Banner Van Verre Cambodja 300x250

Populaire pagina's

Stel al je vragen m.b.t. het organiseren van je reis op onze facebook pagina.

Schitterende privéreizen bij Fox, verre reizen van ANWB

Gratis Reistips ebook

eBook
Lees de beste tips die wij tijdens onze vele reizen verzameld hebben in het Reistips ebook. Laat hieronder jouw gegevens achter en download jouw GRATIS kopie.
Boek uw droomreis bij Original Asia
Onvergetelijke avonturen bij VNC Asia Travel

Preah Khan tempel bij Angkor

De mooie tempel Preah Khan ligt ten noorden van Angkor Thom. Je loopt eerst langs een mooi pad richting de ingang (westzijde) van het complex. Langs deze weg zagen wij een enorme wandelende tak. Je loopt verder nog over een mooie brug met diverse naga's alvorens je de tempel betreedt. Het is een van de grotere tempels in het Angkor gebied. Je kunt de tempel volledig verkennen en er tevens helemaal doorheen lopen. Wij zagen er diverse hagedissen en gecko's; een Italiaanse toerist zwoer dat hij een cobra zag wegglippen.

Details tempel Preah Khan

Preah Kahn is in de 12e eeuw (1191) in opdracht van koning Jayavarman VII gebouwd. De tempel heeft naast Boeddhistische ook Hindoeistische trekjes. Ook Preah Kahn is destijds niet zwaar gerestaureerd; waardoor je ook hier mooi kunt zien hoe de natuur de tempel heeft overgenomen. Ruim 100.000 mensen woonden ooit rond de tempel. In totaal vind je hier 430 altaren ter ere van diverse goden.

Preah Khan 2 Preah Khan 12 Preah Khan muur

Hieronder de Naga; de beschermer van de goden en de tempel. Daaronder een foto van de bewakers.

Preah Khan naga Preah Khan bewaker

Een prachtig beeld; helaas is het hoofd lang geleden al verwijderd.

Preah Khan beeld

Hieronder een tekenaar. Hij kon zeer goed tekenen, en verkoopt de tekeningen (van beelden, tempels etc) voor enkele dollars per tekening. Je komt in Cambodja - vooral rond de tempels - veel artistieke locals tegen die op deze manier hun inkomen verdienen.

Preah Khan tekenaar

Je kunt de hele tempel rechtdoor steken. De tempel is op sommige plekken voorzien van stutbalken om instorting te voorkomen.

Preah Khan gangen Preah Khan afbeelding 2

De eerste boomwortel op de tempel die wij zagen. Veel tempels rond Angkor zijn half vergaan door de natuur. Sommige tempels worden vakkundig gerepareerd; anderen laat men zoals men ze aantrof. Hopelijk is dit bij Preah Khan ook het geval. Het zou zonde zijn als ze deze tempel 'renoveren'.

Preah Khan 7 Preah Khan 9

De tempel bevat diverse afbeeldingen van garuda's (adelaar-achtige wezens) en ook diverse naga's (beschermers van de goden). Het complete complex beslaat 800 bij 700 meter. De hoofdingang lag naar het oosten toe (zoals vaak het geval is bij de tempels). Bekende delen van de tempel zijn het 'Huis van vuur' en de 'Grote zaal van de dansers'. Er zijn op het complex ook nog twee grote bibliotheken te vinden. Preah Kahn valt onder de tempels die je met de algemene Angkor entreekaart kunt bezichtigen.

Map Kaart Plattegrond Preah Khan

Zoek je goedkope vliegtickets, of bus- en treintickets binnen Cambodja, Vietnam of Laos?

Er zijn diverse Nederlandse reisbureaus waar je een prachtige reis naar Cambodja kunt boeken. Populair zijn; 333travel, FOX, verre reizen van ANWB, Sawadee en Original Asia. Zelf samenstellen van een reis is ook prima mogelijk. Boek je tickets bij Cheaptickets, de losse hotelovernachtingen bij Agoda en de losse tours (bouwstenen) bij Riksja Cambodja. Bekijk hier het totale reisaanbod naar Cambodja.