Banner Van Verre Cambodja 300x250

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Schitterende privéreizen bij Fox, verre reizen van ANWB

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

Preah Ko tempel van de Roluos Groep

Preah Ko is onderdeel van de Roluos Groep, de eerste tempels van het Khmer-rijk. De naam betekent: 'Heilige Stier' en voor het complex zie je dan ook drie zittende stieren. Preah Ko is het eerste tempelcomplex van het Khmer-rijk. Het complex bevat in 6 prachtige torens in totaal; elke toren heeft nog diverse prachtige details.

Details tempel Preah Ko

Preah Ko is gebouwd in 879 na Christus in opdracht van koning Indravarman I van het Khmer-rijk. De tempel heeft een Hindoeistische inslag en eert de god Shiva. De middelste toren aan de voorzijde van het tempel is opgedragen aan Jayavarman II; de oprichter van het grote Khmer-rijk. De tempel ligt vlakbij het huidige dorp Roluos; vandaar de naam 'Roluos Group of Temples'. Oorspronkelijk heette het gebied waar de tempel ligt Hariharalaya. Preah Ko is vanaf de jaren 90 flink gerestaureerd; dit werd mogelijk gemaakt door financiering door de Duitse overheid. De tempels binnen de Roluos Group zijn kosteloos te bezoeken met de algemene Angkor entreekaart.

Zie de foto's hieronder:

Preah Ko 1 Preah Ko 2 Preah Ko 3

Zoek je goedkope vliegtickets, of bus- en treintickets binnen Cambodja, Vietnam of Laos?

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar Cambodja kunt boeken. Populair zijn; 333travel, FOX, verre reizen van ANWB, Sawadee en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets, de losse hotelovernachtingen bij Agoda en de losse tours (bouwstenen) bij Riksja Cambodja. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Cambodja.