Banner Van Verre Cambodja 300x250

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Schitterende privéreizen bij Fox, verre reizen van ANWB

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

Angkor Thom tempelcomplex

Angkor Thom Prasats Suor Prat Panorama

Angkor Thom was mooi om te verkennen. Het is een enorm gebied met diverse tempels en andere bouwwerken. Overal zie je tuktuks rijden met toeristen en er zijn diverse winkeltjes waar je souvenirs en drankjes kunt kopen. Die souvenirwinkeltjes vind je overigens allemaal op enkele centrale plekken; dus op veel andere plekken merk je er niks van. Wij kwamen binnen vanaf één van de twee East Gates. We reden richting het Terrace of Elephants en we starten onze wandeltocht bij het Terrace of the Leper King. Dit was een doolhof waar je doorheen kunt lopen. Aan de binnenzijde van de doolhof zie je diverse afbeeldingen uit rotsen gehouwen. Eenmaal uit de doolhof loop je bovenlangs naar de Terrace of Elephants. Dit is een lang bouwwerk waar de koning vroeg met zijn gevolg zat, en zo uitkeek over de wijdse omgeving. Bekijk hier de plattegrond van het Angkor gebied.

Bij het midden van dit complex sloegen we rechtsaf richting Phimeanakas; onderdeel van het paleis. Hier heb je ook weer diverse winkeltjes; hier kochten we drankjes voor $1. We liepen weer terug naar het Terrace of Elephants voor wat mooie foto's van Prasat Suor Prat. Daarna liepen we via Baphuon naar het prachtige boeddhistische tempel Bayon. Bayon was vooral supermooi vanwege alle boeddha-gezichten met glimlach op elke toren (in totaal zijn er 216 gezichten op 54 torens).

Angkor Thom Bayon Panorama

Bayon was erg mooi om gezien te hebben, op sommige vlakken voor ons mooier dan Angkor Wat (maar dit was bij meerdere tempels het geval). Het beste moment om Bayon te bezoeken is in de vroege morgen (vlak na zonsopkomst) of rond de zonsondergang. Het zonlicht schijnt dan erg mooi op de Boeddhabeelden. In de morgen kun je rond Bayon op een olifant rijden ($10). We verlieten Angkor Thom aan de noordkant van het complex; Angkor Thom North Gate. Dit is een prachtige poort; het is er veel rustiger dan aan de zuidkant (hoofdingang).

Details tempel Angkor Thom

Angkor Thom is een ruinestad in de Cambodjaanse provincie Siem Reap, aan de oever van de Siem Reap Rivier. Deze stad werd in de 12e eeuw gesticht als nieuwe hoofdstad van het Khmer-rijk. Dit gebeurde in opdracht van koning Jayavarman VII. Het totale complex omvat een gebied van ruim 9 vierkante kilometer.

Angkor Thom Boeddha beeld Angkor Thom complex 2 Angkor Thom Terrace of Leper King 2 Angkor Thom complex 4

De stad is ommuurd en buiten de 8 meter hoge muren ligt een enorme gracht. In de stad zijn een aantal tempels te vinden, waaronder Bayon, Baphuon, Phimeanakas, Ta Keo, het olifantenterras en het terras met koningsbeelden. Er zijn aanwijzingen dat in de directe omgeving van Angkor Thom tot wel 150.000 mensen hebben gewoond tijdens de hoogtijdagen van het grote Khmer-rijk.

Angkor Thom Boeddha afbeelding 1 Angkor Thom Boeddha altaar Angkor Thom Bayon afbeeldingen

Angkor Thom ligt precies 7,2 kilometer vanaf Siem Reap vandaan, en 1,7 kilometer ten noorden van Angkor Wat. Angkor Thom is ook bekend vanwege het systeem van irrigatie dat voor die tijd bijzonder ingenieus van opzet was. Water stroomde door het hele gebied; deels een verklaring waarom er in die tijd al zoveel mensen zo dicht bij elkaar konden wonen. Angkor Thom valt onder de bezienswaardigheden die je met de algemene Angkor entreekaart kunt bezichtigen.

Map Kaart Plattegrond Angkor Thom

Zoek je goedkope vliegtickets, of bus- en treintickets binnen Cambodja, Vietnam of Laos?

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar Cambodja kunt boeken. Populair zijn; 333travel, FOX, verre reizen van ANWB, Sawadee en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets, de losse hotelovernachtingen bij Agoda en de losse tours (bouwstenen) bij Riksja Cambodja. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Cambodja.