Banner Van Verre Cambodja 300x250

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Schitterende privéreizen bij Fox, verre reizen van ANWB

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

Ta Som tempel bij Angkor

Ta Som is een werkelijk schitterende tempel; vooral de oostzijde is prachtig. De uitgang aan die kant van de tempel is de perfecte spot voor een foto waarbij je supergoed kunt vastleggen wat de jungle in al die jaren met de tempel deed. Het is erg mooi om te zien, maar het is overdag vaak flink druk op deze plek. Je kunt behalve binnendoor ook buitenom rond Ta Som lopen, en hier mooie foto's van het complex maken.

Details tempel Ta Som

Het in Bayon stijl ontworpen Ta Som werd aan het einde van de 12 eeuw voor Koning Jayavarman VII gebouwd. Het complex ligt ten noordoosten van Angkor Thom en ten oosten van het waterbasin Neak Pean. Jayavarman VII droeg de tempel op aan zijn vader Dharanindravarman II (Khmer koning tussen 1150 en 1160). Los van wat werkzaamheden om het geheel te stabiliseren - voor de veiligheid van toeristen - heeft men het grootste gedeelte van de tempel ongemoeid gelaten.

Ta Som afbeelding 2 Ta Som 10

Ook hier zie je weer diverse prachtige bomen die half over de tempel heen groeien. Aan de achterzijde van de tempel (oostzijde) heb je dan ook een van de beste plekken voor de ultieme vakantiefoto. Ta Som valt onder de tempels die je met de algemene Angkor entreekaart kunt bezichtigen.

Zoek je goedkope vliegtickets, of bus- en treintickets binnen Cambodja, Vietnam of Laos?

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar Cambodja kunt boeken. Populair zijn; 333travel, FOX, verre reizen van ANWB, Sawadee en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets, de losse hotelovernachtingen bij Agoda en de losse tours (bouwstenen) bij Riksja Cambodja. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Cambodja.