goed kijken, want soms valt een afbeelding totaal niet op. Aan het einde van het pad zie je een prachtige waterval. Al met al is dit een werkelijk schitterende attractie. Het is even wat anders dan alle mooie tempels, het is verder ook leuk om door een stuk(je) jungle te lopen. Zie de foto's hieronder:

Kbal Spean Valley of a thousand Lingas klim 2 Kbal Spean Valley of a thousand Lingas rivier 2 Kbal Spean Valley of a thousand Lingas rivier 3 Kbal Spean Valley of a thousand Lingas afbeelding 1 Kbal Spean Valley of a thousand Lingas afbeelding 10 Kbal Spean Valley of a thousand Lingas afbeelding 14 Kbal Spean Valley of a thousand Lingas afbeelding 16

Zoek je goedkope vliegtickets, of bus- en treintickets binnen Cambodja, Vietnam of Laos?

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar Cambodja kunt boeken. Populair zijn; 333travel, FOX, verre reizen van ANWB, Sawadee en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets, de losse hotelovernachtingen bij Agoda en de losse tours (bouwstenen) bij Riksja Cambodja. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Cambodja.