Banner Van Verre Cambodja 300x250

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Schitterende privéreizen bij Fox, verre reizen van ANWB

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

Ta Prohm tempel bij Angkor

Ta Prohm (Rajavihara) is de tempel die onder het grote publiek vooral erg bekend is geraakt vanwege de film Tomb Raider met Angelina Jolie in de hoofdrol. Het is wat ons betreft naast Beng Melea en Pre Rup een van de mooiste tempels in het Angkor gebied. In tegenstelling tot diverse andere tempels is Ta Prohm vooral gelaten zoals men het bij de ontdekking aantrof; volledig vergroeid met grote bomen. Het is een tempel waar de natuur de vrije loop heeft gehad. Een paar delen van de tempel zijn wel gerestaureerd en verder heeft de jungle de tempel niet verwoest. Dit in tegenstelling tot Beng Melea; een tempel die zo goed als met de grond gelijk is gemaakt door de natuur.

Wij hadden vooraf eigenlijk alleen maar foto's gezien van de bekende boom die half over de tempel groeit; niet wetende dat de tempel zoveel meer moois te bieden heeft. We kwamen het complex binnen aan de oostzijde en verlieten de tempel aan de westzijde. Als je vanuit de oostkant de tempel nadert is het eerste dat je ziet bij binnenkomst de boom uit de eerder genoemde film. Er is een speciaal plateau gemaakt, waar flink wat mensen leuk op de foto gaan.

Ta Prohm Thomb Raider filmset

Het hele complex heeft diverse vergelijkbare plekken; waar bomen op of langs de tempel groeien. Ta Prohm is een van de meest geliefde tempels in het Angkor gebied; vooral vanwege de samensmelting met de jungle. Je kunt tijdens het bezoek een mooi parcours aflopen; diverse smalle gangetjes leiden je rond de hele tempel.

Ta Prohm 12

Details tempel Ta Prohm

De tempel is in Bayon stijl gebouwd en heeft diverse boeddhistische trekjes. Het hele complex rond Ta Prohm is 650 meter breed en 1000 meter lang. De oorspronkelijke naam was Rajavihara. Het complex werd in 1186 in gebruik genomen en ligt op ongeveer 1 kilometer afstand (ten oosten) van Angkor Thom. De tempel werd gebouwd in opdracht van de Khmer koning Jayavarman VII. In tegenstelling tot diverse andere tempels op het Angkor terrein is Ta Prohm zoveel mogelijk gelaten zoals met het aantrof. Dit is tevens de reden waarom Ta Prohm zo enorm populair is onder de bezoekers; doordat de tempel zo overwoekerd wordt door de jungle lijkt het wel rechtsstreeks uit een filmset afkomstig (Indiana Jones of Tomb Raider).

Ta Prohm 13

In de hoogtijdagen van het rijk van Jayavarman VII woonden er zo'n 12.500 mensen rond Ta Prohm (waaronder 18 hoge priesters en meer dan 600 danseressen). In de omgeving woonden ook nog eens ruim 80.000 mensen. In de 20e eeuw werd de tempel herontdekt. Door invloed van de Ecole francaise d'Extreme-Orient werd besloten Ta Prohm zoveel mogelijk te laten zoals het was. Ta Prohm valt onder de tempels die je met de algemene Angkor entreekaart kunt bezichtigen.

Map Kaart Plattegrond Ta Prohm 1 Map Kaart Plattegrond Ta Prohm 2

Zoek je goedkope vliegtickets, of bus- en treintickets binnen Cambodja, Vietnam of Laos?

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar Cambodja kunt boeken. Populair zijn; 333travel, FOX, verre reizen van ANWB, Sawadee en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets, de losse hotelovernachtingen bij Agoda en de losse tours (bouwstenen) bij Riksja Cambodja. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Cambodja.