Banner Van Verre Cambodja 300x250

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Schitterende privéreizen bij Fox, verre reizen van ANWB

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

Bakong tempel van de Roluos Groep

Bakong is onderdeel van de Roluos Groep, de eerste tempels van het Khmer-rijk. Het is een prachtige tempel; de hoofdtempel van de Roluos Groep. Het totale gebied bestrijkt 900 bij 700 meter. Je steekt eerst een lange brug over en dan ben je bij de ingang van de tempel. De tempel heeft 5 niveaus en er zijn trappen die je naar het hoogste niveau leiden. Vanaf dit niveau heb je een prachtig uitzicht over het gebied dat nu Roluos heet. Bakong is erg populair onder de lokale bevolking; het wordt vaak gebruikt tijdens bruiloften om trouwfoto's te maken met de tempel op de achtergrond. Wij kwamen dan ook een bruidspaar tegen; helemaal opgedirkt op hun belangrijke dag.

Details tempel Bakong

Bakong werd tijdens de 9e eeuw gebouwd, officieel jaartal van oplevering is 881 na Christus. Het bouwwerk is ter ere van de Hindoeistische god Shiva gebouwd, door koning Indravarman I. Het diende in die tijd als officiele staatstempel van het Khmer-rijk. De zoon van Indravarman I - Yasovarman I - verhuisde na zijn opvolging naar het gebied ten noorden van Siem Reap (waar het huidige Angkor ligt) en liet Bakong en de andere twee Roluos tempels voor wat ze waren. Door de goede staat waarin Bakong al die jaren verkeerde kan worden geconcludeerd dat Bakong tijdens de periode dat het centrum van het Khmer-rijk al verhuisd was nog steeds gebruikt werd.

Roluos Groep Bakong 5

Het centrale gebied beslaat 400x300 meter. In dit gebied vind je de hoofdtempel en daarnaast ook nog eens 22 sateliet-tempels en ook nog 8 torens (twee aan elke kant). Er zijn bij de hoofdingang twee prachtige 7-koppige naga's te zien (zie de foto linksonderin). Je loopt via een pad naar het centrale deel. Aan de achterkant van het complex kun je via een pad de tempel verlaten; en in een grote boog om de tempel lopen om weer naar de hoofdingang (parkeerplaats) te gaan. De tempels binnen de Roluos Group zijn kosteloos te bezoeken met de algemene Angkor entreekaart.

Roluos Groep Bakong 4 Roluos Groep Bakong 2 Map Kaart Plattegrond Bakong

Zoek je goedkope vliegtickets, of bus- en treintickets binnen Cambodja, Vietnam of Laos?

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar Cambodja kunt boeken. Populair zijn; 333travel, FOX, verre reizen van ANWB, Sawadee en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets, de losse hotelovernachtingen bij Agoda en de losse tours (bouwstenen) bij Riksja Cambodja. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Cambodja.